REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Constanţa BAGĂ 22 de milioane de lei în Spitalul de Boli Infecțioase

Primăria Constanţa BAGĂ 22 de milioane de lei în Spitalul de Boli Infecțioase

Replica API 28 noiembrie 2020 | 22:51 3627

Consilierii locali municipali au fost convocați de către primarul municipiului Constanța, Vergil Chiţac, în ședință ordinară. Printre acestea, s-a aflat și un proiect ce prevede aprobarea proiectului "Consolidarea capacităţii medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în contextul COVID-19" şi a cheltuielilor aferente. Totodată, s-a aprobat și valoarea totală a proiectului în cuantum de 22.681.089,84 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 22.672.404,84 lei şi valoare totală neeligibilă de 8.685,00 lei. „E vorba despre un proiect cu finanțare europeană pentru Spitalul de Boli Infecțioase” a declarat Chițac.

Bani alocaţi echipamentelor medicale

„Proiectul este deja în implementare şi se ridică la 22 de milioane de lei. De aceşti bani se vor achiziționa echipamente pentru dotarea laboratorului, Camera de Gardă, Transfuzii, Terapie Intensivă și consumabile,” a explicat Ani Merlă, directorul executiv al Direcţiei de programe şi dezvoltare. Proiectul a trecut cu 27 de voturi.

Se caută personal medical!

În şedinţa de Consiliu de vineri s-a aprobat totodată şi majorarea numărului de posturi utilizate de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa de la 297 la 309 posturi. “Am primit un referat de la Spitalul De Boli Infecțioase care este asaltat în perioada asta de pacienţi. Se vacantează posturile din spital pentru că angajații se pozitivează cu coronavirus şi își dau demisiile. Nu mai doresc să vină la muncă. Legislatia actuală permite angajarea rapida iar in contextual actual este nevoie de așa ceva” a declarat Vergil Chițac.

Astfel se înfiinţează următoarele posturi: două posturi de asistent medical, nivel studii postliceală, pentru ATI, un post de asistent medical, nivel studii superioare, pentru ATI, un post de asistent brancardier, nivel studii gimnaziale, în cadrul compartimentului de terapie intensivă, un post de asistent medical debutant, nivel studii postliceale, pentru Camera de Gardă, un post de medic primar, studii superioare, specialitatea boli infecţioase, un post de asistent medical, nivel studii superioare, în cadrul compartimentului explorări funcţionale şi ecografie, patru posture de muncitori calificaţi, studii medii, în cadrul compartimentului de evaluare şi statistic medicală.

Consilierii locali au votat favorabil, iar proiectul de hotărâre a trecut.

Diana BERECHET, Zuleiha M. SOCACIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doar pe hartie se baga acesti bani! in realitate banii o mare parte din ei se duc la domnul manager, domnul prefect, etc
17
1
Mai bine v-ar BAGA dracu' mintile in cap bai jurnalisti ratati!
15
1
si pentru sufletu la Partid sa dam o dedicatie...un proiect frumos pe pandemie...fara licitatie sa traiasca!
15
1
Sa scapam de haznaua aia de spital
4
2
atata timp cat infractoarea de mierla se ocupa de bani o sa iei o mare muie in tandem cu hoata sefa merla !!! Cum e posibil ca acest curvoi ordinar sa mai aibe acces la bani ??? O sa vezi la vot ce muie iei. Cu cacat !!!
20
1
Parerea mea e ca APIA Cta minte in draci pe DNA Cta.
6
1
De ce - baga - cu majuscule? Jurnalisti de mizerie ce sunteti. Nu ar trebui prezentata ca o veste pozitiva si termenul de mahala inlocuit cu investitie, modernizare? Este absolut normal.
15
0
Sa mai si construiasca, ca numai blocuri sau facut. La paticulari iti iau doar banii, daca e ceva grav tot la spitalele de stat te cheana, ca aco e moka. Banii aua, restul sa munceasca fraierii
15
0
ochiulet, cacagheorghe, badea, cacargeanu sunt niste greseli are democratiei. Voi ati vazut ce ati votat?
15
4
Baga...ce de rahat suna...
12
0
Foarte bine face,dar ar trebui sa se gandeasca sa mai contruiasca si altele.... ...
9
1
Bine ca se fac investitii la acest spital. Medicii sunt pregatiti profesional, omenosi. Nimeni nu conditioneaza actul medical asa cum se intampla la Spitalul Judetean. Toata stima!
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614