REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.3° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
7.3° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Primăria vrea să facă LUMINĂ în BEZNA ILUMINATULUI PUBLIC!

Primăria vrea să facă LUMINĂ în BEZNA ILUMINATULUI PUBLIC!

Replica API 8 decembrie 2020 | 11:47 2561

Municipalitatea a luat atitudine în problema sesizată destul de des de cetățeni, și anume aceea a iluminatului stradal, sau mai bine spus, lipsa lui. În acest sens, a fost lansată o achiziție publică pentru remedierea problemelor deja existente.

Primăria Constanța este în plin proces de reabilitare a municipiului. Problemele sunt multe și totul trebuie luat pas cu pas. Totul a început cu o curățenie generală ce este încă în desfășurare, iar mai apoi s-au început lucrările de reabilitare, în funcție de problemele sesizate de cetățeni. Astfel, una din ele este iluminatul stradal ce dă mari bătăi de cap locuitorilor din anumite zone ale Constanței. Vă reamintim faptul că unii constănțeni s-au plans de iluminatul defectuos, sau chiar de lipsa acestuia în cartiere precum Inel 2, Compozitori, Poarta 6 și nu numai.

Primăria Constanța ia atitudine

Dată fiind această problemă, Primăria a început demersurile pentru reabilitarea iluminatului stradal. Mai exact, a fost lansată o achiziție publică intitulată „Lucrări de mentenanță a sistemului de iluminat public din municipiul Constanţa precum şi a locurilor de consum care alimentează consumatori, aparţinând inventarului bunurilor din domeniul public/privat al municipiului Constanţa”. Valoarea estimată este de 450.000 lei fără TVA.

De ce s-a ajuns aici

Conform datelor, elementele componente ale sistemului de iluminat public actual ce aparţin iluminatului stradal rutier şi iluminatului stradal pietonal necesită lucrări de mentenanță din cauza uzurii, vandalismului şi accidentelor. Având în vedere că prezentul contract de lucrări are ca obiect lucrari de mentenanță a sistemului de iluminat public existent, pentru un aspect unitar, se vor utiliza aparate de iluminat echivalente. Pentru ceilalţi consumatori, componenentele constau în cablu de alimentare şi siguranţe.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine ca au pretenti sa venim la vot
0
0
La 7.30merg la munca. Conduc si nu vad nimic pe sosea ptr ca e bezna nu tu treceri de pietoni nu tu bec nu tu nimic. Nu ma intereseaza cine conduce primaria ma doare in dos politic vorbind. Daca dau peste unul sa raspunda primaria. Nu mai faceti economie la lumina ca nu asa se fac banii. A si multumim pentru atmosfera de inmormantare din oras. Nu avem parcuri stam in casa. Macar de la balcon mai vedeam o Luminita de sarbatori. Calicilor. Copiii mei intreaba mereu de ce nu avem luminite. Mami anul asta nu e Craciunul se intreaba
3
0
In primul an de mandat de obicei nu se emit pretentii .. deci amirale stai linistit .. dar dupa ce a trecut primul an sa te tii ca , constantenii sunt pretentiosi rau! iti urez succes
1
1
te ocupi de prostii !!! Inceputul trebuie facut in primarie. Da afara putoretul spagar gen merla si se rezolva multe de la sine !!! Da-i afara pe infractorii polaris si se curata orasul de la sine !!!
6
1
Pt.ca s-a schimbat culoarea politica la primarie se schimba si firmele prestatoare!Nu va este clar ca fiecare schimbare implica schimbari !Fiecare care vine la conducere isi aduce si firmele agreate de el!
3
1
Primaria de fapt o sa dubleze preturile la iluminatul public ca sa poata ciordi
2
2
La pretul unei lampi de calitate, plus cabluri plus manopera, plus profitul firmei, asta inseamna maxim 2 kilometri de strada. In total. Contractul asta seamana mai degraba cu ceva gen 'Hai sa ajutam un prieten sa-si recupereze banii investiti in campania electorala' decat cu dorinta de a rezolva o problema.
2
0
poate inlocuiesc lampile si pe portiunea reabilitata de pe tomis si ferdinand ca e jale nu se vede nimic noaptea
7
0
Cam asta am inteles ca va urma sa se faca...
4
0
Pai cartierele stau pe-ntuneric pentru ca statiile electrice sunt setate aiurea sa porneasca. Seara luminile se aprind tarziu iar dimineata stau aprinse mult timp dupa rasarit. Probabil in loc de senzor crepuscular au timere si sunt setate de-a-n boulea
2
0
Domnule primar...dar chiar aveti foarte multa treaba. Si este doar inceputul... Succes!
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407