REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Primăria Agigea informează cetățenii cu privire la intabularea imobilelor

Primăria Agigea informează cetățenii cu privire la intabularea imobilelor

Valentina CAMARA 25 ianuarie 2023 | 12:22 643

Primarul localității Agigea, Cristian Cîrjaliu, a anunțat locuitorii care au refuzat efectuarea măsurătorilor pentru intabulare imobilul va fi înregistrat ”cu deținător neidentificat”, terenul fiind notat ”la dispoziția Comisiei Locale de Fond Funciar”.

Primaria Agigea informeaza cetatenii cu privire la intabularea imobilelor

”Anunț valabil pentru deținătorii de imobile (terenuri cu sau fără construcții) ce nu au fost găsiți la adrese sau care au refuzat efectuare măsurătorilor.
Vă aducem la cunoștință că pe teritoriul Comunei Agigea se desfășoară lucrări de înregistrare cadastrală (intabulare) sistematică în baza contractului încheiat între Agenția Națională de Cadastru (ANCPI) în calitate de contractor și operatorul economic autorizat SC TheoTop SRL - prestator de specialitate.
 Lucrările au ca obiectiv intabularea gratuită (înregistrarea în evidențele cadastrale) a tuturor imobilelor (terenuri cu sau fără construcții) aflate pe UAT Comuna Agigea.
În cadrul lucrărilor de înregistrare cadastrală se culeg:
Date privind terenul și construcțiile (poziția, forma, dimensiunile). Aceste date sunt determinate prin măsurători topografice la fața locului. Pentru efectuarea măsurătorilor respective, este necesar să se permită accesul operatorilor la teren și construcție (nu este necesar accesul în interiorul clădirilor);
Date privind deținătorul sau deținătorii (date de identificare, date privind drepturile de deținere a imobilului). Aceste date se culeg prin preluarea actelor și documentelor (copii legalizate) puse la dispoziția operatorului desemnat de prestator. În acest sens, deținătorul (sau un reprezentat al acestuia) trebuie să predea operatorului desemnat de prestator copii legalizate după cartea de identitate și după documentele care justifică dreptul de deținere (succesiuni, contract de vânzare-cumpărare etc.)
Dacă, din diferite cauze, datele de mai sus nu pot fi culese în termenul stabilit prin contract, atunci intabularea nu se realizează și - conform prevederilor legale și normelor de aplicare – imobilul este înregistrat ”cu deținător neidentificat”, terenul fiind notat ”la dispoziția Comisiei Locale de Fond Funciar”.
Având în vedere cele arătate mai sus, este necesar ca până la data de 28 februarie 2023 să comunicați prestatorului datele (zile și interval orar) în care se poate prezenta pentru efectuarea măsurătorilor și pentru preluarea actelor de deținere.
Prestatorul poate fi contactat prin:
email: alexandru.c@theotop.ro, office@theotop.ro, subiect ”AGIGEA”
telefon: Mihai CIUPALĂ 0727.614.283, Georgiana COJOCEA 0735.678.835
 poștă: SC TheoTop SRL, Str. Vlad Județul nr.32, sector 3, București” a transmis primarul localității Agigea, Cristian Cîrjaliu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272