REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PRIMĂRIA Murfatlar ARUNCĂ 20.000 de euro pe PANSELUȚE

PRIMĂRIA Murfatlar ARUNCĂ 20.000 de euro pe PANSELUȚE

Replica API 19 iunie 2020 | 00:00 2537

Primăria oraşului Murfatlar se pregăteşte să planteze flori, în valoare de 95.000 de lei, adică 20.000 de euro, fără TVA.

Continuă lista achiziţiilor inutile din judeţul Constanţa

După ce alte primării au decis să facă achiziţii în ultimul timp, ce nu se încadrează neapărat la categoria “must have”, iată că şi Primăria oraşului Murfatlar a decis să intre în joc. Deoarece urmează o perioadă delicată din punct de vedere economic, din cauza pandemiei de coronavirus, iar acum două luni de zile, în plină stare de urgenţă, mai multe oraşe mici şi comune din România se plângeau de lipsa banilor la bugetul administraţiei locale, unii primari au decis să cheltuie banii pe lucruri nefolositoare, cel puţin în această perioadă. Vezi exempul comunei Pantelimon cu achiziţia utilajelor de deszăpezire sau comuna Valu lui Traian, care arunca pe geam circa 1 milion de lei pentru achiziţia luminiţelor pentru Crăciunul 2020.

Ce presupune achiziţia?

Murfatlar se pregăteşte să planteze panseluţe, petunii, garofiţe, etc. Este vorba despre achiziţia “Material săditor (flori, plante ierboase) pentru amenajarea spaţiilor verzi din oraşul Murfatlar, judeţul Constanţa’’, în speţă, Plante vii, bulbi, rădacini,butaşi şi altoaie. Prezentul caiet de sarcini se referă la achiziţia directă de produse ,,Material săditor(flori,planteierboase) pentru amenajarea spaţiilor verzi din oraşul Murfatlar,judeţul Constanţa. Produsele specificate în caietul de sarcini vor fi adaptate condiţiilor climatice , tipului de amenajare propus şi natura solului din zona oraşul Murfatlar. Lucrările de pregătirea terenului precum si plantarea materialului săditor fac obiectul prezentului caiet de sarcini”.

Unde vor fi plantate florile?

Materialul săditor se va amplasa in următoarele locaţii: Parc Primărie, Parc BCR, Triunghi intersecţie, CNIPT, Intersecţie pod, Staţie cartierul de vest, Centrul Medical Neptun, Parc Monument, Sat Siminoc, Str.Mihail Kogălniceanu.

Nu se pot planta flori la temperaturi de peste 30 de grade Celsius

În caietul de sarcini se specifică faptul că nu se poate face plantarea, când temperatura de afară depăseşte 30 de grade Celsius, însă în acest moment vorbim încă despre campania de primăvară (mai-iulie), iar termometrele pot urca cu lejeritate peste această valoare. “Livrarea produselor se va face eşalonat, la cererea beneficiarului, materialul saditor fiind necesar pentru campania de primavara(mai-iulie)si cea de toamna(septembrie-octombrie).Livrarea se va face în funcţie de condiţiile climatice pentru plantare,evitând perioadele caniculare când temperatura în timpul zilei depăşeşte 30 de grade Celsius”.

Cine se ocupă de această plantare?

Nicu Legume SRL este firma care se va ocupa de această plantare. Interesant este faptul că Nicu Legume SRL a fost înfiinţată în anul 2016 şi are un singur angajat, după ce în anul 2017 a fost pe 0 la acest capitol, iar în 2018 a avut datorii de peste 3500 de lei. Firma are sediul în Murfatlar, pe strada Plopilor, numărul 7C.

Aici puteţi vedea achiziţia!

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tulcea si mangalia au schimbat deja trei rinduri de lalele,panselute si alte balarii,cumparate la pret triply,care s.au uscat deja si au fost schimbate fu altele.Cine sa le numere,banii sint aoa la primar in buzunar,tax free!inventie psede,ca si cele sase rinduri de borduri pe strada in mangalua,schimbate anual,se strica si miros!
3
0
Se putea si mai mult .. sa vina sa ia exemplu de la Navodari
1
1
Bine baga in prezervative se mai rareau lobotomizatii
2
0
Primar de oras in care se baga carbuni la soba la bloc. Ordinarul nu vrea gaze. Sa crapi de covid
7
0
Bai bulangiule...pai unde dracu plantezi...atatea panselute... Parerea mea ca de atatia bani....cumparai panselute pentru toate localitatile din romania...
5
0
a fost pus primar la indemnul unui "prieten" cand era la masa cu betivul de Nicusor Constantinescu. Acum 20 de ani era fotomodel la Phillip Morris si vindea tigari. Atunci a cunoscut-o si pe Yvonne rupta in gura. Pacat de el ca ar fi un baiat ok dar cand te iei dupa nevasta . . . . . . . .!!!
4
2
In Medgidia nici macar panselute nu avem , facem strazi fara trotuare , pietile agroalimentare stau sa cada , orasul pute de atata mizerie !
2
2
Primar de cacat . Nu a facut nimic bun in Murfatlar . De cand este primar acest parazit , localitatea arata de parca nu ar avea administratie . Stiu ca sunt catva carora le convine situatia pentru ca si ei sunt niste paraziti . Din tot ce a promis parazitul asta , nimic nu a realizat . Vinovati de situatia asta sunt si cei care lau votat . Daca in primul mandat nu a facut nimic bun de ce lau mai votat ? Prin primarie numai rude si frecangii vezi . Daca cetateni nu isi vor intelege interesul lor si vor vota in continuare ciuma rosie , sa nu se mai planga de situatia jalnica a localitati
10
1
N-am nici in clin, nici in maneca cu primarul din Pantelimon, habar n-am cat de constit si competent este. Dar sa vii sa-mi spui ca iroseste banii pt ca achizitioneaza vara utilaje de deszapezire este o mare porcarie. Habar n-ai cat dureaza procedurile de achizitie din cate vad. Daca se apuca de achizitii la venirea iernii, cu siguranta utilajele vor veni la timp sa ajute la plantarea panselutelor de la Murfatlar. Si sa vezi atunci tipete si urlete in Replica...
5
1
asa trebuie ca altfel nu mai prinde loc pe liste
0
1
Replica, ziarul p..li. Voi stiti ce inseamna 20000 de euro pentru o primarie? Cam 50 de lei pentru un roman normal. Daca nu punea panselute, spuneati ca Murfatlar e o localitate anosta, fara pic de culoare. Si vad ca scrieti iar de Mitroi de la Valu aceeasi stire mincinoasa. Mitroi nu cheltuie 1 milion pe iluminat. Dpar 120000. Restul sunt pentru refacerea infrastructurii. Terminati cu kkturile astea si reveniti-va. Vedeti ca vin localele si incercati sa faceti publicitate. Fometeilor.
1
13
Nu mai are Reise bani probabil.
8
2
De vina sunt cei care l au sustinut si echipa lui psd. Noul presedinte psd , fost vicepresedinte, ce spune .Saghiu ii da 4000 euro pe luna pe cele 2 spatii si el fura in continuare. Poate ii imparte cu echipa psd , sa aiba bani in campanie. Trebuie sa vina cineva sa i acopere furtisagurile lui Saghiu. Cum naiba , cum a venit Crivineanu consilierul lui, au inceput bubuielile.
8
1
Sa-mi bag pln panselele tale saghiule!drumu' pulii mele de la Siminoc,l-au decopertat astia sa-l asfalteze si de 3 luni me rupem masinile!nu e vorba de table si tigaile cocalarilor care merge ca cu caruta cu ele prin gropi,e vorba de MASINI bune ,noi,care se fut in gropile tale!Mai verifica ce de face si cum se freaca menta,cum au lasati bolovanii netasati,cum au aparut gropi dupa ce a plouat si s-a facut drumul exact cum era inainte de a pune pietrisul nou!iti bati joc de noi si de bani!rusine!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108