REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Primăria Năvodari pune la bătaie 1 milion de lei pentru proiectele propuse de cetățeni

Primăria Năvodari pune la bătaie 1 milion de lei pentru proiectele propuse de cetățeni

Replica API 7 februarie 2022 | 23:47 895

Pentru anul 2022, Primăria orașului Năvodari a alocat 1 milion de lei pentru a implementa proiectele propuse de năvodăreni.

,,Așa cum v-am anunțat, începând din acest an, vom implementa bugetarea participativă la Năvodari, astfel încât cetățenii orașului nostru să poată propună proiecte de investiții pe care noi, ca autoritate locală, să le implementăm.

Procedura este simplă: dumneavoastră ne veți trimite idei de proiecte, cât mai detaliat și elaborat posibil. Alături de specialiștii primăriei, le vom analiza pe toate, iar cele care sunt eligibile le vom include într-un sondaj. Cetățenii orașului vor putea vota apoi din lista de proiecte propusă de dvs care inițiativă să fie implementată. În funcție de amploarea propunerilor, putem finanța anul acesta unul, două sau trei proiecte, până în plafonul de 1 milion de lei.

Vă rog ca proiectele propuse de dvs să fie realiste, fezabile și să țină cont de legislația în vigoare și bugetul alocat.

Exemple de proiecte eligibile: amenajări de trotuare, alei, zone pietonale, siguranța circulației, locuri de joacă, terenuri de sport, spații verzi, amenajare spații publice, proiecte educaționale și culturale, digitalizare etc. Trebuie să știți că proiectele de construcții sunt foarte laborioase, necesită numeroase studii etc, dar mai ales mult timp. Și trebuie să ținem cont de toate aceste aspecte.

Însă orice proiect venit de la dvs va fi analizat cu atenție, iar orice propunere va fi un câștig pentru orașul nostru.

În prezent lucrăm la un un regulament al bugetării participative, iar în curând vă voi prezenta detaliile tehnice: unde și cum se depun proiectele; termene de depunere, analiză, vot; finanțare și implementare.”, a transmis Florin Chelaru.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108