REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Primăria Medgidia, LITIGII cu fostul operator de salubrizare din municipiu

Primăria Medgidia, LITIGII cu fostul operator de salubrizare din municipiu

Replica API 19 februarie 2016 | 00:00 369

Se cer noi expertize

Se cer noi expertize

Primăria Medgidia se află de 3 ani înt-un proces la Tribunalul Constanța cu firma spaniolă GBI Serveis, căreia trebuia să-i concesioneze serviciul de salubrizare în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia. Dosarul a fost înregistrat la 2.10.2013, având ca obiect un litigiu privind achizițiile publice. Operatorul spaniol s-a retras, reclamând neplata unor facturi și amenințând municipalitatea cu recuperarea prejudiciilor în instanță.

Litigiile dintre Primăria Medgidia și fostul operator de salubrizare trenează deja de 3 ani, la Tribunalul Constanța aflându-se un dosar în curs de soluționare încă din 2013. În timp ce firma spaniolă de salubritare GBI Serveis susține că nu a obținut anumiți bani de la municipalitate, primarul Medgidiei susține că pretențiile operatorului sunt nefondate întrucât acesta nu a realizat investiția prevăzută în contract: ”Operatorul inițial a avut de făcut niște lucruri, respectiv să deschidă un depozit ecologic în zonă. Și ca urmare a faptului că nu a făcut acest lucru, nici nu a putut să aibă un profit mai mare. Firma respectivă își dorea un profit mai mare. Noi suntem într-un proces cu respectivii.

Operatorul consideră că este un prejudiciu faptul că nu câștigă dintr-o investiție pe care nu a făcut-o. Iar noi considerăm că o persoană nu poate să câștige dintr-o investiție pe care nu a făcut-o”, a declarat pentru ”Replica” Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia. Acesta a menționat și faptul că s-a cerut o nouă expertiză pentru a se stabili dacă operatorul spaniol de salubrizare a realizat investiția respectivă, sau de ce nu a făcut-o: ”S-a mai cerut o expertiză suplimentară să vedem dacă într-adevăr el a făcut investiția, sau de ce nu a făcut investiția respectivă. Cert este că după ce se va face procedură la Consiliul Județean pentru delegarea serviciului în zona noastră, noi vom putea face delegare pentru salubritatea stradală”, a adăugat Marian Iordache.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272