REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria Constanța, amendată cu 10.000 de lei, pentru tăierea teilor de pe Ferdinand

Primăria Constanța, amendată cu 10.000 de lei, pentru tăierea teilor de pe Ferdinand

A.F. 28 martie 2023 | 18:22 1442

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat marți 28 martie a.c., amenda de 10.000 lei aplicată de Garda de Mediu Constanța, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Primaria Constanta, amendata cu 10.000 de lei, pentru taierea teilor de pe Ferdinand

Urmare a verificărilor efectuate privind legalitatea tăierii teilor de pe fâșia plantată din bd. Ferdinand, s-a constatat au fost tăiați 19 tei, din care doar trei cioate prezentau cavități în zona trunchiului.

Reprezentanții primăriei nu au prezentat documente care justifice tăierea arborilor sănătoși, motivând doar era necesară intervenția imediată, întrucât arborii inventariați prezentau pericol de prăbușire.

Primaria Constanta, amendata cu 10.000 de lei, pentru taierea teilor de pe Ferdinand

Din documentele analizate a reieșit faptul în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța” s-au realizat lucrări de corecție a rădăcinilor copacilor, ceea ce a condus la dezechilibre în viață arborilor, cu risc major de prăbușire prin modificarea centrului de greutate. Astfel, din totalul de 232 arbori predominant din specia tei, 104 au fost inventariați de primărie cu potențial pericol de prăbușire, din care 38 care ar necesită intervenția imediată.

Primaria Constanta, amendata cu 10.000 de lei, pentru taierea teilor de pe Ferdinand

„Garda de Mediu Constanța a stopat tăierea arborilor, luându-se legătură cu Primarul Municipiului Constanța, care a reacționat pozitiv la solicitarea instituției. Prin actul de control încheiat ulterior de comisarii Gărzii Naționale de Mediu au fost stabilite măsuri care se referă la asigurarea integrității spațiilor verzi aflate în administrare, în conformitate cu prevederile Legii 24/2007.

De asemenea, au fost solicitate și alte documente cu referire la arborii inventariați cu potențial pericol de prăbușire, afectați de fapt de lucrările realizate. Această problema rămâne în continuare în atenția noastră.“, a transmis Garda de Mediu Constanța, într-un comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa plătească amenda din banii lui.
2
0
Pavelele noi sunt puse sparte.sa iti intre tocul, sa-ti rupi gatul. Bordurile puse la distanta inegale,necimentate.Bani furati ,lucrari de mantuiala.Pavele puse p***t.
3
0
Riveranii de pe strazile Stefan cel Mare, Ferdinand si Cuza Voda se intalnesc astazi 29 Martie la ora 17:30 pe strada Cuza Voda nr.43-45 pentru consultanta juridica in vederea contestarii proiectului prin care Bulevardul Ferdinand si Strada Cuza Voda devin cu sens unic dinspre si spre gara avand consecinta eliminarea locurilor de parcare si nereapectarea legislatiei datorita dimensiunilor inguste ale strazii Cuza Voda. Toti riveranii afectati sunt astaptati!Solicitam prezenta presei!
1
0
Aceasta stire trebuie preluata iar Primarul adus sa justifice in fata camerelor TV. A autorizat aceasta lucrare prin care taie teii pentru a desfiinta parcarile pe Bulevardul Ferdinand si a transforma strada Cuza Voda in 2 benzi desi nu are dimensiunile necesare. A distrus practic 3 strazi pentru a monta pavele de 1 ban. DNA-ul trebuie sesizat.
5
0
copacii si casetele florale au fost implementate de fostul prim secretar mihalache, ca sa-i taie chitac si trupa lui de necalificati( ca si el). pe lapusneanu i-au taiat aiurea, cresc in inaltime in liniile de pe telefoane, trebuiau taiate virfurile, nu lateralele. nici de muncitori necalificati nu sint buni, sa mai conduca si cta?
3
0
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
1
0
Sa plătească din banii personali, nu din banii constănțenilor! În acest mod vor analiza de zece ori pana sa ia o decizie , dacă este corec sau nu!
14
0
Ce aveti ba cu copacii? Taiatii tiganii nu copacii
5
0
Un macelar, un om care nu are habar de nimic...asa a procedat prin multe zone ale orasului
8
2
Vedeti ca toti pomii mari din oras sunt cu radacinile ciuntite, ca sa incadreze bordurile, asa ca, si aceia vor avea aceeasi soarta! Menajerooo, scoate fa banii si plateste amenda!!!
11
1
foarte bine ca au fost amendati, alta data sa gandeasca inainte sa faca ceva
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614