REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 18 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6764
29.4° Constanța Marți, 18 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6764
 

PRIMĂRIȚA din Bărăganu a formulat RECURS împotriva deciziei de CONDAMNARE

PRIMĂRIȚA din Bărăganu a formulat RECURS împotriva deciziei de CONDAMNARE

Replica API 17 iunie 2021 | 21:20 1909

Titu Neague şi Magdalena Neague sunt o pereche pitorească din peisajul politicii locale. Primari pe rând în localitatea Bărăganu, ei au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Cei doi au fost acuzaţi că, folosindu-se de documente false, au obţinut sume de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), pentru suprafețe de teren pe care fie nu le lucraseră, fie nu le dețineau în baza unor documente justificative perfect valabile. Nemulţumiţi de condamnările primite, cei doi au făcut apel, cererea fiind depusă pe 15 iunie 2021.

Cei doi au obţinut fonduri nerambursabile de 1,5 milioane lei

În data de 10 decembrie, printr-o sentinţă a Tribunalului Constanţa, cei doi au fost condamnaţi la închisoare, Magdalena Neague primind 2 ani şi 2 luni cu suspendare în timp ce Titu Neague s-a ales cu 3 ani şi 2 luni cu executare, acesta având şi condamnări mai vechi.

Cei doi au obţinut, în perioada 2015-2017, în mod injust, prin intermediul firmei “La Titu Frumosu”, sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care, fie nu le lucraseră, fie nu le deţineau în baza unor documente justificative perfect valabile. O parte din aceste documente au fost puse la dispoziție de către primarul comunei Bărăganu de la acea vreme, inculpatul Neague Titu. Astfel, s-au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a instituit măsura popririi asiguratorii asupra conturilor deținute de către inculpații Neague Magdalena, S.C. La Titu Frumosu SRL și Neague Titu.

Ce a spus instanţa

Instanţa a decis condamnarea Magdalenei Neague la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare în timp ce Titu Neague a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare, în regim de detenţie. Sentinţa nu este definitivă, cererea de apel fiind depusă de către cei doi inculpaţi la data de 15 iunie 2021.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoateti poza, ca visam urat.
0
0
Care nu a facut nimic pt comuna Baraganu.Au furat si asta o spune instanta iar psd ii sustine in continuare si nu vor sa se dezica de ei si sa le retraga sprijinul.oricand psd poate racola alta sageata si sa castige pt ca lumea nu stie sa voteze altceva.acele 2 sate sunt rusinea judetului.nimic nu s a intamplat in 15 ani.nu apa nu canal nu strazi nimic nimic nimic.au furat toti cei care au fost de la primari la viceprimari consilieri samd.o clica cu iz de familie mafiota.mooe fam neague si sclavilor ei.toate slugile si incompetentii transformati din soferi de tir in viceprimari si fosti profes
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616