REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria VINDE un TEREN din CENTRUL Constanţei unui fost şef din Port

Primăria VINDE un TEREN din CENTRUL Constanţei unui fost şef din Port

Replica API 21 ianuarie 2020 | 00:00 652

Un teren din centrul Constanţei, situat, mai exact, pe strada Ştefan cel Mare numărul 65, va fi vândut soţilor Constanţa şi Niculae Stancă, cei care deţin şi clădirea ruină unde a funcţionat, cândva, fostul restaurant Marea Neagră. După ce au obţinut undă verde să reabiliteze clădirea, iată că vor deveni proprietari şi asupra terenului. Primăria Constanţa a obţinut certificatul de urbanism pentru vânzarea acestuia, ce are o suprafaţă de 410 mp.

Primăria Constanţa a investit în mobilierul urban de pe strada Ștefan cel Mare, locul de promenadă preferat al constănţenilor, dar şi al turiştilor, dar imaginea dezolantă nu s-a schimbat prea mult, din cauza clădirilor dărăpănate și a spaţiilor comerciale abandonate. Un astfel de imobil este şi cel în care a funcţionat, cândva, restaurantul Marea Neagră, situat vizavi de Metropol. Construcţia P+2E este edificată pe terenul în suprafaţă de 410,28 mp şi este proprietatea soţilor Niculae şi Constanţa Stancă, potrivit contractului încheiat cu SC Doris Trading, în februarie 2017. SC Doris Trading este firma soţiei consilierului local Răzvan Florea, în timp ce Niculae Stancă este fostul director al Sucursale Nave Tehnice Port. Luni, proprietarul a obținut autorizația de construire pentru reabilitarea clădirii. Construcţia situată pe strada Ştefan cel Mare nr. 65 este aflată în stare de degradare înaintată, fiind parţial demolată, distruşi pereţii de compartimentare interioară în proporţie de 500%, instalaţii distruse, stâlpii de rezistenţă fiind, şi ei, afectaţi grav. Practic, nu mai există pereţi exterior şi învelitoarea, totul fiind distrus. La etaje, imobilul dispune de 40 de camere, folosite iî trecut ca locuinţe de diferiţi chiriaşi. Familia Stancă a fost sancţionată, anul trecut, de Consiliul Local, pentru că nu s-a îngrijit de imobil, în sensul că i-a fost majorat impozitul pe clădire cu 500%, după ce s-a constatat starea tehnică a clădirii. În iunie 2019, proprietarul, familia Stancă, a solicitat de la Primăria Constanţa constituirea unui drept de superficie cu titlu oneros asupra terenului de 410 mp pe care a fost edificată clădirea. Prin hotărâre de consiliu, dreptul de superficie a fost constituit pe o perioadă de 5 ani, iar valoarea chiriei este de 9,91 lei/mp lunar, adică aproximativ 50.000 lei. Cu toate acestea, Primăria Constanţa îi va vinde, direct, terenul, în acest sens fiind obţinut certificatul de urbanism.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotilor !! Aoua!! Aoua!!
0
0
Eu zic sa dea primaria tot la machidoni...dar astia tot nu se satura.
16
2
Bravo fam Stanca faceti ceva pentru zona cea mai frumoasa Constantei
7
16
Nu e vorba de reabilitare. E mangla ca sa nu plateasca ginerele lui Tonis, 500 la suta impozit pe cladirea ruina. Ce nu intelegeti?
27
0
Ce sa mai reabiliteze vechitura asta ? Demolata si construita alta moderna.
12
10
ASTIA DE LA REPLICA DEJA TE LAUDA PT PROMENADA STEFAN CEL MARE ! SI NICI MACAR NU AI FACUT LICITATIE, NU MAI ZIC CA ORICUM O SA CINSTESTE CINEVA LICITATIA SI ITI TREBUIE 3 MANDATE, DE STIUDIU DE FIZABILITATE NICI NU MAI ZIC, PUZ.URI SI ETC
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614