REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Primăria Constanța, în luptă cu proprietarii GARAJELOR de TABLĂ

Primăria Constanța, în luptă cu proprietarii GARAJELOR de TABLĂ

Replica API 20 februarie 2021 | 00:34 3840

În mai multe zone ale Constanţei cetăţenii încă deţin aşa zisele garaje care, de cele mai multe ori, adăpostesc tot felul de lucruri mărunte, dar mai puţin autoturismele constănţenilor. Aceste hardughii de tablă se găsesc în Tomis Nord, în Centrul Vechi al Constanţei, dar şi în Tomis II. Pe lângă faptul că au un aspect neîngrijit, aceste garaje ocupă spaţii ce ar putea fi transformate în parcări.

În locul a 10 garaje ar putea fi parcate 15 maşini

Problema garajelor de tablă din cartierele constănţene nu este de ieri, de azi. De-a lungul timpului, o parte dintre acestea au fost demolate, însă nu toate. Şi în ziua de astăzi mai regăsim aceste construcţii prin Tomis Nord, Tomis II şi Centrul Vechi. În mare parte, garajele au fost transformate în ateliere mecanice sau în spații de depozitare pentru borcane și saci de cartofi și ceapă. Se pare că, conform măsurătorilor, în locul a 10 garaje ar putea fi parcate 15 maşini. Însă, mai grav este faptul că unii proprietari le-au construit ilegal.

Păreri pro şi contra

Pe de o parte, sunt persoane care deţin astfel de construcţii şi sunt mulţumite de faptul că au un spaţiu de depozitare în plus şi un loc de parcare asigurat. ,,Eu sunt deținătorul unui garaj care îmi protejează mașina zi și noapte. Este al meu și nu vreau să-l dărâme nimeni”, ne-a declarat acesta proprietarul unui garaj. Pe de altă parte, sunt şi voci care cer demolarea acestor hardughii, considerându-le inutile. “Sunt foarte urâte, ocupă foarte foarte mult loc, dau senzația de vechi și de ghetou. Este inadmisibil ca în secolul 21 să mai existe asemenea garaje din tablă”, a explicat un alt constănţean.

Ce spune Primăria Constanţa despre garajele de tablă rămase în picioare

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, duce o luptă continuă cu garajele construite fără autorizație de construire sau menținute peste termenul prevăzut în autorizația de construire. “În ultimii 3 ani, peste 550 de garaje au fost dezafectate, iar în locul lor au fost amenajate parcări moderne. Conform procedurii, odată identificat, deținătorul primește o somație cu termen de desființare a construcției ilegale în 15 zile. În cazul în care proprietarul nu ia măsuri privind demolarea, se trece la demolarea pe cale administrativă. Acest lucru înseamnă că operațiunea se efectuează de echipele municipalității, pe cheltuiala proprietarului. În acest fel, în locul garajelor care, de cele mai multe ori, adăposteau orice altceva în afară de mașini au apărut sute de noi locuri de parcare destinate riveranilor care beneficiază acum de condiții civilizate pentru a-și putea parca autoturismele. În continuare, agenții noștri acționează pentru identificarea garajelor construite fără respectarea prevederilor legale și luarea măsurilor care se impun”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa pentru reporterii Replica.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
imi puteti spune zone exacte cartiere etc sau strada si numar unde sunt garaje beton? in constanta ? mersi
0
0
Pt ca primaria a eliberat autorizatie de constructie pe toata suprafata detinuta , propretarul de buna credinta are doar varianta sa tina in strada masinile , dar pentru ca a ridicat si baconul peste strada prevad ca va ridica masina cu scripetele sub balcon.Poate nu stiati, spatiul aerian de deasupra proprietatii nu este reglementat , poate in mileniul 3.., pina atunci e ca n Vestul salbatic, cel mai tare poate sa l ocupe
2
0
eu zic ca o sa vedeti parcari supraetajate la anul si la multi ani!!!
7
1
tu esti un sarac fara garaj si te pisi pe tine...
2
8
Primare, nu inteleg de ce mai stati cu ei la discutie. Baga buldozerul si radele. Suntem in sec. XXI nu se poate asa ceva. Noi romanii suntem invatati cu tigania. In locul lor poti sa faci parcari civilizate.
8
2
In cele mai multe cazuri in aceste garaje nu stau masini. Sunt folosite ca anexe pentru depozitatare sau mici ateliere. Un garaj in Tomis 2, cu tot cu zona de acces ocupa cat parcarea pentru 2 sau 3 masini, dar nu pot fi daramate pentru ca detinatorii sunt bazati si cu relatii la primarie. Pe locul lor se poate face lejer o parcare ca la spital.
9
2
scrie ce aude si ea de la altii ca ea!treaba e ca in juma de parc diin tis 2 iese o parcare mare supraetajatan tomi
5
1
Sunt niste constructii anacronice. Locuri de parcare sunt putine. Nu exista alta solutie. Trebuie demolate toate. Stiu ca va crea frustrari in randul detinatorilor, dar asta este...
8
1
darimati cotetzele machidonesti si turcesti! boii aia din garaje fac gratare,ascut cutite cu flexul,fac galagie toata ziua!
10
2
aceste garaje noi am cumparat si terenul de sub ele, sa stie tot orasul, si sunt foarte ingrijite, pe mircea primaria de ce nu a facut locuri de parcare k la spital ,oblice, cu fata spre parc, dar ei pana acum cereau taxa pe locurile de pe mircea? asta nu scrii ,?si pastreaza ditamai trotuarul? bai gazetar de doi lei, k acolo intra sute de masini,ptr cetatenii de pe mircea. si in cartier sunt maidane unde se pot face parcari dar primaria nu face nimic, ce tot scrii prostii
7
13
nu uitati de garajele de la cora bratianu
14
1
Nu exista rasa mai infecta decat idiotii cu garaj. Ca acum 30 de ani ... comunistilor. Demolati in plm toate garajele si faceti locuri de parcare pishamash pe muraturile si vinul vostru care il aveti in garaj. Toti saracii au garaj ..
21
10
la Medgidia cand se va lua aceiasi masura de demolare
14
0
Daramati hidoseniile de containere din Tomis II. La cat este bordura de inalta, masinile nu au acces! Garajele sunt folosite ca depozit, nu sunt masini inauntru, faceti un control !
21
3
Care-s garajele alea de tabla? In poze vad doar garaje din beton, CU PORTI DE TABLA. Multe din ele au fost construite legal.
12
10
In majoritate locurilor unde au fost garaje si s au demolat au construit blocuri
15
4
Daramati in pana mea odata garajele din poarta 6. Cele 13 garaje din statia "liceul de marina" S-a scris ca proprietarii au dat in judecata primaria dupa ce au fost notificati sa isi darame garajele. Apoi s-a scris ca primaria a avut castig de cauza si a dat la randul lor in judecata pe acesti proprietari. Ce pula mea e cu toata labareala asta ? Se fac 2 ani si tot in picioare sunt. Ce se asteapta ? O sa ajungem sa parcam pe calea ferata iar astia stau cu masinile in fata garajelor iar pe ele le tin goala. Bezna mintii..
19
6
Normal este ca sa se darame toate garajele si sa se construiasca parcaari supraetajate.... Tot normal ar fi sa se desfiinteze locurile cu plata din fata blocurilor....este motiv de cearta intre vecini si nu numai.... degeaba desfiintezi garajele daca toate locurile de parcare sunt arvunite tot de aia cu 2-3 masini ....eu unde mai parchez....astept pareri dar sa nu fie de la mache...aia nu prea sunt inteligenti....
24
12
Alt proiect marca fagadau. Super. Nu ca ar fi rau sa continue anumite proiecte. Dar nu te mai lauda cu ele ca fiind ale tale. Trioul loveste din nou. Chitac ovanesian hira. Mai ales nea teo hira se lauda cu camerele de la henri coanda care le-a facut tot vechea administratie. Este bun trioul. Cand vezi ca te minte pe fata. E clar ca sunt cinstiti.
10
14

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468