REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PRIMĂRIA și PREFECTURA vor să RESTABILEASCĂ ordinea pe PLAJA din TUZLA

PRIMĂRIA și PREFECTURA vor să RESTABILEASCĂ ordinea pe PLAJA din TUZLA

Replica API 14 iulie 2020 | 09:26 2160

La Primăria Tuzla s-a ținut luni, 13 iulie o conferință legată de construcțiile atât legale cât și ilegale de pe plajele din perimetrul localității. Ce este cel mai important este faptul că plaja din Tuzla ține de ABADL așa că primăria nu are nicio putere în a opri demersurile de demolare.

Reșit Taner

În localitatea Tuzla, mai exact la primărie, luni, 13 iulie, s-a desfășurat un miting la care au participat mai mulți pescari ce și-au ridicat barăci ce par a fi acum în pericol de demolare. În contextul construcțiilor de pe plajă, reprezentanții Primăriei Tuzla susțin că au eliberat un certificat de oportunitate celor care au sectoare de plaje închiriate de la ABADL. „Plaja Tuzla este una dintre singurele plaje care au mai rămas virgine dar din cauza reclamelor făcute au venit mai mulți turiși dar și a pandemiei, pentru că oamenii vor să stea mai retrași și au venit în Tuzla. Apele Române au închiriat cele 5 sectoare de plajă ale comunei Tuzla și de acolo a plecat totul. Primăria este la această oră în litigiu cu Apele Române care a început încă din anul 2015 în care ei cer până la cel mai înalt punct, adică de la nisip și până la cel mai înalt punct ei susțin că toată suprafața este a lor. Primăria Tuzla nu a emis certificate de oportunitate decât celor care au închiriat de la ABADL. În rest, nimeni nu a primit certificat de la noi.

‘Cei care sunt ilegali trebuie să elibereze terenul’

Este mai greu ca aceștia să intre în legalitate din pricina procesului. Vineri au venit în control și începând de astăzi vom colabora cu Instituția Prefectului și vom căuta o bază legală. La ora actual, cel mai probabil, baza legală este identificarea, notificarea și demolarea. Primăria nu demolează. Cei care sunt ilegali trebuie să elibereze terenul” a declarat primarul, Reșit Taner.

Situația a fost elucidată… construcțiile ilegale vor fi demolate

Conform reprezentanților primăriei, autorizații de contruire nu există, nu s-au eliberat, existând doar construcții provizorii. Sunt și câteva construcții ilegale pe domeniul privat al comunei Tuzla. Domeniul privat e tot ce începe de la nisip spre comună. În consecință, au fost demarate măsurile legale de identificare nominală a tututuror deținătorilor de construcții ilegale, urmând să se procedeze la aplicarea măsurilor prevăzute de legea 50 pe 1991. Se fac verificările, identificarea celor vizați, vor fi somați și aplicate măsurile. Subsidiar măsurilor, Primăria Tuzla a procedat la informarea Prefecturii cu privire la acțiunile întreprinse, urmărind ca, prin acțiunile ce urmează a fi demarate, să nu împiedice accesul, respectiv folosința plajei închiriată de agenții economici autorizați. Nisipul aparține de ABADL, ei au închiriat sectoarele de plajă, Primăria nu are nici un fel de autoritate.

Declarația primarului localității Tuzla, Reșit Taner:

Ședința integrală la care au participat pescarii dar și reprezentanți ai ONG-urilor locale:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce e cu vrajeala asta a inceput campania ,in afara de Raf cine e pescar de la sedinta ,restul noi tuzleni stim cine sunt cei care au participat poate prinde la alti care nu sunt din Tuzla da pe tine tuzleni trebuie sa te voteze nu alti si noi stim realitatea si ce ai facut tu ptr comunitate macar la sedinta ai avut si tu un Avocat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108