REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PRIMĂRIA iese din ASOCIAȚIA de Dezvoltare Brașov-București-Constanța

PRIMĂRIA iese din ASOCIAȚIA de Dezvoltare Brașov-București-Constanța

Replica API 26 iunie 2021 | 23:10 2364

Consiliul local al municipiului Constanța va fi convocat în şedinţă ordinară, miercuri, 30 iunie a.c., la ora 14.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. Printre multitudinea de proiecte de pe convocatorul de zi, consilierii locali vor avea de votat și retragerea municipiului Constanța din Asociația Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanța și anularea plății cotizației anuale aferente.

De ce dorește Primăria Constanța să iasă din această asociație?

Asociația Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanța a fost înființată în anul 2018 în scopul dezvoltării durabile a unităților administrativ-teritoriale membre și a zonelor limitrofe acestora prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional și furnizarea în comun a unor servicii publice. Ca și obiective ale asociației se numără: dezvoltarea durabilă a întregii zone urbane, dezvoltarea. modernizarea și îmbunătățirea serviciilor publice, dezvoltarea turismului și a sectorului terțiar, dar și multe altele.

Dar, având în vedere că, până în prezent, nu au fost identificate rezultate concrete prin atingerea obiectivelor stabilite care să justifice legitimitatea plății cotizației anuale în valoare de 154.000 de lei, la nivelul Primăriei Constanța a fost efectuată o analiză a raportului costuri-beneficii ale apartenenței la această sociația. În baza acestor rezultate, Primăria Municipiului Constanța consideră că se impune retragerea municipiului de această asociație.

Conform analizei efectuate, s-a descoperit că lipsesc rezultatele obținute în activitatea asociației în raport cu investițiile și cu obiectivele asumate statuar, iar proiectele avute în vedere sau în curs de derulare, nu au creat premisele viabile care să conducă la dezvoltarea UATM Constanța.

Iată ce cotizație plătea Primăria Constanța:

În vara anului 2018, primarii Gabriela Firea, George Scripcaru şi Decebal Făgădău au semnat un memorandum privind înfiinţarea Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa”, prin care cei trei edili vor să rezolve problemele de infrastructură şi transport care blochează turismul din zonele respective. Pe 13 decembrie 2018, primarul Decebal Făgădău s-a aflat la București, unde membrii asociației au stabilit, în Adunarea Generală, tariful anual pe care administrațiile locale trebuie să-l plătească. Primăria Constanța plătea anual o cotizație în valoare totală de 154.000 lei.

Citește și:Consilierii locali, convocați în ședință. Iată ordinea de zi

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dati poze cu primarul ca am umplut display uil de flegme !
2
2
organizatia lui nea florea decedatul vad ca lucreaza in continuare si mananca k k t cum stiu ei mai bine
5
0
Foarte bine ca a iesit dintr-un alt furt cu acte de la Constanteni care plateau 154000 de lei pe an pentru ce?.
10
6
scufundamamiralul.ro
12
9
ALUPIGUS DRAGA VERGIL TU SI AMICI TAI.
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468