REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PRIMĂRIA CONSTANȚA cere GUVERNULUI să-i dea tronsonul de drum DN2A, Constanța-Ovidiu

PRIMĂRIA CONSTANȚA cere GUVERNULUI să-i dea tronsonul de drum DN2A, Constanța-Ovidiu

Replica API 22 aprilie 2021 | 00:09 4799

Aleșii locali municipali sunt convocați în ședință ordinară , iar printre proiectele de hotărâri se află și unul ce prevede demararea demersurilor necesare referitoare la transmiterea sectorului de drum naţional DN 2A, din domeniul public al Statului Român şi administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în domeniul public al municipiului Constanţa. Demersurile sunt în beneficiul cetățenilor ce locuiesc în cartierele Palazu Mare, Tomis Plus, Boreal, pentru a facilita accesul acestora dar și pentru evitarea evenimentelor nefericite.

Primăria Constanța intenționează să solicite Guvernului României, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, încadrarea sectorului de drum naţional DN 2A cuprins între limita administrativă dintre UAT Constanţa şi UAT Ovidiu şi KM 205+411 din categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, în categoria funcţională a drumurilor de interes local. De menționat este faptul că sectorul de drum naţional DN 2A este situat în intravilanul municipiului Constanţa, însă, se află în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa (DRDP).

Sectorul de drum nu este amenajat corespunzător pentru cetățeni

Acest sector de drum traversează o zonă urbană în dezvoltare, definită de cartierele Palazu Mare, Boreal, Tomis Plus, dar şi altele aflate în plin proces de edificare, pentru care nu sunt asigurate condiţii de deplasare a pietonilor şi bicicliştilor, nu este asigurat iluminatul public şi nu sunt amenajate trotuare, aspecte semnalate şi de DRDP Constanţa prin adresa nr. 9661/25.02.2021. Totodată, pe acest sector de drum amenajările speciflce pentru utilizatorii vulnerabili sunt insuficiente şi sunt favorizate condiţiile pentru producerea de accidente rutiere. Mai mult, proprietăţile riveranilor amplasate în zona drumului naţional nu au acces la acesta, decât prin străzile Dumbrăveni, Krakovia şi Ionel Teodoreanu. întrucât sectorul de drum DN 2A este în prelungirea bdului Tomis şi este încadrat de-o parte şi de alta de locuinţe sau sedii ale operatorilor economici. Faptul că acest imobil este drum naţional, limita de viteză legală este de 100 km/h, ceea ce favorizează condiţiile pentru producerea de accidente rutiere.

Aceste modificări vor fi făcute în interesul cetățeanului

Așadar, viceprimarul Ionuț Rusu, a menționat în referatul de aprobare că în vederea asigurării unui trafic sigur, dar şi pentru asigurarea condiţiilor optime de deplasare a cicliştilor şi pietonilor, se impune schimbarea categoriei funcţionale a drumului naţional DN 2A din categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, în categoria funcţională a drumurilor de interes local.

Documentul integral aici!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu il dati !!! Ca il face cu sens unic !!!! Va roog !!
0
0
Domnul viceprimar sa ne dea o statistica, sa vedem si noi care este numarul de biciclisti si cel al pietonilor care utilizeaza DN2A intre Constanta si Ovidiu.
3
1
vor trage cateva linii pe pamant ...parcare la 4 ron ora!
1
1
Foarte buna idea, pregatiti-va constanteni ca urmeaza un nou regulament pentru o taxa de circulatie pe tronsonul cu pricina.
5
2
Nu sunt in stare sa faca trotuare pe baba novac si la flamanda, dar vor face in camp. Mafia nu doarme. Cine va pus sa cumparati case in camp?
13
2
Primaria nu a fost in stare sa ia in administrare varianta Constantei, bd Aurel Vlaicu, care mai are putin si devine centrul orasului. Intre IPMC si hotel Oxford inca este al guvernului, si voi vreti sa reuseasca sa ia in camp la Ovidiu Vrajeala cu interes imobiliar!
18
2
Bravo, sa l ia primaria si sa l faca cu sens unic ! Si cu intoarcere pe varianta Ovidiu !
20
2
Bravo! Salutam aceasta initiativa !
9
7
O idee buna.
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102