REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Primăria Constanța, GHID de INTERVENȚIE pentru REABILITAREA CLĂDIRILOR

Primăria Constanța, GHID de INTERVENȚIE pentru REABILITAREA CLĂDIRILOR

Replica API 17 noiembrie 2021 | 11:20 1488

Primăria Constanța intenționează să elaboreze un ghid de intervenție pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate construite ale municipiului Constanța. Scopul acestuia este de a oferi administrației publice locale un instrument prin care cetățenii să conștientizeze asupra importanței valorilor de patrimoniu imobiliar și să îi orienteze pe cei implicați în operațiunile de conservare și reabilitare a clădirilor de patrimoniu și a zonelor de protecție a acestora.

Primăria Constanța intenționează să elaboreze un ghid de intervenție pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate construite ale municipiului Constanța. În acest sens, municipalitatea consultă publicul pentru estimarea valorii de achiziție a serviciului de elaborare ghid de intervenție pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate construite ale municipiului Constanța. Ghidul urmărește să ofere administrației publice locale un instrument prin care să conștientizeze cetățenii asupra importanței valorilor de patrimoniu imobiliar și să îi orienteze pe cei implicați în operațiunile de conservare și reabilitare a clădirilor de patrimoniu și a zonelor de protecție a acestora.

Ce va cuprinde ghidul

Ghidul va cuprinde: scurt istoric al evoluției orașului; monumentele istorice și zonele protejate din municipiul Constanța; definirea termenilor utilizați; exemple de bune practici, imagini relevante; reguli generale privind intervențiile la fațade, ferestre, uși, porți, vitrine, feronerie, împrejmuiri, firme, reclame, instalații și dispozitive tehnice, materiale utilizate, paletar cromatic după modelul istoric, etc.

Iată zonele ce vor sta la baza studiului

Zona studiată pentru elaborarea ghidului este constituită din zone protejate, delimitate conform LMI 2015 anexă la Ordinul ministrului culturii nr. 2.828/2015, pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.314/2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizată, şi a Listei monumentelor istorice dispărute, cu modificările ulterioare din 24.12.2015, conform anexei 1, după cum urmează: zona peninsulară cca. 6,60 ha; situl urban "zona comercială centrală" cca. 2,0 ha; situri urbane protejate din zona centrală (fostul ”cartier românesc”) cca. 8,30 ha. Ghidul va fi elaborat de specialiști atestați de Ministerul Culturii prin Ordinul nr.2495/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind atestarea specialiştilor, experţilor şi verificatorilor tehnici în domeniul protejării monumentelor istorice.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bogatii cumpara cladiri istorice si le renoveaza pe banii tai
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212