REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Primăria Constanța VREA să SCHIMBE IMAGINEA zonei Balada

Primăria Constanța VREA să SCHIMBE IMAGINEA zonei Balada

Replica API 6 ianuarie 2021 | 09:42 3030

Primăria Municipiului Constanța a demarat procedurile necesare pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în zona Balada. Scopul procedurilor este îmbunătățirea imaginii urbane, fluidizarea traficului și nu numai.

Mai exact, zona este delimitată de străzile Ion Luca Caragiale, Theodor Burada, Industriei, Ardealului, București și Oborului. Certificatul de Urbanism are o valabilitate de 24 de luni. Amplasamentul Planului Urbanistic Zonal are o suprafață de 13,2 ha.

Licitație pentru elaborarea și întocmirea documentației de urbanism PUZ

Primăria Constanța a finalizat în luna iulie 2020 una dintre cele mai importante licitații din acest an, pentru municipiul de la malul mării. Mai exact, este vorba spre servicii de proiectare în vederea elaborării și întocmirii documentației de urbanism PUZ, în municipiu. Contractul, defalcat pe mai multe loturi avea o valoare totală fără TVA de 1.153.000 lei, însă, loturile 1 și 3 au rămas neatribuite. Achiziția a fost compusă din 8 loturi, printre care și „Elaborarea documentației de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Regenerare urbană zona Balada, municipiul Constanța”.

Obiectivele PUZ-ului

Obiectivele generale ale documentației de urbanism vor fi: configurarea spațial-volumetrică a fronturilor stradale privind abordarea unitară și dinamică a teritoriului (elemente de cadru construit și elemente de cadru natural); îmbunătățirea imaginii urbane prin creșterea calității spațiilor verzi amenajate compact (squaruri, grădini, plantații de aliniament), a calității spațiilor publice (piațete, amenajări pentru agrement) în legătură cu dotări de proximitate pentru funcțiunea de locuire colectivă sau individuală; ameliorarea aspectului arhitectural al construcțiilor (gama coloristică, dimensiuni și mod de amplasare firme) și protejarea locuințelor situate la parterul imobilelor (pe arterele de circulație din zona de studiu) cu spații verzi de aliniament;

fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesibilității privind mobilitatea populației în cadrul municipiului Constanța; aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația în scopul creșterii calității vieții cetățenilor prin luarea în considerare a solidarității dintre generații, asigurarea egalității de șanse și sprijinirea activă a grupurilor defavorizate; dar și altele.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt multe loturi mari libere in zona, de ce sa nu mai rasara niste blocuri pe ele?
0
0
Astea cu camerele ar fi ceva dar cineva nu vrea ....
25
0
se pune de vreo cladire ,o noua costructie , cam asta e de fapt motivul..asa fac astia ..primaria..
4
1
Care sunt caracterele nepermise?
3
0
Om trai s-o vedem si pe asta? Vorbe goale.
6
0
camere de ce nu se pun? A! Este oras plin de tigani care vandalizeaza tot ce se construieste. Daca vandalizeaza inseamna ca se strica, daca se strica este investitie. Cu camerele se pot vedea multe de aceea nu se pun. Iar daca se monteaza o sa fie cu rezolutie vga si o sa puna incompetenti sa urmareasca.
35
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272