REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Constanța are PLANURI MARI cu ZONA INEL II

Primăria Constanța are PLANURI MARI cu ZONA INEL II

Replica API 18 ianuarie 2021 | 23:02 4755

Primăria Municipiului Constanța are planuri mari pentru zona Inel II. Mai exact, aici vor „răsări” mai multe locuri de joacă și un parc ce va fi amplasat în locul Registrului Auto Român (RAR) Constanţa ce urmează a fi relocat.

Odată cu schimbarea administrației locale, constănțenii au prins curaj și au asaltat noua conducere municipală cu cerințe, sesizări și „sfaturi”. Aceștia vor ca toate greșelile făcute de fostul edil, Decebal Făgădău, să fie cât mai curând remediate. Printre sutele de probleme sesizate, se află și inexistența locurilor de joacă sau a unui parc, în zona Inel II. „Să nu uitați și dumneavoastră de cartierul Inel 2, așa cum a făcut și Făgădău. În cartier nu există niciun parc, loc de joacă și cei mici se joacă prin parcări, printre mașini. În fiecare vară sunt scandaluri cu cei care își parchează mașinile, că se joacă copiii cu mingea și le ating maținile sau cu cei care stau la parter și au devenit proprietari peste noapte pe gradina din fața geamului și nu au voie copiii să intre”, a fost sesizarea unui constănțean.

Noi locuri de joacă…

În acest caz, iată că Primăria nu a întârziat să vină cu lămuriri și, totodată, să facă un anunț mult așteptat de constănțenii ce locuiesc în zona Inel II. „În această zonă se vor reabilita două locuri de joacă, din cele existente, iar colegii noștri au identificat alte noi spații pentru care va fi propusă amenajarea de noi locuri de joacă”, a declarat pentru Replica, Ionela Barboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

… și un parc!

Totodată, vă reamintim că la finele săptămânii trecute, city managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, a venit cu o veste extraordinară pentru locuitorii acestei zone. Mai exact, aceasta a anunțat faptul că Registrul Auto Român (RAR) Constanţa, de pe strada Eliberării, va fi mutat, iar în locul lui va fi amenajat un parc. Terenul ar urma să fie inclus în Registrul Spațiilor Verzi, după ce i se va schimba destinația. „Facem un parc! Relocăm RAR-ul într-o zonă adecvată activității, reducem în consecința traficul, mai ales cel greu, absolut incompatibil cu zona locuințelor colective! Recuperăm terenul si il transformăm în parc, pentru uzul cetățenilor atât de greu încercați de activitatea RAR în zonă! Nițică răbdare, să se aprobe bugetul și dăm drumul la proiect!“, a declarat city managerul Constanţei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da de ce ma sa se faca parcare? sa va luati in prostie troace cate 2 pe cap de locuitor?sa se faca spatiu verde si sa taxeze la greu pe detinatorii a mai mutl de 2 masini de familie.
5
0
Se va face loc de joaca si in spatele blocului DR 7? Adio liniste si curatenie! Mai bine o parcare in tot spatiul ala liber,plin de buruieni si de boarfe ale oamenilor strazii.Numai asa ii va impiedica pe rataciti sa-si gaseasca acolo refugii nocturne.Parcurile si locurile de joaca dintre blocuri sunt tentatia celor fara adapost ,pe timp de noapte...si, nu numai!
3
3
Ce makidon mai face blocuri din carton acolo? Cui i-a fost promis locul?
1
1
Planuri mari apartamente mici!
1
1
Daca ar face domnu Primar si cateva bari de Calisthenics ar aveam cu siguranta sustinerea mai multor tineri din inel 2. VENITI cu ceva nou in Constanta domnule Primar
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108