REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Primăria Limanu a demolat restaurantul ridicat ilegal pe plaja din Vama Veche de inspectorul de la Antifraudă, Marius Bărbat

Primăria Limanu a demolat restaurantul ridicat ilegal pe plaja din Vama Veche de inspectorul de la Antifraudă, Marius Bărbat

Mirela PASCAL 9 noiembrie 2022 | 14:31 5403

Inspectorul de la Antifraudă Constanța, Marius Vasile Bărbat, se crede mai tare decât prevede legea. A jonglat, după bunul plac, cu afacerile pe care le are în Vama Veche mulți ani de zile, însă, s-a umplut paharul. Așa se face că Bărbat a ajuns astăzi să rămână fără localul de pe plaja Vama Veche, după ce Primăria Limanu a băgat buldozerul în clădire. În vara aceasta, primăria i-a mai demolat două locații.

Construcția a fost demolată în baza unei dispoziții de primar, fiind construită pe domeniul public, fără autorizație, pe faleza din Vama Veche,  Construcția constă în extinderea cazematei încorporată în restaurantul Corsarul, în partea dinspre mare, pe zona de protecție exclusivă.

Încă din vară i s-a impus lui Bărbat să intre în legalitate, dar s-a folosit de tot felul de tertipuri pentru a-și menține localul pe poziții. Până astăzi, însă. Lucrările de demolare sunt executate de societatea Consiliului Local, urmând să i se impută lui Bărbat cheltuielile aferente.

Familia Bărbat, o mulțime de controverse

Nu este prima dată când afacerile familiei Bărbat stârnesc controverse. În 2009, Ministerul Dezvoltării Regionale obliga firma familiei Bărbat să-şi demoleze o construcţie din staţiunea Vama Veche (imobilul era amplasat, la acea vreme, pe acelaşi teren ca cel supus demolării în momentul de faţă).

De precizat că, la momentul respectiv, firma deţinătoare a construcţiei apărea în documente ca fiind deţinută de Maria Bărbat, soacra Claudiei Bărbat şi mama comisarului Marius Bărbat (de la Garda Financiară). Acţiunea familiei Bărbat a fost respinsă atunci, întrucât contestatarii măsurii Ministerului Dezvoltării Regionale n-au achitat taxa de timbru aferentă procesului.Bărbat vrea să-și extindă afacerile și în Mamaia Sat, cu 2 imobile în pe strada M1, numărul 16.

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt mult mai multe construcții amplasate chiar pe plajă, în centrul plajei și domnul Primar nu le vede, chiar îi obturează și vederea de la hotelul personal, dar totul se face pe interes și abuz de putere, dar vă întreb Un bar când de surpa că este tot pe domeniul public și este tot al domnului Primar, așa că jurnaliștilor cercetați și nu scrieți ce vi se pune pe tavă.
1
0
cum si.a permis primarul sa blocheze strada cu tot felul demparcari,cotetze?Vorbim de strada dintre cherhanaua capat mangalia si mitocanul.Ba pulitia de frontiera si armata ulii,strada aia pe faleza este strategica,se poate folosi aliniament aparate.acum blocata de orice agarici care si.a facut un cotetz.Nu am mai consumat nimic in vama toata vara,sa manince ei la preturile alea!
3
2
Oferiti loc de plaja fara umbrele si sejlonguri in Vama Veche minim 100 m. Vin cu prosopul dupa mine si nu doresc sejlong. Cand eram mic pe plaja se auzeau valurile marii, fluierul salvamarului si poftiti la poza cu marea cine mai doreste. Acum nu se mai face plaja decat la umbrela si pe sejlong in ritmuri de muzica. Nu toti dorim asta. Ca sa nu mai zic de toalete si dusuri la iesirea de pe plaja ca deja ma ridic cu pretentii.
4
1
Pe madam Boita cand o demolati?
5
1
Primarul din Limanu este un fel de Mazare.cine nu e cu mine e impotriva mea. La cate afaceri are Georgescu in Vama Veche 2 Mai asta a fost doar o ambitie. Acolo Dincolo Frontiera magazinele alimentare toate sunt ale lui Georgescu.asa ca lasati ne ca nu toata lumea e p*****a. Unii dintre noi stiu cine este Georgescu si ce hram poarta. Viitorul canditat fie la CJ Conetanta fie la primaria Cta din partea PSD. Aici ati citit pt prima oara.inca sunt in tratative cu Horia Constantinescu
6
3
il demoleaza primaria acum si la vara va fi ridicat din nou, costa si demolarea!!
4
0
Foarte corect ce face Primaria. Demolarile se fac in temeiul legii. Cladirile acestui domn au fost ridicate abuziv.
11
1
Pai primarul din Limanu are si el restaurant acvamarin, era normal sa taxeze concurenta la sange.
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272