REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Primăria Crucea reabilitează un drum comunal stricat de ploile abundente

Primăria Crucea reabilitează un drum comunal stricat de ploile abundente

Replica API 19 octombrie 2015 | 00:00 144

Gheorghe Frigioi, primar gospodar

Gheorghe Frigioi, primar gospodar

Drum comunal din Crucea, afectat de ploile torenţiale din ultima perioadă, reabilitat cu bani din bugetul local! Primarul Gheorghe Frigioi s-a aflat, vineri, pe teren, acolo unde au început lucrările de reabilitare a drumului comunal ce leagă localitatea Şiriu de Crişan. Este vorba despre 3,5 kilometri de drum, iar investiţia se ridică la câteva sute de mii de euro.

„Ne-am apucat de reparat drumul comunal care leagă Şiriu de Crişan. Lucrarea a început vineri. Este vorba despre 3,5 kilometri de drum, proiect realizat cu bani din bugetul local. Vorbim despre 200.000 lei pentru anul acesta, iar diferenţa pentru alte 200.000 lei o vom asigura în prima parte a anului viitor. Era imperios necesar această lucrare, mai ales după ploile abundente căzute în urmă cu trei săptămâni. Cantitatea de apă a fost de 10 l/mp şi a fost destul de mult afectat drumul. Şi, dacă tot a trebuit să facem reparaţii la aceste porţiuni de drum afectate, am zis să facem pe toată lungimea lui“, a declarat Gheorghe Frigioi.

În paralel, alesul local lucrează la un alt proiect la fel de important. Speră să obţină fonduri pentru asfaltarea unor străzi. „ Lucrăm pe Măsura 72, privind asfaltarea a două străzi interioare din două localităţi. Deocamdată, nu spun despre ce localităţi vorbesc pentru că, până nu văd semnat contractul de finanţare, căci banii sunt incerţi, nu vreau să promit nimic. Vorbim de fonduri europene, un milion euro pentru fiecare proiect. Până la sfârşitul lunii depunem proiectul, dacă analiza decurge repede, până la sfârşitul anului semnăm contractul, iar apoi începem procedura de achiziţie“, a specificat Frigioi. Şi, tot în sprijinul cetăţenilor, Frigioi mai lucrează la o surpriză. De data aceasta este vorba despre construcţia unui teren de sport în localitate, iar beneficierii vor fi, nu numai elevii, ci oricine îşi doreşte să facă mişcare.

„Lucrăm la faza preliminară pentru proiectul privind construcţia unui teren de sport din aproprierea Liceului Tehnologic Crucea, care va avea gazon, iluminat nocturn etc. Iniţial, am avut proiect pentru baza sportivă, a fost finanţat o perioadă, după care Ministerul Dezvoltării a sistat finanţarea, mai exact în urmă cu trei ani. Terenul o să fie de 1000 metri pătraţi, va fi folosit de toţi cei care doresc să facă mişcare şi, normal, de elevii Liceului Tehnologic. Investiţia este de aproximativ 300.000 lei“, a conchis Gheorghe Frigioi.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108