REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
11° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Primăria Constanța va scoate mai mulți bani din buzunar pentru spațiul din City Mall

Primăria Constanța va scoate mai mulți bani din buzunar pentru spațiul din City Mall

Andreea VLAICU 29 aprilie 2024 | 00:00 1729

În luna iunie urma să expire contractul de închiriere pentru sediul Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall, motiv pentru care Primăria Constanța a reînnoit contractul și a renegociat prețul chiriei. Prețul nu  scăzut, din contră... În urma negocierilor, reprezentanții autorității locale au căzut de comun acord noul tarif să fie de 12 euro/mp lunar, în condițiile în care până acum plăteau... 8,5 euro/mp.

Primaria Constanta va scoate mai multi bani din buzunar pentru spatiul din City Mall

Relația dintre Primăria Constanța și City Park Mall datează încă de pe vremea lui Mazăre când, în anul 2013, s-a bătut palma pentru funcționarea Centrului de Informare Cetățeni. În anul 2021, primăria a renegociat chiria cu conducerea mall-ului. Inițial, conducerea City Park Mall a propus chiria pe spațiu de 10 euro/mp+TVA, însă primăria a cerut 8,5 euro, cost la care au și căzut de comun acord. În urma negocierilor, primăria a ajuns să plătească peste 30.000 de lei lunar, compusă din valoarea chiriei și costurile de întreținere.

Primaria Constanta va scoate mai multi bani din buzunar pentru spatiul din City Mall Centrul de Informare Cetățeni

Negocierile... în dezavantajul bugetului local

Contractul, semnat în 2021, urmează să expire pe 1 iunie 2024. Primăria Constanța, văzând că a început să se strângă cureaua, mai ales că multe dintre activitățile aparatului de specialitate ale administrației locale își desfășoară activitatea în sedii închiriate, a anunțat că va renegocia contractul. Iată că reînnoirea și renegocierea contractului au avut loc, însă nu cum ne-am fi așteptat. Potrivit Proiectului de hotărâre din 24 aprilie a.c., ambele părți au convenit ca prețul chiriei pentru următorii 3 ani să fie de 12 euro/mp/ lună plus 5,5 euro/mp/lună. 

Primaria Constanta va scoate mai multi bani din buzunar pentru spatiul din City Mall

extras din hotărâre

Învoiala a avut loc între City Park Mall prin Ana-Maria Dinu, mandatar și Cătălin Iacob, administrator și desigur Primăria Municipiului Constanța prin Ionuț Rusu, viceprimarul și președintele comisiei de negociere, Omocea Cristian, consilier local, Mihăilescu Cristian, consilie local, absent la negocieri, Roșca George-Alexandru, reprezentant Direcția financiară, care și el a absentat, Palas Stere, reprezentant Serviciul Juridic și Tifu Raluca, reprezentant Serviciul Administrativ, tehnico economic - secretar fără drept de vot.

Reamintim că la semnarea contractului de chirie de către Radu Mazăre, chiria totală pentru folosirea spațiului era de 13,5 euro/mp pe lună. Prețul era compus din 8 euro/mp chiria și 5,5 euro/mp, ce reprezenta contravaloarea cheltuielilor de întreținere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primăria Constanța are spații la poartă 6. Tușesc salariații dacă lucrează acolo? Nu vor mai fi tentate salariatele să meargă la cumpărături așa de des în timpul programului lor de lucru.
2
0
Mars la pensie nesimtita
2
0
Jos chitac! Daca nu vreti alti ani de bataie de joc fata de noi si fata de banii nostri!
7
0
Peste tot în lume se procesează așa. Primăria are spații dar și ea închiriază la alții. Treaba e ca prețul să fie corect , care îl practică toată lumea. Cei care comentează habar n-au ce înseamnă să gestioneze o societate privată, sunt slugi la alții iar r*****a, ai mai scris despre asta, e afumată de mult. Reporterii umflatei Mireluș n-au descoperit nimic, datele sunt publice pe pagina de net a primăriei. Treaba e că city le-a dat flit cu publicitatea lor de rahat, iar lui Mireluș îi este foame.
2
3
E an cu multe campanii. Cu cat da mai mult, cu atat para-indaratul e mai mare pt wc hitac
7
0
Noi cetatenii orasului ajungem mai greu sa punem intrebari primarului, dar voi reporterii ce faceti? Ajutati -ne!
6
0
Primaria are atatea spatii, de ce nu renoveaza si salveaza o suma mare de bani. Dar cum altfel sa-si incarce buzunarele?
15
0
Din buzunarul de la piept, ca nea Marcel.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407