REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Primăria Constanța a retras zeci de autorizații de taxi. Vezi motivul!

Primăria Constanța a retras zeci de autorizații de taxi. Vezi motivul!

Victor ROTARU 25 aprilie 2023 | 00:00 3590

Taximetriștii din Constanța rămân fără autorizații de funcționare. Dar nu degeaba! Le-au expirat autorizațiile, așa că Primăria Constanța a dispus încetarea contractului de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport în regim taxi. Câteva zeci de autorizații au fost retrase, în doar două zile.

Primaria Constanta a retras zeci de autorizatii de taxi. Vezi motivul!

Ne apropiem cu pași repezi de debutul sezonului estival, moment în care constănțenii devin minoritari ca populație, dar și din punct de vedere al șoferiei, pe lângă turiști, arondându-se și șoferi de RideSharing din alte zone ale țării, ce vin la malul mării pentru a face un ban grămadă. Astfel se face că șoferii de taxi, pentru a nu pierde din venituri, își majorează tarifele, care și așa sunt destul de piperate, spun unii. Deși, în realitate, la capitolul tarife sunt întrecuți de șoferii de RideSharing, mai ales în sezonul estival.

În această vară, vor fi pe traseu mai puțin taximetriști. Mulți dintre ei și-au pierdut autorizațiile. Primarul Vergil Chițac a semnat mai multe dispoziții privind retragerea documentelor în baza cărora circulă pe raza municipiului Constanța,  precum și încetarea contractului de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport în regim taxi. Astfel, pe 12 aprilie 2023, au fost retrase 10 autorizații de funcționare, iar pe 19 aprilie alte 5. Contactat pentru un punct de vedere, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a declarat că autorizațiile din 12 aprilie au fost retrase pentru faptul că erau expirate.

Primaria Constanta a retras zeci de autorizatii de taxi. Vezi motivul! Ionuț Rusu - Viceprimarul municipiului Constanța

Într-un interviu acordat pentru Replica de Constanța în luna august, anul trecut, Ionuț Rusu a transmis faptul că se primeau constant reclamații referitor la diferite aspecte din comportamentul taximetriștilor: „Nu există o zi în care să nu primim cel puțin 10 reclamații, astfel vă îndemn să veniți către noi și să semnalați problemele. Se vor face controale, vor fi agenți sub acoperire și în momentul în care aceste lucruri se vor adeveri, aceste licențe vor fi retrase. Există un regulament în picioare, care este foarte strict, iar o parte dintre taximetriști nu-l iau în calcul și pare că își bat joc de el. Să nu uităm că serviciul de taxi este un serviciu public, în interesul cetățenilor. Aerul condiționat este obligatoriu când îți iei o licență. Suntem disponibili pentru cetățeni și îi îndemn să ne transmită sesizările și avem toleranță zero față de genul acesta de comportament. Am pe cineva în audiență care vrea să vadă de ce i s-a ridicat licența. Voi avea din ce în ce mai multe audiențe pe genul acesta de probleme”, a explicat Ionuț Rusu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand vom scapa de gipsanii in slapi care sparg seminte atunci vom mai lua un taxi! pana atunci bolt si uber asta este
2
1
De curand mi s-a intamplat sa constat, cu regret, dupa ce am parcurs o parte din drum, ca inca se mai practica metoda: "Vai, nu merge aparatul! Vroiati bon?" Cel putin la Romaris inca se practica, din pacate. De aceea voi evita taxi-urile sau voi fi foarte atent la contor.
10
0
Foarte bine, ai ocazia sa cazi din unele vechituri de taxiuri, nu mai spun de Curatenie și îngrijirea interior/exterior!!
10
1
soferii de ride sharing tot taximetristi sunt , dar mai repetenti asa , ei nu stiu sa faca prea bine calculele ca sa realizeze ca ies in pierdere . 25%uber 10%flota , consum 8%motorina cu ce mai raman in mana ? cu fix pla si masina varza de la strazile noastre pline de santiere.
9
6
conteaza mult si ingrijirea masinii nu neaparat anul fabricatiei. mai spalati si voi loganurile alea care arata ca niste cocini.
13
2
atata timp cat taxiul nu-mi ofera conditii decente de transport prefer sa iau uber muber boltar. chiar daca platesc putin mai mult macar la aia sunt masini decente , soferi civilizati , pornesc ac sau caldura in fctie de cerinte. teximetristul te si scuipa daca ii ceri ceva.
9
3
Multi bagatori de seama pe aici! Cum vrei masina noua daca șoferul nu face bani nici cat sa trăiască din cauza concurentei neloiale de la Bolt Uber? De ce nu se vrea introducerea responsabilității șoferului (cu atestatul) pt măgăriile facute de el? De ce nu se vrea transformarea serviciului de taxi întrun lucru civilizat? E foarte simplu! Politia locala de ce nu "termina" jigodiile de taximetriști de la Gară/Spital/etc? Sint vreo 30-40 de taximetriști jepcari dar care nu pot fi c*rățați pentru ca locală e cu ei... E mai bine cand plătești (per total) mai mult la Bolt/Uber decat la taxi și asta legal? Bai Rusule si Chițacule e mai bine cand o grămadă de bani pleacă din țară (către Uber si Bolt) in loc sa rămână aici in economia locală? E mai bine nu? Pai e bine ca spaga a-ti luat-o si acum faceți lobby pt RideShering... Sint multe de spus dar .... politicianul (incluzând primarii) e c***a si romanul de rand e p***t!
10
5
faceti controale, luati masuri din timp, nu dezorganizati activitatea ca si zisele reparatii/modernizari, de a-ti intors orasul pe dos. la treaba, nu la reclama.
8
0
taxi trebuie sa fie un serviciu public ultracivilizat , cu masini noi , soferi educati si imbracati adecvat , amabili si buni cunoscatori ai orasului .
15
0
Există jeg mai mare ca taximetristul.Jeguri,needucați,puturoși, profitori,cururi,funduri, nemernici,gunoaie,p****i,neamuri proaste,'jmecheri de doi bani,șarlatani,bășiti,nenormali,anormali,subnormali,rahati,etc.,etc.,etc.Oare de ce,taximetriștilor?Dacă până și politicianul e considerat super față de voi,ce mai vreți?Basicati va retardaților,faceți grevă. Permanentă. Shit,adică rahat.Sunteti zero,lumea i mai buna și mai liniștită fără voi,lateilor.Probati o.
20
6
Foarte bine ! Felicitări Primăriei Municipiului Constanța !
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468