REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Constanța angajează avocați pentru funcţionarii instituției

Primăria Constanța angajează avocați pentru funcţionarii instituției

Replica API 21 noiembrie 2019 | 07:29 528

Primăria Constanța angajează avocați pentru funcționarii publici din cadrul aparatului de specialitate cercetați pentru infracțiuni privind atribuțiile de serviciu! Ordonanța 57/2019 prevede faptul că autoritatea sau instituția publică este OBLIGATĂ să suporte cheltuielile necesare asigurării asistenței juridice, în cazul în care împotriva funcționarului public au fost formulate sesizări către organele de cercetare penală sau acțiuni în justiție cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu. Astfel, administrația locală consultă piața cu privire la determinarea valorii estimate privind achiziția serviciilor de asistență si reprezentare juridică. Serviciile ce urmează a fi prestate vor consta în asistența și reprezentarea juridică a funcționarului public în diferite faze procesual penale din cadrul unor dosare, respectiv: urmărire penală, cameră preliminară, judecată în fond și judecată în cale de atac.

UAT Municipiul Constanța intenționează să achiziționeze servicii de asistență si reprezentare juridică pentru funcționarii publici din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Constanța în cazul în care au fost formulate sesizări de către organele de cercetare penală sau acțiuni în justiție cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu, pentru un număr de aproximativ 30 de funcționari publici în diferite faze procesual penale, respectiv urmărire penală, cameră preliminară, judecată în fond și judecată în cale de atac. Conform art.427 alin.(2) din OUG 15/2019, "autoritatea sau instituția publică este obligată să suporte cheltuielile necesare asigurării asistenței juridice, în cazul în care împotriva funcționarului public au fost formulate sesizări către organele de cercetare penală sau acțiuni în justiție cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu. Condițiile de suportare a cheltuielilor necesare asigurării asistenței juridice se stabilesc prin act administrativ al conducătorului autorității sau instituției publice."

Fazele procesului penal sunt diviziuni ale acestuia, care înglobează un complex de activități, desfășurate în mod succesiv, progresiv și coordonat, având un obiect propriu și urmând să se finalizeze cu soluții proprii. Consultarea pieței se realizează în vederea determinării cât mai reală a valorii estimate pentru achiziția serviciilor de asistență si reprezentare juridică pentru funcționarii publici din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Constanța cu privire la sesizările formulate de către organele de cercetare penală sau acțiuni în justiție cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu.

De precizat faptul că, în cazul în care funcționarul public este condamnat definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni cu intenție directă, acesta are obligația restituirii sumei aferente asigurării asistenței juridice.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pneleu, iohanita cand abrogati ordonanta asta din 2019? Popor de cacat si retardati. Adica i-au spaga si nu-si indeplinesc indatoririle de serviciu, si daca sunt cercetati si trimisi in judecata beneficiaza si de asistenta gratuita. Pai ce mama naibi, daca nu-si permit avocati nu primesc gratuit unul din oficiu? Pe cand ordonanta prin care criminalii hotii si vilatorii au avocati angajati tot de primarie? bravo psedeu, acum va vedem
4
1
uite cum ies dosarele, acum cei vinovati vor trebui sa raspunda, stai sa vezi ce urmeaza
7
2
Si consilierii juridici principali, de specialitate, debutanti si sefii lor, angajati ai primariei voastre, cu ce se ocupa ???!!
14
0
Iar ne trebuie dictionar ca sa putem citi articole din replica.
3
2
... Ce titlu ? Mor de ras !!! Pascal Mirela , lasa-ne !!!
4
0
Titlul articolului imi place...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108