REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
11.2° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

Primăria vrea să modernizeze Parcul de la Casa de Cultură. Pentru început, a comandat un STUDIU!

Primăria vrea să modernizeze Parcul de la Casa de Cultură. Pentru început, a comandat un STUDIU!

Replica API 21 ianuarie 2019 | 00:35 348

Având în vedere faptul că în municipiul Constanța suprafața spațiului verde este insuficientă, au fost identificate, de către Primăria Constanța, unele terenuri neutilizate aflate într-un stadiu accentuat de degradare, printre acestea aflându-se și un teren situate în Coiciu, bulevardul Al. Lăpușneanu, intersecția cu I.L.Caragiale. Mai exact, este vorba despre parcul de la Casa de Cultură. În prezent, acesta este doar o platformă betonată aflată în stare de degradare, cu o fântână arteziană și statuia Monumentul Eroilor. Chiar dacă nu sunt multe atracții în zonă, în afară de câteva băncuțe și o statuie, parcul este mai tot timpul plin, în special în timpul verii. Copii ori adulți, mulți își dau întâlnire la statuia de la Casa de Cultură pentru câteva clipe de recreere. Aceștia ar trbui să știe că, în viitorul foarte apropiat, fața parcului va fi cu totul alta. Primăria Constanța se pregătește să transforme complet zona, prin realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, amenajare spații verzi, montarea unor foișoare, pergole, grilaje etc, instalare sisteme video și mobilier urban.

Având în vedere situația actuală a parcului, este necesară și oportună amenajarea unei grădină publică cu adresabilitate atât adulților, cât și copiilor din zonă, dar și din municipiu. Așa că, în viitorul apropiat, putem spera că acest parc se va transforma în totalitate. Primăria Constanța a demarat vineri, 18 ianuarie, procedura de achiziție a Serviciului de Elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu – Casa de Cultură", (SF, avize, altele: studiu topografic, studiu geotehnic, studiu peisagistic, plan de reutilizare). De fapt, pe pe 3 septembrie a fost obținut și certificatul de urbanism în scopul autorizației de construire. Prin realizarea lucrărilor pe o suprafață de circa 18.000 mp., și transformarea zonei în parc/grădină publică se va aduce o contribuție la creștererea suprafeței de spațiu verde, la diminuarea aspectului inestetic al peisajului urban și la crearea unui loc de recreere, relaxare și petrecere a timpului liber pentru constănțeni. Conform ghidului specific, în vederea promovării revitalizării zonelor urbane, pot fi finanțate următoarele tipuri de cativități: demolarea clădirilor situate pe terenurile supuse intervențiilor aflate într-o stare avansată de degradare, realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, crearea trotuare, amenajare spații verzi, montarea unor foișoare, pergole, grilaje etc, instalare sisteme video, mobilier urban, modernizare străzi urbane, crearea de facilități pentru recreere, cu zone speciale amenajate pentru sport și locuri de joacă pentru copii, grupuri sanitare, spații pentru întreținere/vestiare, scene. Pentru serviciului de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii, primăria va plăti 125.000 lei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce hal am ajuns! Primaria da comunicat ca a "fost obtinut certificatul de urbanism" pentru parc... Daca voua va este greu sa scoateti de la Vantruel un certificat de urbanism? Noua cum ne-o fi???
1
0
Nu era Marea Neagra, Constanta ar fi aratat precum Medgidia. Locuri de munca nu-s, investitori deloc! Iar in parcul de la Casa de Cultura nu ai ce face. Zgomot, praf, poluare... asta-i Constanta!
1
0
Acest oras e plin de case de pariuri, case de amanet, farmacii, supermarketuri. Este un oras cocalarizat, tiganizat si machedonizat aproape in intregime.
2
0
Pai ...care parc sa mai modernizeze? Din acel parc nu a ramas mai nimic....o jumatate 2 biserci un sfert club de batrani.....parcul monser?
2
0
presupun ca tot Mobitom-ul o sa il renoveze si va fi gata in 20 de ani
3
0
Va cam supara bisericile sau propriile pacate pe care biserica va indeamna sa le lasati? Poate observati ca unde e o biserica, totul in jur e verde si frumos. Sau sunteti orbiti de ura?
4
7
Sa darame bisericile alea construite aiurea !
10
5
Frate asta-i indobitocirea maselor ! Nu au schitat nimic , ca au dat aviz , pentru construirea marelui siloz , numit City Mall . Asa nici o parere de rau , ca au constryit , direct pe spatiu verde , biserica din parcu de casa de cultura . Iar acum se vine cu ...uite va amenajam spatiu verde .
6
2
fagadau hotule futu-te-n gat de porc !!! Iar iti mai tragi niste bani furati din buget ! Ce studii mai animalule ? Trebuie un buldozer si un gradinar ! Muie hotul fagadau cu cacat, muie dragnea, muie pesede !!!
7
2
cum sa faci biserica in MIJLOCUL PARCULUI ? nu educatia copiilor e importanta, ci indobitocirea needucatilor.
10
1
Dar inainte de a bate primul cui mai intai sifonam niste banuti prin studii de fezabilitate ,caiete de sarcini,proiecte si alte forme de maculatura spagoasa
6
0
mai faceti o biserica
6
2
O sa cedam spariul parcului unui dezvoltator imobiliar sa faca un ansamblu rezidential.
6
1
Sa dispara monstruozitatea din parc. Deja ecista o biserica la nici 50 de metri si teo a mai vrut una. Una mare sa adune cati mai multi ... De ce toate lacasurile de cult construite fara autorizatii, unde au vrut poola lor, au intrat in legalitate? Au stricat frumusete de parc. Au venit si au trantit-o exact in mijloc.
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407