REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria Constanţa NU A ÎNCHEIAT CONTRACT PENTRU SERVICIUL DE ECARISAJ!

Primăria Constanţa NU A ÎNCHEIAT CONTRACT PENTRU SERVICIUL DE ECARISAJ!

Replica API 9 noiembrie 2018 | 08:21 836

Constanţa, plină de câini maidanezi

Constanţa, plină de câini maidanezi

Vă întrebați de ce s-au înmulțit câinii maidanezi pe străzile Constanței? Pentru că Primăria Constanța nu a contractat o firmă care să se ocupe de serviciul de ecarisaj. Din vară, nimeni nu a mai adunat câinii comunitari din municipiu, iar aceștia se înmulțesc pe zi ce trece, fiind un real pericol pentru constănțeni. Zilele trecute, o fetiță de 11 ani a fost mușcată de un câine, chiar în parc!

Momente de teroare în parcul Tăbăcăriei! O fetiță de 11 ani a fost mușcată de un câine! În timp ce se aflau la plimbare, în parcul Tăbăcăriei, în zona locului de joacă, o constănțeancă și fiica ei au fost atacate de o haită de câini. Mama s-a apărat cu poșeta, evitând, astfel, ca patrupezii să-și bage colții în ea, însă fetița nu a avut noroc, așa că a fost mușcată de laba piciorului.

Femeia trage un semnal de alarmă și spune că, deși a sesizat Primăria Constanța cu privire la existența în parc a câinilor maidanezi, administrația locală nu a luat nici o măsură. „O haită de câini din parcul Tăbăcăriei ne-a atacat pe mine și pe fetița săptămâna trecută. Fetița a fost mușcată de unul dintre ei (un câine de talie mare -alb). Am făcut plângere on-line pe site-ul Primăriei, sesizare telefonică la serviciul de ecarisaj și la Poliția locală. Nu s-a luat nici o măsură, câinele e în continuare în parc și face victime”, a declarat, pentru „Replica”, femeia.

Micuța a fost dusă la Spitalul de Boli Infecțioase pentru administrarea vaccinul antirabic. „Mă simt vinovată că nu pot face mai mult, că oamenii sunt mușcați și speriați și nu se iau măsuri. Mă intrigă acest fapt, mai cu seamă că zona este foarte circulată și frecventată, în general de mămici cu copii mici”, a spus mămica. „În aceeași seară, la spital a venit o doamnă care era mușcată grav. A trebuit cusută. Avea copilul în brațe, nu s-a putut apăra de teamă să nu scape copilul”, a completat aceasta.

Conducerea unității sanitare spune că, în fiecare zi, se prezintă persoane mușcate de câini. „În fiecare zi vin 4, 5 persoane mușcate de câini. Sunt speriate. Le administrăm vaccinul antirabic, avem suficiente doze”, a spus, pentru „Replica”, Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Primăria Constanța nu mai are serviciu de ecarisaj din vară!

Primăria Constanța nu mai are, încă din vară, Serviciu de ecarisaj. Firma care se ocupa de capturarea câinilor fără stăpân, SC Green Life Recycling a încheiat colaborarea cu administrația locală. Deși a fost organizată licitație pentru serviciul de capturare și transportare a câinilor maidanezi din Constanța, nu s-a arătat nimeni interesat.

Termenul limită de depunere a dosarului a fost 5 noiembrie a.c. „Nu se ocupă nimeni de câinii maidanezi. A fost scos la licitație serviciul, însă nu s-a prezentat nimeni. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 5 noiembrie”, a declarat Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. Licitația va fi reluată în cel mai scurt timp posibil, a completat purtătorul de cuvânt.

În luna aprilie a.c., Primăria Constanța a prelungit contractul încheiat în 2017 cu firma mai sus menționată, însă prelungirea a expirat în vară. Valoarea contractului a fost de 500.000 lei. Firma SC Green Life Recycling din Ovidiu este deținută de Maria Carmen Bucur, fostă Andrușca, care a lucrat în Primăria Constanța. De asemenea, asociați mai sunt Alice și Antonio Andrușcă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fie ca in Postul Craciunului, ce le doriti voi fiintelor inferioare, sa vi se intample voua, de doua ori
3
1
cremvusti cu antigel.in 2 zile cainele e gata! Asta e solutia!
4
4
ma angajez eu sa ii omor pe toti ,,,nu mai ramane picior de maidanez,,dupa aia trec la zoofili.
5
8
Mda si daca te aperi cu spray lacrimogen sar psihopatii ca de ce dai cu spray ce maine o sa tragi cu pistolul in om - nu degeaba se tem ei de glont - fiindca il merita ca si maidanezii. De la americani preluarata - Un om inaramat e cetatean, unul dezarmat e sclav!
8
4
In cartier de maidanezi
5
2
hahahahah! mwaaiii cum a aparut mamicuta si ploduletul muscat! Bravos! Sa stiti ca orasul s-a umplut si de zombie! De aia nu va tufe grija? ziar de kkt!
6
13
eu va spuneam de mult ca in primarie va trebuie oameni competenti, deh
9
0
DUpa macelul facut de Green Life cu sprijinul DSVSA si a altor autoritati, inca sunt caini??? Pai daca nici acum nu va dati seama ca este o afacere banoasa pe seama animalelor....Daca ii sterilizau si ii lasau liberi, erau mai putini.Sau daca dadeau banii aia unora chiar au grija de caini.
9
7
dupa articolul cu comportamentul abuziv al hingherilor GLR la Eforie, asteptam un articol prohingheri din partea fituicii Replica.
7
9
Oameni buni, cat mai suportam conducerea asta a Constantei? Chiar ne batem joc de noi atata timp cat ii lasam sa ne conduca
8
4
Nu ma intreb, stiu deja. Cate amenzi a dat primaria proprietarilor de caini care nu i-au sterilizat? Cate a dat pentru abandon? Cate campanii de sterilizare gratuita a organizat? Nu a facut nimic din toate astea pentru ca a fost ocupata sa finanteze hingheri privati care capuseaza bugetul local de zeci de ani primind sume fabuloase fara ca ceva sa se schimbe. Se vrea ca situatia sa ramana asa, sa aiba fosta angajata a primariei contracte grase si in viitor. Cereti rezolvarea cauzei, nu a efectului. E clar ca hingheriada nu imputineaza cainii. Asta e motivul.
9
3
moarte sugatorilor caini
10
5
Pai nu este vina primariei, nu neg ca Fagadau este degeaba, dar sunt handicapatii aia de la protectia animalelor si iubitorii de animale care trebuie amendati grav initial. Problema maidanezilor am mai zis odata cum se rezolva HCL prin care iubitorii de animale sau asociatiile iubitorilor de animale sau protectia lor sa ii ia sub semnatura si sa fie cainii inregistrati cu CIP. Cand 1 caine este gasit pe strada si nu este supravegheat de detinatorul animalului sa fie amendat cu minim 1000 ron si obligatia de a inmana cainele in 24 ore unui centru. Si apoi sa fie inamati catre SPIT!
10
4
cu asa "leguma" de primar... e normal
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614