REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Constanţa vrea să ia în ADMINISTRARE Portul TOMIS pentru REABILITARE

Primăria Constanţa vrea să ia în ADMINISTRARE Portul TOMIS pentru REABILITARE

Replica API 26 februarie 2021 | 00:17 2108

Consiliul Local al municipiului Constanţa se va întruni în şedinţă vineri, 26 februarie. Printre poriectele de pe ordinea de zi se numără şi proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării trecerii imobilului „Port Tomis” din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanța.

Primăria constanţa vrea să ia în administrare Portul Tomis pentru reabilitarea acestuia. În proiectul de hotărâre se solicită aprobarea trecerii Portului Tomis din domeniul public al statului Român în domeniul public al municipiului Constanţa.

“Având în vedere faptul că unul dintre obiectivele autorităţii publice locale este reprezentat de creşterea calităţii vieţii, a bunăstarii cetăţenilor din municipiul Constanţa prin accesarea de fonduri europene nerambursabile/ creşterea gradului de absorbţie a FEN, context în care se urmăreşte reabilitarea zonei Peninsulare, zona care include şi Portul Tomis. Luând în considerare faptul că Portul Tomis este situat în intravilanul Municipiului Constanţa, în zona Peninsulară - centrul istoric al oraşului, având o destinaţie eminamente turistică, fiind o emblemă a municipiului Constanţa, un loc de promenadă şi relaxare atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

În conformitate cu prevederile art. 136 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, iniţiez proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării trecerii imobilului ,,Port Tomis" din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanţa”, se mentionează în referatul de aprobare.

“Unul dintre obiectivele autorităţii publice locale este reprezentat de creşterea calităţii vieţii şi a bunăstării cetăţenilor din municipiul Constanţa prin accesarea de fonduri europene nerambursabile/ creşterea gradului de absorbţie a FEN. În acest context, se urmăreşte reabilitarea zonei Peninsulare a municipiului Constanţa, a obiectivelor istorice, dar şi a celor turistice aflate în această zonă importantă a oraşului.

În vederea demarării lucrărilor de reabilitare a Portului Tomis, Municipiul Constanţa trebuie să fie titularul dreptului real asupra imobilului. Astfel, în virtutea art.

292 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea locală trebuie să solicite transmiterea dreptului de proprietate asupra Portului Tomis din domeniul public al Statului şi administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în domeniul public al Municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local Constanţa”, se mai menţionează în poriectul de hotărâre.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deja machedonii din primarie au luat cu japca terenul amenajat pentru pescari, dar li se pregateste un proces frumos.
0
1
buzunarelor proprii.O baga cu reabilitarea ca sa rastoarne contractul lui Mazare cu Banias care i-a dat portul Tomis pe 3000 de euro si incasa mazare cu turcii prin interpusi cate 30.000 pe sezon de la fiecare carciuma.Banias mechedonul este acum in PNL mare deputat de Constanta.
2
0
Daca se dragheaza si se extinde in partea de nord construind diguri de protectie poate rivaliza cu alte locatii din lume crescand importanta orasului Constanta .Altfel va ramane un lighean doar pentru barcile pescarilor.
0
0
HAHHAHAHAHAHA.....CE SMECHER COMANESCU...IL TRANSFORMA IN PORT PERSONAL....COMANESCU O SA IA SI PORTUL CONSTANTA , SA VEZI ATUNCI .....DEJA SE LAUDA CA ISI FACE PORT PRIVAT ......
0
0
Ia sa vedeti voi ca, mwie va luati voi si cu barcileeee. O sa le duceti in bulgaria, la tulcea. Are virgil treaba si cu voi, nu va iarta
2
0
este preocuparea USR si bunastarea cetateanului Comanescu este preocuparea maimutei Chitac.
8
1
nu e in stare sa faca ceva pentru oras si vrea portul tomis ??? Sa faca intai canalizare in port si pe urma vedem. In rest muie chitac !!! Aceeasi muie pe care au primit-o si mazare si fagadau !!!
11
1
Daca primaria ea portu osa il fure osa io vanda la semecheri rudebetc bagaa taxe face jaf primaria pe unde calca fura
9
2
Aici cat e parcarea ?
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108