REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Primăria Năvodari a lansat proiectul ECOvocacy, alături de Crucea Roșie și Liceul Lazăr Edeleanu! Video

Primăria Năvodari a lansat proiectul ECOvocacy, alături de Crucea Roșie și Liceul Lazăr Edeleanu! Video

Replica API 8 iulie 2022 | 00:00 1096

Proiectul EcoVocacy a fost lansat, la Năvodari! În cursul zilei de joi, 7 iulie a.c., la Casa de Cultură din Năvodari a avut loc lansarea proiectului EcoVocacy, un program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul este dedicat în mod special tinerilor care doresc să se implice în problemele de mediu ale orașului și a deciziilor care îi vizează printr-un sistem de parteneriat între societatea civilă, cetățeni și autoritatea locală. Prezenți la eveniment au fost și primarul orașului, Florin Chelaru, cât și viceprimarul Costel Dumitrașcu.

Proiectul ECOvocacy se dorește implicarea tinerilor în viața comunității și a deciziilor care îi vizează printr-un sistem de parteneriat între societatea civilă, cetățeni și autoritatea locală. Proiectul se fundamentează pe un sistem de parteneriat și colaborare tripartite între societatea civilă- cetățeni – autoritatea locală, se desfășoară pe parcursul a 22 de luni și are ca obiectiv principal realizarea unui model funcțional, la scară locală, de consultare a cetățenilor pe politici care vizează mediul, simultan cu formarea și informarea acestora pe această temă.

În cursul zilei de joi, 7 iulie a.c., la Casa de Cultură Pontus Euxinus din Năvodari a avut loc lansarea proiectului. La eveniment au fost prezenți și primarul orașului, Florin Chelaru, cât și viceprimarul Costel Dumitrașcu. Concret, se vor realiza un organism CEAS constituit și funcțional, compus din 2 reprezentanți ai autorității locale, 3 reprezentanți ai societății civile și 5 tineri aleși anual prin rotație. Ei vor fi cei cu rol de “advocacy” și “watchdog” și vor veni cu inițiative în fața Consiliului Local; un atelier de formare pentru 10 profesori și 2 lucrători de Tineret plus 20 de ateliere practice pentru 300 de tineri cu vârste cuprinse între 14-35 ani; 8 evenimente (tip campanie) cu scop de informare și conștientizare pe zona de mediu/ecologie; 4 sondaje cu un număr total de 1900 de respondenți; platformă online CEAS cu acces pentru cetățeni;

Florin Chelaru: Acest proiect este mai important pentru că este dedicat tinerilor!

Prezent la eveniment a fost și primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, care le-a transmis celor prezenți că acest proiect este unul special datorită implicării tinerilor în problemele de mediu ale orașului. ,,Ca și primar care, de-a lungul timpului, am gestionat foarte multe proiecte europene, mi-am dat seama că nu există proiect mai mult sau mai puțin important, există proiecte europene și principalul beneficiu este să aduci comunității ceva important. Sunt și proiecte care vin la sufletul nostru, al tuturor. Proiecte care par ușoare, dar ele sunt mai dificile pentru că sunt pentru tineri și asta dă o importanță mult mai mare. Acest proiect pe care îl avem alături de partenerii noștri este mult mai important pentru că se alocă tinerilor.

Vorbim de mediu, de problemele pe care tinerii le văd pentru orașul Năvodari.”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Video Chelaru:

Costel Dumitrașcu: Cele mai bune idei vin de la oamenii din teritoriu

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Dumitrașcu, spune că acest proiect este un proiect drag, fiind primul proiect la care lucrează încă de la preluarea mandatului. De asemenea, spune că își dorește să implice tinerii în viața comunității și a deciziilor care îi vizează printr-un sistem de parteneriat între societatea civilă, cetățeni și autoritatea locală. ,,Ecovocacy este un proiect drag sufletului meu, pentru că este primul proiect la care lucrez. Am găsit o strategie prin care să atrag tinerii către administrația locală. Acest proiect are un impact de 2000 de persoane. Cele mai bune 4 idei vor fi puse în aplicare în Consiliul Local Năvodari. Cele mai bune idei vin de la oamenii din teritoriu.”, a spus viceprimarul orașului Năvodari, Costel Dumitrașcu.

Video Dumitrașcu:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212