REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PRIMĂRIA LIMANU investește 2,6 MILIOANE de LEI în ȘCOALA din 2 MAI

PRIMĂRIA LIMANU investește 2,6 MILIOANE de LEI în ȘCOALA din 2 MAI

Replica API 7 mai 2021 | 13:23 2017

Încep lucrările de reabilitare!

Primăria Limanu a demarat procedurile pentru începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale numărul 2 din localitatea 2 Mai. Proiectul este unul amplu iar finanțarea obținută de la Uniunea Europeană se ridică la 2,6 milioane lei.

Primăria Limanu a lansat o licitație publică ce prevede reabilitarea școlii din localitatea 2 Mai. Mai exact, contractul vizează execuția de lucrări de construcții inclusiv utilaje și echipamente aferente, pentru obiectivul “reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru școala gimnazială nr.2 din satul 2 Mai”. Obiectivul major al investiției dorite este existența unui spațiu cu destinația de școală, care să respecte normele în vigoare de sănătate și igienă, cu un minim de dotări. Oportunitatea investiției este generată de necesitatea dezvoltării educaționale și culturale a comunei Limanu, prin îmbunătățirea calității actului educațional, creându-se un mediu propice dezvoltării elevilor. Autoritatea contractantă achiziționează execuția lucrărilor pentru reabilitarea clădirii existente a școlii, modernizarea și extinderea acesteia. Organizarea funcțională propusă a urmărit structura existentă și rezolvarea unor disfunctionaliăți la interior. Se vor menține funcțiunile și capacitățile existente, rezolvându-se disfunctionalități existente (relații intre încăperile existente), modernizarea spatiilor și extinderea acestora cu cerințe actuale (grupuri sanitare, centrala termica s.a.), cat și adaptarea imobilului la accesul persoanelor cu dizabilități. Clădirea va fi dotată cu toate dependințele necesare bunei funcționări pentru scopul propus, respectând normele în vigoare de sănătate și igienă.

Proiect pe fonduri europene

Proiectul este finanțat din fonduri ale Uniunii Europene, prin programul Operațional Regional – POR 2014 – 2020. Valoarea totală estimată a contractului scos la licitație este 1.462.525,04 lei. „Un mare succes pentru comunitatea noastră. Demarăm lucrările pentru modernizarea Școlii Gimnaziale din 2 Mai. Am primit confirmarea finanțării lucrărilor prin Programul Operațional Regional 2014- 2020. Este un proiect amplu care presupune reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea cu echipamente moderne a acestei scoli, iar finanțarea obținută se ridică la 2,6 milioane lei. Modernizarea unităților de învățământ a fost întotdeauna o prioritate a echipei de la conducerea primăriei Limanu, iar acum avem certitudinea că și elevii din 2 Mai vor avea o școală nouă și modernă. Este un succes major pentru comunitatea noastră și demonstrăm astfel că acolo unde exista voința... se poate mai mult”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Cine poate decide în acest contract?

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt Georgescu Gheorghe-Daniel – primar; Feodorof Mihai – viceprimar, Crăciun Petrache Lorena Antonia – secretar general, Craciun Bogdan Victoras–consilier local, Alecsoiu Adriana – consilier local, Ciobanel Nicolae – consilier local, Craciun Nicolae – consilier local, Dumitru Marius – consilier local, Enacache Fevronia Liliana – consilier local, Guzu Dan Gabriel– consilier local, Maricoiu Ionut Calin – consilier local, Mirciu Ion – consilier local, Tutea Costel – consilier local, Popescu Adrian – consilier local, Rata Cristina – consilier local, Vladescu Nicolae – consilier local, Vladescu Stefan Razvan– consilier local.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218