REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.5° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
31.5° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Primarii din județ zic că nu au probleme cu facturile la energie electrică

Primarii din județ zic că nu au probleme cu facturile la energie electrică

Victor ROTARU 3 decembrie 2023 | 00:00 1798

Ușor, ușor, iarna începe să-și intre în drepturi, iar facturile reprezintă cea mai mare temere atât pentru populație dar și pentru unitățile administrativ teritoriale. Pentru că sărbătorile de iarnă bat la ușă, localitățile au îmbrăcat haine de sărbătoare, care pot genera creșteri la facturile de energie electrică. Chiar și așa, unii dintre primari par să nu-și prea facă mari griji în această privință, însă, în continuare, multe localități sunt nealimentate cu energie electrică în urma furtunii din weekendul trecut.

Primarii din judet zic ca nu au probleme cu facturile la energie electricaFoto cu rol ilustrativ

Chiar dacă din cauza furtunii din weekend-ul trecut mai multe localități s-au confruntat cu problemele în ceea ce privește furnizarea de energie electrică, multe localități nici acum nu dispun de curent electric și implicit de apă potabilă, iată că legat de plata facturilor primarii nu își fac probleme. 

Iarna anului 2023 a fost anunțată drept cea mai grea din ultimii ani, mai ales dacă ne uităm la prețurile produselor de la rafturi, însă cea mai mare problemă fiind legată de plata facturilor. Pentru a putea vede cum se descurcă localitățile cu facturile la diferite utilități, reporterii de la Replica de Constanța au contactat mai mulți primari pentru a afla dacă întâmpină probleme în ceea ce privește facturile.

Primarii din judet zic ca nu au probleme cu facturile la energie electricaGheorghe Manta

Gheorghe Manta, primarul localității Chirnogeni a transmis: „Legat de facturi, noi nu avem probleme. La buget sunt câteva probleme... a venit ordonanța și nu ne dă voie să plătim furnizorii, nu ne dă voie să cumpărăm cadouri la copii. O să vedem cum ne vom descurca cu bugetul și cu cele necesare funcționării. Ne chinuim. Nu avem energie electrică de sâmbătă noapte, oamenii stau în frig, în întuneric Cei de la Enel își vor aduce aminte de noi când vor emite facturile, până atunci nu vor să ne vadă, să ne audă.” 

Vasile Simion, primarul comunei Ghindărești, a transmis faptul că: „Toți suntem vai și amar de noi. Cu furtuna asta ni s-au distrus rețelele, rețele vechi de 60 de ani. Toate sunt varză. Enel știe doar să ia banii și atât. Sunt stâlpi care sunt gata să cadă. Avem un stâlp de înaltă tensiune din beton care stă să cadă și Enel nu a făcut nici o intervenție.” 

Primarii din judet zic ca nu au probleme cu facturile la energie electricaIulian Tudorache

Primarul din Crucea, Iulian Tudorache, a declarat pentru Replica: „Nu ne descurcăm cu facturile, avem ceva plăți restante, am adunat și ceva rate. Probabil vom închide cu datorii. Probabil că o să luam banii din investițiile pentru anul viitor banii și să acoperim cheltuielile de anul acesta.

Primarii din judet zic ca nu au probleme cu facturile la energie electricaConstantin Baltă

Noi nu avem probleme cu bugetul. Nu ne-au mai dat voie să facem multe lucruri odată cu noua ordonanță. Noi probabil că am fost puțin mai norocoși, mai economi, nu ne-am bătut joc nici în anii trecuți și am mai economisit. Deocamdată stăm bine. Noi, față de alte localități, în așteptarea unor proiecte am mai făcut mici economii să avem pentru partea de cofinanțare. Ceilalți primari, cum au avut o mână de bani, au investit-o imediat la reparații, la asfaltate, la alte lucrări. Noi așa am economisit.”, a transmis Constantin Baltă, primarul din Topalu.

Viceprimarul, cu atribuții de primar, din Mihai Viteazu, Costache Adrian, a transmis: „Situația nu este rea, suntem la zi cu toate plățile. Sunt facturile plătite, nu am avut probleme grave. Sperăm să nu ne împiedicăm la sfârșit de an. Zilele acestea am fost cam abandonați, de mai multe zile oamenii nu au curent electric.oamenii sunt disperați, ne sună zilnic. Oamenii nu mai au răbdare, sunt la limita disperării.”  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarii din judet n-au probleme cu nimic. Probleme au doar cetatenii.
0
0
primarii din judet nu au probleme cu lefurile, averile si ...economiile ,au de unde, strang cat cei ce muncesc in ... sase vieti bune ! sunt cate zece pe loc dau din gura si promit ,fac orce sa mai ...mearga odata!
2
0
De cel din Cobadin nu se scrie nimic. La el e bine după 18 functi angajare de 3 ani conținu, numai pe cei promiși în campanie tăietori de frunze, iar cu banii pe curent și utilității sta foarte bine ca,alte proiecte nu a realizat totul se duce pe agende și pixuri ,comuna are bani din taxe si impozite ca na sunt 10000 de locuitori. Sa vedem mici și berea la anul....altceva nimic.
0
0
Păi ce să plătească? Tensiune este doar în singele consumatorilor.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712