REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Primarii din sudul litoralului sunt în ceață în privința deschiderii sezonului, anul acesta

Primarii din sudul litoralului sunt în ceață în privința deschiderii sezonului, anul acesta

Replica API 5 mai 2020 | 00:15 3107

Ce se va întâmpla cu stațiunile de pe litoralul românesc în contextul pandemiei de coronavirus și în lipsa unor măsuri concrete luate de autorități, în ceea ce privește sectorul turistic? Data de 15 mai era așteptată cu sufletul la gură de mulți operatori economici. Însă, răspunsul din partea autorităților în ceea ce privește sectorul turistic se lasă așteptat.

Odată cu ziua de 15 mai va intra în vigoare starea de alertă, care nu exclude restricțiile ce vizează deplasarea în alte localități fără motive întemeiate. În acest sens, litoralul românesc nu va primi turiști prea curând.

Traian Cristea

Stațiunea Tineretului, Costinești, rămâne cu amintirile din anii trecuți

Contactat telefonic, primarul din Costinești, Traian Cristea, nu știe ce se va întâmpla cu stațiunea în viitorul apropiat. Așteaptă data de 15 mai, însă ea nu va veni neapărat cu vești bune. „Dacă mă sunați după data de 15 mai, v-aș putea spune. Acum ce vă pot spune? Suntem în așteptarea măsurilor luate de autorități. Nu știm ce taxe să impunem, nu știm cui să le impunem. Nu avem ce face în momentul de față. Am vorbit și cu cei de la ABADL să vină să se ocupe de plaje, în caz că vor veni oamenii să nu strâmbe din nas”, spune primarul.

Am îndemnat oamenii să se pregătească din timp pentru orice eventualitate

Traian Cristea spune că a tot vorbit cu oamenii din localitate pentru a se pregăti din timp, în caz că se vor relaxa măsurile impuse de autorități. „Noi am început să vorbim deja cu oamenii ca să înceapă să se pregătească. Să lucreze la terase, cluburi. În ceea ce privește gospodărirea localității, merg cu ea ca într-un an normal”, a mai declarat primarul din Costinești.

Anul trecut erau cluburile pline, era mișcare în stațiune

Primarul din Costinești, Traian Cristea, își amintește de anul trecut, când stațiunea Costinești era animată de tineri. „Față de anul trecut, oamenii din localitate deja aveau rezervări făcute la această oră. Nici ei nu știu ce să facă. Eu îi mai împing de la spate și le spun că nimic nu este veșnic, nici răul, nici binele. Poate va veni o vreme bună și să nu ne găsească nepregătiți. Anii trecuți, în această perioadă era mișcare în stațiune. Erau rezervările făcute din timp, cluburile erau pline. Îndemnul nostru este să fie pregătiți pentru orice eventualitate”

Șerban Nicolae

Noi oricum nu aveam mulți turiști în perioada asta

Primarul din Eforie, Șerban Nicolae spune că atât în Eforie Nord, cât și în Eforie Sud, nu veneau oricum atât de mulți turiști în această perioadă. Primarul a evitat orice discuție despre acest subiect în acest moment și a dat asigurări că va vorbi mai multe după data de 15 mai, însă ulterior, această dată nu a venit cu semnale clare în privința sectorului turistic. „La ora nu știm cum se vor desfășura lucrurile. Așteptăm data de 15 pentru a vedea ce decide Guvernul. Noi oricum nu aveam atât de mulți turiști de 1 mai în stațiune. Nu există un impact economic în momentul de față. Vom vedea după data de 15 ce decizii se vor lua și după vom putea avea o discuție”, a spus primarul din Eforie.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa ne spuna prepelicarul ala de la Eforie?El nu stie ce este ala namol sapropelic,dar sa stie cum se va desfasura sezonul asta?
1
1
primarul de la costinesti bate campii. Anul trecut pe vremea asta nu era picior de turist.Luati va gandul de la turism anul asta. Acceptati realitatea, inca se moare pe capete, bucurati va daca veti avea turisti anul.viitor. Toata lumea se face ca nu vede turismul din cauza ca, absolut nimeni de pe planeta asta habar nu are cand toata agitatia asta se va termina.Si nu vor sa aiba morti pe.constiinta, ar insemna sinucidere politica. Dar anul asta turismul este compromis total. Cu cat sunteti inteligenti si acceptati ideea cu atat va veti prelungi viata. Vreti sa inchiriati virusi?
0
0
Cei care mai adunau ban pe ban ca sa fie tepuiti pe litoral in concediu,au cam ramas fara loc de munca. Raman cei de bani gata,care veneau la mare sa se dea mari,sa fie vazuti cum cheltuiesc bani pe tot ce e scump,normal ei nefiind cunoscatori ai calitatii reala ale bauturilor,ci doar papagali,nu vor mai avea spectator,deci nu e interesant sa vina. Pai sa stea asa,fara alai si zgomot,doar sa fumeze afara si sa bea ca acasa doar mai scump,nu merita. Anul asta e perfect ca hotelierii sa faca naibi modernizari pentru la anul.
3
1
Titlu "Primarii din sudul litoralului sunt in ceata.." Aia din Nord au iesit din ceata ma pulifriciule?
4
1
Are 3 nume primarul din eforie, Robert Serban Nicolae, este corect numele scris de replica
1
0
Confuzia mare la numele primarului.... Robert Serban nu Nicolae!!!
4
1
Starea de alerta mai mult incurca lucrurile.Deci se deschid hotelurile, spun unii, dar tot ei spun ca nu ai voie sa parasesti localitatea decat cu motive bine intemeiate,adica sa te incadrezi in cele 10 motive cuprinse in declaratia pe propria raspundere.Daca starea de urgenta se suspenda, se spune ca si ordonantele militare emise sunt susoendate Atunci si declaratia se suspenda.Si totusi Vela in interventia de la Capatos , a repetat de cateva ori ca deplasarile in afara localitatii se fac cu declaratie.Si atunci cum pot veni turistii la mare, pe cine sa cazeze hotelierii?
14
0
Anul asta o sa dansati lambada primarilor invatati cu multe taxe mai pe romaneste o sa o sugeti.
8
1
orban a evitat clar sa lamureasca problema turismului , a zborurilor , hotelurilor . daca circulatia intre orase este restrictionata , cine sa stea in hotelurile de pe litoral care se pot deschide dupa 15 mai ? greu de inteles
10
1
Am urmarit atent ieri discursul primului ministru. Cand a fost intrebat de turism si a schimbat gesturile enervat , am inteles ca nu vrea sa auda de turism. Peste tot in lume exista aceasta atitudine. Ceva se ascunde...
8
2
din Canada se vor deschide probabil anul viitor.... In Romania ,dupa,,,
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272