REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PRIMĂRIA CONSTANȚA vrea să ÎNFIINȚEZE un CLUB SPORTIV MUNICIPAL

PRIMĂRIA CONSTANȚA vrea să ÎNFIINȚEZE un CLUB SPORTIV MUNICIPAL

Replica API 29 iulie 2021 | 23:20 5651

Primăria municipiului Constanța intenționează să dezvolte masiv sportul constănțean. Pe lângă Sala Polivalentă , mai nou, municipalitatea intenționează să înființeze un Club Sportiv Municipal, „mai ales acum când avem un singur club, o singură iubire, Farul Constanța”, așa cum a declarat edilul Vergil Chițac.

Primăria Municipiului Constanţa a susţinut şi a influenţat dezvoltarea sportului de performanţă constănţean, alocând anual finanţări din bugetul local, pentru activităţi sportive organizate în baza Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000. Începând cu anul 2015, municipiul Constanţa a alocat prin Hotărâri de Consiliu Local şi în urma încheierii de contracte de finanţare, fonduri financiare pentru susţinerea activităţilor sportive ale structurilor sportive constănţene, pe diferite ramuri sportive precum: handbal, volei, fotbal, rugby, baschet, oină, tenis de masă, dar și altele.

Chițac: „Un singur club, o singură iubire, Farul Constanța”

În acest sens, primarul municipiului, Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea demarării procedurii privind înfiinţarea unui Club Sportiv Municipal Constanţa. Edilul a vorbit despre această investiție și la alegerile interne de la Filiala PNL Constanța de luni, 26 iulie. „Comunitatea constănțeană are nevoie de sprijin guvernamental continuu. Orașul a rămas foarte mult în urmă. Este nevoie de un efort de recuperare imens și intens. Constanța are nevoie urgentă de un spital, de un stadion, de un club sportiv, mai ales acum când avem un singur club, o singură iubire, Farul Constanța. Constanța are nevoie de multe și noi le vom face”, a declarat Vergil Chițac.

Cum s-a ajuns la ideea de înființare a unui club sportiv?

Anual, au fost finanțate din ce în ce mai mai multe structuri sportive, pe diverse ramuri sportive, iar Direcţia Organizare Evenimente Culturale, Sportive şi Sociale a urmărit derularea tuturor proiectelor. În urma analizării activităţilor structurilor sportive finanţate, municipalitatea a constatat că fiecare în parte are modalitatea ei de a-şi desfăşura activitatea şi este organizată în mod diferit. Astfel, pentru asigurarea unui cadru unitar şi pentru continuitatea dezvoltării sportului de performanţă, pe ramuri de sport, polisportiv, la nivelul municipiului, prin selecţie continuă, pregătire sportivă şi participarea sportivilor proprii la competiţii interne şi internaţionale, precum şi organizarea de competiţii şi evenimente sportive, apreciem că se impune înfiinţarea unui club sportiv municipal.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai Farul e gata. Urmeaza stadionul. Ce cartier frumos o sa iasa acolo
8
2
Va rog, mergeti o data macar prin tarile civilizate gen Olanda, Norvegia si vedeti ce terenuri au pentru toata lumea si apoi sa vorbiti despre singura iubire Farul care de fapt nu mai exista de mult timp. Ce e acum e un fake pervers de facut bani
7
2
Avem doar un singur club, ca pana acum galeria, mwie hagi, mwie viitorul, tiai dreakului de irudinari, acum e bun hagi
7
4
hodorog senil, ai invatat de la mine cum sa sifonezi banii,he he
12
1
numai in Ro se ocupa autoritatile cu sponsorizari. treaba lor e sa creeze baze sportive, de restul sa se ocupe altii
13
0
La bani tata... Nu avem terenuri pt sport de masa dar pompam la cluburi..Faceti draq terenuri pt oameni de rand si pe urma mai vedeti
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218