REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Constanţa şi patronii restaurantului Reyna din Faleză Nord, în litigiu! Mărul discordiei: TERENUL!

Primăria Constanţa şi patronii restaurantului Reyna din Faleză Nord, în litigiu! Mărul discordiei: TERENUL!

Replica API 29 decembrie 2018 | 00:00 4724

Lucrări în pericol de a fi demolate

Lucrări în pericol de a fi demolate

sursa foto Facebook

Afacerea firmei care administrează restaurantul Reyna din Portul Tomis și Vila Reyna, respectiv restaurantul cu același nume din Faleză Nord, este în pericol, din cauza unui litigiu cu Primăria Municipiului Constanța. În luna aprilie a anului curent, SC Mersin Turism SRL a fost amendată de administrația locală, prin direcția competentă, după ce agenții au constatat că reprezentanții societății au procedat la executarea de lucrări de construcție, făra a deține autorizație de construire necesară, la Vila Reyna de pe strada Pescarilor, constând în extindere imobil existent; extindere restaurant; realizare pergolă; extindere terasă pe teren aparținând Municipiului Constanța!

Urmare acestor constatări a fost dispusă luarea mai multor măsuri, respectiv oprirea executării lucrărilor de construcții; obtinerea autorizației de construire pentru lucrările de construcție, desființarea lucrărilor de construcții nelegal realizate și aducerea imobilului la stadiul inițial.

Reprezentanții societății au arătat în instanță că terenul pe care au fost executat lucrările de construcție fără a deține autorizație de construire nu aparține administrației locale, ci acesta este un teren provenit din consolidarea talazului (executarea unei console extinse), operațiune tehnică care a impus inclusiv crearea unei suprafețe noi de teren. Acest teren ar aparține patronilor societății, Kamnaz Murat și Kamnaz Mihaela.

De precizat că terenul în cauză face obiectul unei alte acțiuni cu primăria, de ieșire din indiviziune formulată de către aceștia. De altfel, pe fond, familia Kamnaz a pierdut procesul, în prezent judecându-se apelul. În acest context, arată reclamanta, autorizația de construire nu poate fi obținută în termenul stabilit de către agenții constatatori, imposibiliotate cauzată de neclarificării situației juridice a terenului pe care sunt edificate aceste lucrări de construcție.

Societatea a mai arătat în instanță că, dacă lucrările de construcții vor fi demolate, aceasta nu poate desfășura activitatea comercială.

Pe fond, acțiunea a fost respinsă, dosarul ajungând la instanța de recurs, respectiv Tribunalul Constanța. Un prim termen în dosar a fost stabilit pentru 9 ianuarie 2019.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O fi ilegal dar pana acum ce naiba au facut.....am mers pe burta iar la un amarat daca isi face un wc in curte sau o magazie il gaseste imediat ! Cica primaria e in slujba cetateanului....vrajeala pentru prosti !
1
1
Intrati in bucatarie sa vedeti ce este acolo. Ce produse folosesc la asa zisele produse de lux. Doar produse de calitate proasta. CELE MAI IEFTINE PRODUSE.
2
0
Si care-i problema? Mananc pe protocol ca-i tin tira.
3
1
Sau altii nu au voie sa faca nimic.Noi machidonii suntem la putere si va rupem.
2
6
A construit cand dade-a mese protocol Mazare, lizeta , ali , si acum si-a luat mana dupa el . Dancu sa trimita politia economica sa faca verificari adanci . Face evaziune fiscala are protocol raul de antifrauda sil tine in brate Parchetul sa se sesizeze Dna-ul sa faca verificari Totul este contruit ilegal Acolo doar cladirea are acte
10
6
Cand manca Pastaie acolo nu era nici pomeneala de litigii!
9
1
Treaba i veche prostii sunt noi Pai Botezatu a functionat cu Bamoboo vre -o 4 ani in Mamaia pe un teren al primariei fara autorizatie .Omu a facut bani 4 ani si pe urma la demolat Smecherie nu .Leeloo cafe pe malul lacului Aceiasi schema oameni fac bani si dupa anzi de zile li se spune ca a construit ilegal strange pleaca si ramane cu banii
12
0
Restaurantul pulii, ospatarii sunt niste inculti cu 4 clase f aroganti, care te servesc in scarba, iar mancarea lasa de dorit... sa nu mai zicem de preturile f mari!
13
3
Patronii astia sunt chiar nesimtiti sa construiesti fara autorizatie de constructie, puscarie sa le dea, in plus sa construiesti pe un teren care nu le apartine, doar ca nu era stabilit propietarul care trebuie sa fie de fapt apele romane ca este pe faleza doar. Piraterie fac astia de reyna, tara fara stapani si hotii astia de la reyna si altii nu se mai satura de bani, nu mai mananc in viata mea de la nenorocitii astia. Cine stie ce reguli nu mai respecta si in bucatarie
15
3
Foarte bine a facut politia locala luand masuri...in sfarsit toti pilosii dau socoteala
15
5
Cebpretenti sa ai daca Murat l-a bagat in faliment pe unchi-su dupa ce ia furat banii si a fugit in tara tuturor faradelegilor. Oricum, daca calca in viata lui prin Turcia o sa fie trist! Doar cu complicitatea noastra a romanilor care iubim banul nemuncit a putut sa daca si face ce vrea el! Atitudinea aroganta si de mare patron nu-l fac simpatic. Din contra. O lectie ar fi buna. Sa ocolim pe viitor locatiile lui ca sa-l facem sa se trezeasca din betia puterii. Putin respect pentru noi romanii nu i-ar strica. Dar, nu ai cu cine ! Mamaligarii se dezmortesc doar din 4 in 4 ani. Cand se dau moka !
14
2
Diar ai nostrii au voie sa faca fara autorizatie.Asa Grench al Constantei, slabul PRIMAR CARE A FURAT CRACIUNUL CONSTANTENILOR!
14
3
Nu plange nimeni ca nu vei mai functiona !adica sa storci niste bani frumosi de la clientii care-ti trec pe servire de dopi lei cu marfa de proasta calitate.Sunt restaurante in oras unde ne putem indrepta .Un restaurant in minus la controalele statului,ANAF,OPC ...!
22
3
Stau linistit atat timp cat sunt prieten si vecin gard in gard cu Grig. Cunoscatorii stiu de ce !
14
5
auzi tupeu zice ca daca darama ce este construit ilegal nu mai poate functiona pai cand ti ai deschis restaurant nu ai stiut asta pai cum ar fi sa se puna toti de la parterul blocurilor sa se extinda asa ca e terenul in fata lor liber . Da ma intreb altceva cum pana acum nu sa sesizat nimeni deoarece restaurantul are ceva timp de cand functioneaza asa si de ce nu se inchide pana la remediere situatiei atat timp cat sa construit peste o suprafata de taluzare care poate pune in piericol clientii deoarece acela nu este un teren stabil
27
2
Cica restaurant de lux. Am vazut odata cand aproviziona aveau doar produse ARO dalea la 2 lei. Mananci acolo si mori acasa. Trist dar adevarat.
32
5
Reyna e un cacat de restaurant construit abuziv.
31
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614