REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria, OBLIGATĂ să lase un constănţean să-şi extindă apartamentul!

Primăria, OBLIGATĂ să lase un constănţean să-şi extindă apartamentul!

Replica API 10 aprilie 2019 | 00:00 2355

Apartament extins prin două balcoane

Apartament extins prin două balcoane

Pentru persoanele care locuiesc la parter, lipsa unui balcon reprezintă un inconvenient, existenţa lui însemnând câţiva metri în plus ce pot fi utilizaţi în diverse moduri: fie poate prelungi sufrageria, fie poate fi transformat în dressing ori o bibliotecă, sau pur şi simplu poate fi folosit pentru depozitarea anumitor obiecte. Însă, ce te faci atunci când sunt două balcoane? O mulţime de lucruri...poate chiar să le transformi într-o cameră. Cel mai probabil, asta intenţionează să facă şi un constănţean care a obţinut în instanţă anularea unui certificat de urbanism emis de Primăria Constanţa anul trecut, document pe care instanţa îl consideră nelegal. I.M. doreşte să construiască două balcoane, însă administraţia locală l-a refuzat, pe motiv că este necesar elaboarea unui PUZ. Instanţa l-a anulat!

Constănţeanul s-a adresat Primarului Constanţa anul trecut, cu scopul emiterii unui certificat de urbanism ca act preparator în vederea lucrărilor de construire efectuate la imobilul situat pe strada Şcolii din Constanţa, constând în modificare apartament. În cadrul acestei cereri au arătat că modificarea apartamentului va consta în : a) recompartimentare și b) extindere prin construire a doua balcoane pe terenul proprietate exclusivă. În septembrie, certificatul a fost emis, cu o menţiune: a fost restricţionat dreptul de a obține autorizație de construire/desființare motivat de faptul că amplasarea de construcții noi pe parcele neocupate se face pe baza de PUZ. „Nu poate fi utilizat pentru extindere prin două balcoane pe terenul proprietate exclusivă deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice - amplasarea de construcții noi pe parcele neocupate se va face pe bază de PUZ", au răspuns reprezentanţii primăriei.

I.M. este proprietarul unui apartamentul situat pe tot nivelul parter al imobilului - construcție, cota-parte din terenul indiviz pe care se află construcția, loc de parcare 13 mp, teren proprietate exclusivă în suprafață de 117 mp cu destinația de curte. Acest teren cu destinația de curte se află în continuarea livingului și s-a format prin dezlipire din terenul inițial de 368 mp pe care s-a construit condominiul. I. M. consideră că dreptul de a obține autorizația este restricționat în mod nelegal deoarece recompartimentarea apartamentului, în speță, amplasarea unor noi uși, nu poate face obiectul unui PUZ. Extinderea apartamentului prin construirea a două balcoane, de asemenea, nu poate face obiectul unui PUZ, fiind vorba de niște construcții cu regim de anexă, şi nu de o construcție de sine stătătoare. Aceste construcții anexa urmează a fi edificate prin lipirea de clădirea existentă, dar nu pe partea pe care este situat terenul indiviz, ci pe partea pe care este situat terenul proprietate exclusivă, a spus proprietarul imobilului în instanţă.

Instanţa a considerat că este o condiţie excesivă impusă emiterea unui nou PUZ şi nu are suport legal, fapt pentru care a admis acţiunea constănţeanului şi a obligat primăria la emiterea unui nou certificat de urbanism.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de cand dreptul de proprietate al unui teren iti da voie sa construiesti ce si cum vrei acolo ? daca va fi incendiu la etajul 4, posibil ca viitoarea anexa sa limiteze accesul pompierilor ?
4
2
Altii fac blocuri in geamul altora si unuia nu i se da voie sa fac un balcon pe terenul propriu. Balconul la parter nu afecteaza cu nimic rau constructia.
12
3
Ba dobitocilor de aia arata orasul asta asa cum arata ca exita multi tarani ca voi in el ,toti sunteti proprietari si aveti impresia ca puteti face ce vreti.Pai ba boilor daca blocul a fost conceput de arhitecti fara balcoane la parter cum dracu vii tu si faci acolo un balcon sau doua ca sa arate ca p_l@ calului ,asa s-au facut toate in orasul asta napadit de moldoveni si tarani jegosi ca voi. Houuuu mars inapoi de unde ati venit. Si inca ceva M_1e PSD asistatilor sociali.
22
12
Daca venea unul sa faca un bloc si-i combina la niste zeci de mii spaga, il rezolvau rapid. Amaratul de pe apartament trebe sa treaca prin chinurile iadului. Auzi, PUZ pentru doua balcoane. Fagadau si urbanistii lui, slugi rurale puse in capul mesei. Bine le-a facut omul ca I-a bagat la tribunal. Asa ar trebui sa faca toti si sa le ceara si daune.
15
9
Nene, nu te supara pe ala care-si spune "cetatean". E PSD-ist si nu pricepe. Ce le mai trebuie sa gandeasca cand o fac partidul si tatucul pentru ei.
15
7
Parcare in zona tomis 3 cand?
9
0
Unde dracu ai vazut matale ca un proprietar de apartament sa aiba in proprietate exclusiva 117 mp ? Bre boule , aici e vorba de o constructie noua cu curte interioara , curte peste care are drept de proprietate . Te-ai bagat si matale exact ca ata-n cur .
10
8
Bou esti tu. Blocul si terenul din jur este proprietatea lui privata. Citeste mai cu atentie, prostane!
11
9
Super inca un bou care construieste niste anexe lipite de bloc, blocul in cauza sunt sigur ca va arata foarte ... bine dupa ce termina vita constructia, la fel ca celelalte blocuri cu balcoane construite la parter de catre proprietarii cretini. In afara ca vrea sa faca o tiganie acolo mai vrea si doua balcoane ca dobitocul vrea sa stea in apartamentul primit pomana comunista de pa partidul in care a fost activist , la fel ca in penthouse-ul lui D.Trump din New York. Daca tot vrei spatiu vinde in mortii tai cotetul de apartament si construieste-ti casa idiotule.
16
19
Super... Un tip care sa batut cu niste inepti care ocupa functii la primarie.. Bravo lui...
32
9
dupa cum vedem se poate construi si fara spaga , cu ajutorul instantei
36
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367