REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria Năvodari reia licitaţia pentru Aqualand. Se pun la bătaie peste trei milioane de euro!

Primăria Năvodari reia licitaţia pentru Aqualand. Se pun la bătaie peste trei milioane de euro!

Replica API 17 mai 2018 | 23:31 402

Termen de primire a ofertelor, până pe 12 iunie

Termen de primire a ofertelor, până pe 12 iunie

Primăria Năvodari a reluat licitaţia pentru finalizarea lucrărilor la Aqualand, un proiect de aproape şapte milioane de euro care trebuia inaugurat încă de acum şase ani de zile. De data aceasta, municipalitatea pune la bătaie trei milioane de euro, iar ofertele celor interesaţi trebuie depuse până pe 12 iunie. Primăria a mai lansat o data această procedură, în ianuarie 2018, dar se pare că nu a existat nimeni dispus să contribuie la edificarea parcului de distracţii din Năvodari.

Primăria Năvodari a publicat pe 4 mai a.c. anunţul de participare pentru „lucrări de construcţie aferente proiectului „CONSTRUIRE CENTRU DE AGREMENT ORAŞ NĂVODARI” - REST DE EXECUTAT, Oraş Năvodari, Judeţul Constanţa, cod SMIS 32295, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară – 5.

,,Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie – 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea serviciilor turistice”. Valoarea estimate a lucrărilor este de 13.142.552, 21 lei, fără TVA, iar termenul de finalizare este de 9 luni de la semnarea contractului. Este, practic, o reluarea a procedurilor similare declanşate de primărie pe 4 ianuarie a.c., când termen de depunere a ofertelor a fost data de 9 februarie.

Contract reziliat cu afaceristul care l-a „îngropat” Vanghelie

Ultima data când s-au alocat bani pentru Aqualand, un parc de 8 hectare situate în zona Trup 33, pe Bulevardul Mamaia Nord, a fost în aprilie 2015, când Imob Lux Construct SRL din Bragadiru primea 21.876.945,29 lei pentru lucrări la centrul de agrement. Între timp, firma afaceristului Marin Dumitru, cel care l-a denunţat la DNA pe primarul Marian Vanghelie, a dat faliment, contractul a fost reziliat, iar parcul a rămas în aer.

Proiectul a fost iniţiat în 2011 şi presupune investiţii de circa 28 de milioane de lei, care sunt împărţite în proporţii egale de bugetul de stat şi cel al Primăriei Năvodari. Centrul de agrement pe trei nivele trebuia să fie dotat cu bazine interioare acoperite, bazin exterior, două terenuri de tenis cu suprafaţă de joc cu zgură şi un teren de minifotbal. De asemenea, urmau să fi amenajate saloane kinetoterapeutice, de wellness, sală de cromoterapie, saună, sală de fitness şi un spaţiu pentru cursuri teoretice de scubadiving.

Ce lucrări trebuie să se mai facă

Iată însă și ce presupune restul de executat, așa cum apare în documentele primăriei:

”Încheierea contractului de achiziție publică presupune construirea unui Centru de agrement - rest de executat după rezilierea contractului de execuție - situat pe 3 nivele + subsol tehnic. Împărțirea funcțională se va face astfel:

• nivelul tehnic care include: echipamentele aferente bazinelor acoperite și a celui descoperit, centrală termică, rezervă de apă.

• parter care include zona de acces, zona de vestiare comune pentru femei, vestiare comune pentru bărbați, cabine schimb pentru familii sau cu dizabilități, cabine de schimb de o persoană, zonă de dușuri, grupurile sanitare, zona de Welnesspersoane (duș vichy, duș subacval, băi de struguri/plante/aromaterapie, duș ciclonic), zonă de electroterapie- nemectron, diadinamice, zonă de tratament prin masaj.

• etaj 1 care include zonă de birouri, zonă rezervată cursurilor teoretice de scubadiving, sectorul de manichiură/pedichiură, exfoliere epidermică cosmetică, cromoterapie, saună cu zonă de odihnă cu aport mare de aer proaspăt, pat cu ultraviolete și bazine pentru picioare, vestiare cu dușuri și grupuri sanitare pentru personalul centrului de agrement.

• etaj 2 include sectorul de fitness și aerobic, grupuri sanitare, vestiare.

Toate echipamentele profesionale și amenajările centrului, aflate în contact cu utilizatorul, vor asigura electrosecuritatea pacientului și a utilizatorului, respectând normele europene în domeniu. Pereții și podelele centrului vor fi acoperite cu materiale lavabile și rezistente la dezinfectanți.

La exterior, se propune realizarea unui spațiu verde, o zonă tampon între bd. Mamaia Nord și clădirile propuse, pentru a se realiza o zonă propice relaxării. Aceste spații verzi sunt străbătute de alei pietonale care leagă zona de parcare cu trotuarul din imediata vecinătate a clădirilor.

Aleea din dreptul accesului principal ce străbate spațiul verde va fi dotată cu mobilier urban specific și spații de odihnă. Întreg ansamblul va fi dotat cu un sistem de corpuri de iluminat public specific pentru spațiile pietonale cu elemente de 4 până la 7 m înălțime, alimentarea cu energie a acestora realizându-se prin panouri de celule fotovoltaice. Se vor amenaja zone plantate cu copaci și arbuști în aliniamentul bulevardului și în zona spațiilor verzi”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai asfaltati strazile nu avem canalizare vreti aqualand suntem 100 de ani in urma
2
1
bai primareala! si banii dati primului care n a facut nimic , cand ii luati? sau a fost blat? dna sa va ia bai zdrentelor!
6
0
Ce lucrari trebuie sa se mai faca? ...pai, nu s-a facut nimic, adica s-au turnat trei pereti de beton... Sa vedem cine se baga la ciolan
3
1
Unde se va face Aqualand ?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218