REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primarii de municipii, în şedinţă la Constanţa. Făgădău: ‘Mi-aş dori să avem spaţiile verzi pe care le are Negoiţă în Sectorul 3’

Primarii de municipii, în şedinţă la Constanţa. Făgădău: ‘Mi-aş dori să avem spaţiile verzi pe care le are Negoiţă în Sectorul 3’

Replica API 30 iunie 2018 | 17:37 341

Constanţa a fost gazda primarilor, la final de săptămână! 70 de primari de municipii din țară au participat vineri, 29 iunie a.c., la întâlnirea Asociațiilor Municipiilor din România, întâlnire care s-a desfăşurat la Sala Remus Opreanu. Președintele asociației, Robert Negoiţă, a declarat că principala reușită a asociației este adoptarea legii salarizării din administrația locală, se dorește adoptarea Codului Administrativ din cadrul administraților locale. La dezbatere a fost prezent și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dar şi secretari de stat.

Unul dintre subiectele dezbătute de către primarii de municipii prezenţi la Adunarea Generală a fost modul de abordare a Curţii de Conturi. “Legea de funcţionare a Curţii de Conturi nu priveşte doar administraţia publică locală, doar municipiile, ci şi administraţia centrală este controlată de Curtea de Conturi. Aici cred că foarte importantă este abordarea.

Astăzi Curtea de Conturi nu mai vine ca un miliţian comunist care să aibă ca scop al controlului găsirea de prejudicii sau mai degrabă inventarea de prejudicii pe care nu-l aveau cum recpera vreodată. Are şi un caracter de prevenţie şi îndrumare. Noi avem nevoie mai ales pe un cadru legislativ precare, aşa cum există. Sunt multe legi care se contrazic reciproc sau dacă o respecţi pe una o încalci pe cealaltă. În acest caz avem nevoie de o îndrumare.

De cele mai multe ori greşim în activitate neintenţionat, iar Curtea de Conturi trebuie să ne fie în această activitate un sprijin”, a susţinut preşedintele asociaţiei, Robert Negoiţă. Se pare că abordarea Curţii de Conturi nu a fost una tocmai conformă cu democraţia, potrivit preşedintelui AMR. “Abordarea Curţii de Conturi până anul trecut a fost o problemă pentru România. Oamenilor, cetăţenilor şi mă referer la administraţia publică, le era frică să facă ceva din cauza Curţii de Conturi, veneau şi aveau o abordare miliţienească şi comunistă”, a declarat acesta.

De asemenea, în cadrul adunării s-a făcut bilanţul pe ultimul an de zile. “Este un moment de bilanţ cu plusuri şi cu minusuri. În primul rând trebuie să vedem lucrurile bune care s-au întâmplat în ultimul an şi avem lucruri bune ca de exemplu un punct important din programul nostru este legea salarizării. Chiar dacă nu este o lege perfectă, este o lege care poate şi trebuie să fieîmbunătăţită permanent. Este un mare plus şi anume că noi, administraţia locală, ne stabilim grila de salarizare. De asemenea, lucrăm împreună cu administraţia centrală şi cu Parlamentul la mai multe legi foarte importante pentru noi.

Aş aminti codul administrativ care este unic, de fapt noi nu avem un cod administrativ la ora actuală şi lucrăm pentru a avea un cod administrativ, adică să unim tot ce înseamnă administraţie locală într-o lege. De asemenea, se lucrează în legea Curţii de Conturi. Tocmai s-au amendat, s-au adus îmbunătăţiri pe legea achiziţiilor publice, foarte importantă pentru noi. Nu trebuie să uităm de faptul că se lucrează în mod intens şi pe legea 10 şi pe legea 50. Conjunctura şi structura administrativă este o chestiune care ne preocupă permanent.”, a mai precizat vineri, 29 iunie a.c., preşedintele asociaţiei, Robert Negoiţă.

Strategie naţională pentru producerea de energie termică prin finanţare naţională

Adunarea a venit cu schimbări în ceea ce priveşte producerea energiei termice la nivel naţional. Cel puţin, conform declaraţiilor făcute, se intenţionează aplicarea unei strategii naţionale pentru a realiza procesarea a ceea ce înseamnă producerea de energie termică şi distribuţie printr-o finanţare naţională.

“Conducerea celor de la Curtea de Conturi au astăzi o abordare diferită şi parteneriatul nostru cu dânşii ne dau siguranţa de a avea o legislaţie mult mai flexibilă şi mult mai normală şi o relaţie de sprijin în ceea ce înseamnă actul administrativ. Partea noastră pe administraţia locală noi am întrărit că este o etapă foarte bună în ceea ce înseamnă legislaţia naţională, mai mult de atât funcţia publică ne dă nouă posibilitatea să avem o flexibilitate şi o motivare mai mare în relaţia dintre noi şi funcţionari.

Am convenit astăzi, ca în două, trei săptămâni de zile ca oraşele care au zona de termoficare să avem o discuţie directă pe ceea ce înseamnă lucruri punctuale pentru fiecare oraş şi apoi pentru o strategie naţională, pentru a realiza procesarea a ceea ce înseamnă producerea de energie termică şi distribuţie printr-o finanţare naţională.”, a declarat Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad.

“Mi-aş dori să avem şi noi”… sunt cuvintele de încheiere ale primarului Constanţei, Decebal Făgădău

Constanţa a fost gazda acestei Adunări Generale a primarilor de municipii din România, eveniment important pentru oraşul de la malul mării.

Primarul Decebal Făgădău a menţionat la final de şedinţă prezenţa “spiritului de unitate” cu care astfel de adunare vine la pachet.“Familia primarilor nu face, în primul rând, politică, aşa cum este percepută în spaţiul public, ci face politica comunităţii.

Văd oameni care fac zi de zi tot ceea ce pot mai bine, tot ceea ce ştiu mai bine pentru a creşte standardul de viaţă în comunităţile pe care le reprezintă. Oameni generoşi, oameni de la care am de învăţat foarte multe lucruri. Indiferent de culoarea politică, între noi este un dialog, ne spunem lucrurilor pe nume şi încercăm să împărtăşim un spirit de unitate.

Mi-aş dori să avem spaţiile verzi pe care le are domnul Negoiţă în Sectorul 3, mi-aş dori să am un sistem de autorizare în urbanism aşa cum îl are domnul Falcă, şi vă spun că este unul dintre cele mai bune din România, mi-aş dori să avem un management de oraş aşa cum îl are domnul Bolojan, mi-aş dori să avem un dinamism aşa cum îl are domnul Ionuţ Puvheanu de la Galaţi, mi-aş dori să avem un stadion cum are domnul Genoiu la Craiova, mi-aş dori ca toate aceste lucruri să le construim împreună”, a declarat la final primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati scos liniile de tranvai si ati introdus traficul infernal in oras.Ati distrus toate spatiile verzi cu mafia blocurilor noi.Mafioti nebuni!
1
0
mi-as dori ... dar nici macar sa-mi doresc nu-s capabil.
2
0
Mi-as dori sa te duci dracu Fagadau si tu si toti prostii aia din primarie !
8
0
De unde ii gasim doamne pe amaratii astia ca sa ii punem primari in Constanta?
13
0
Domnule sunteti un FIRFIZON... Vorbiti .... , comentati..., dar nu sunteti un barbat vanos care stie ce vrea. Aveti un oras pe care cu zi ce trece il mutilati, spatii verzi neingrijite, mizerie
20
0
Pana una alta, bine ca avem borduri...sa plantam pe ele niste gazon, ca in alta parte au rasarit doar blocuri. Sau mister F o fi vrut sa ne sugereze sa vopsim blocurile in verde, ca sa avem spatii verzi...
18
0
fagadau e cel mai slab primar din istoria orasului
22
0
aroganta de pe tine la gunoi...si treci la treaba ...lasa smiorcaielile si minciunile ...ca nu impresionezi pe nimeni...am vazut cat de capabil esti...tu si echipa de vice-analfabeti...in scurt timp veti fi istorie.
17
1
E simplu Fagadau: concediaza toate nulitatile din Primarie, trimise de psdisti, amantele ofilite si pe idiotul satului zis Badu si treci la treaba. Planteaza arbori , nu caricaturile de la Pomaconst, scapa orasul de tiganime si drogati si vei avea 5 mandate! Altfel, prima ghena e ...a ta! Ps- ghena de gunoi
23
0
O tara de prosti si lasi. Stam in casa fara sa avem pic de atitudine civica. Desteptii si corectii sunt decapitati
21
0
Incorigibil.....Fagadau a participat la masacrarea spatiilor verzi cu drogatul sef si acum repetentul se plange ca nu le mai are.Asta ori e idiot ori se face ca e prost.
29
0
cred ca are erctie noaptea cu gandul ca ar fi putut avea spatiile verzi din sectorul 3... mama ce de blocuri, spatii comerciale etc ar fi iesit...
25
0
pai daca ai construit blocuri pe ele , normal ca nu el mai ai decat daca le muti pe acoperis. Intr-alta ordine de idei de ce nu se pot posta comentarii la articolele cu camapaniile de donare de sange? prea multe reactii negative!
15
0
Era mai bine sa spuna intr-un cuvant , ca ar vrea sa arate Constanta , precum Oradea , Cluj , Arad sau Timisoara . Ca urbanizare , aspect ....
21
0
Cel mai bine ar fi sa daramam Primaria si sediul RAJA sa facem doua parcuri, oricum Primarul freaca Motanu, iar Stroie oricum ne da apa de Dunare si apa buna din izvoarele Constante le-o vinde la jidani
27
0
Locuri pentru mici parcuri,locuri de joaca ,se gasesc,numai sa vrei...Putem sa le propunem noi,cetatenii..De ex. pe str. GRIVITEI,intre IGH DUCA si ATELIERELOR este un loc plin de mizerii,al nimanui,care se preteaza la ceva...Pe DOBRILA E,langa fostul SCAPINO,pana la spalatoria de masini,se poate face ceva...daca vrei..si numai cu conditia sa fie pazite...
19
0
Cu ocazia asta v-ati convins,daca mai era cazul,cine este acest Fagadau. Are tehnica,este fatarnic, prefacut ,este ipocrit,este subtil,este alunecos ca pestele.O jigodie ! Licheaua perfecta ! A invatat meserie de la Mazare.Nu degeaba-i spune "Fagadau,fiul lui Mazare".Sictir cu primarul vostru !
27
0
cu teoria stau foarte bine dar practicca ii omoara mancatori de handel
21
1
Primar ..acesta este primar?Vedeti alte orase cum arata si comparati cu uratenia Constantei.
27
1
ce mi-as dori si eu sa avem un primar adevarat in locul arogantului nepriceput!
33
0
Are un tupeu de ordinar hotul fagadau ...el distruge spatiile iar apoi se plange ca n-are. Muie fagadau !
34
1
Mai Deci... vorbeste cu Radu sa renunte la constructiile pe fostele spatii verzi si se rezolva
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614