REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Primăriţa din Cumpăna, "amendată" de reprezentanţii "Let s do it, România"

Primăriţa din Cumpăna, "amendată" de reprezentanţii "Let s do it, România"

Replica API 30 septembrie 2011 | 00:00 78

Week-end-ul trecut, mai exact sâmbătă, 24 septembrie, a avut loc acţiunea "Let s do it, România", unde mii de voluntari din judeţul Constanţa au demonstrat că au spirit civic şi au participat la curăţarea naturii. S-au strâns zeci de mii de saci de gunoi, din majoritatea localităţilor şi astfel, chiar dacă pentru o zi, Constanţa a fost un oraş mai curat.

Peste 12.000 de voluntari din judeţul Constanţa au ieşit pe 24 septembrie la acţiunea "Let s do It, România". Mai exact, 12.570 de participanţi au strâns 66.713 saci de gunoi, asta înseamnă 5 saci pe cap de volunat. Acţiunea a avut loc în aproape 60 % din numărul din jueţ, atât în marile oraşe cât şi în satele constănţene. Putem spune, cu suurprindere, că au fost câteva primării care nu au dorit să participe la această campanie, cum ar fi, Crucea, Fântânele sau Ghindăreşti. Şi primăria Hârşova era cât pe ce să fie pe lista neagră a primăriile neimplicate în proiect, şi asta pentru că a avut doar 20 de volunatri. În Constanţa 2458 de participanţi au pus mâna la treabă şi au curăţat mai multe zone din judeţ. Au fost 36 de comapnii care şi-au trimsi angajaţii să pună mâna la treabă, Cuma r fi Daewoo Mangalia, Metro Cash/ Carry, Selgros, Lafarge etc, 43 de primării, 69 de unităţi şcolare, dar şi instituţii, cum ar fi Penitenciarul Poarta Albă, Jandarmeria, DADL. Acţiunea de anul acesta a fost una de succes, spun reprezentanţii zonali ai proiectului, şi asta pentru că, faţă de anul trecut, s-a înregistrat un procent de implicare din partea cetăţenilor de patru ori mai mare. "Faţă de 2010, acţiunea de anul acesta a cuantificat un procent de patru ori mai mare, iar asta se datorează intensei acţiuni de promovare", a spus Victor Maxim, Project Manager Let s Do It, România. Prefectul judeţului Constanţa a dat un calificativ bun acestei campanii. "A fost o acţiune foarte bună şi felicit pe toată lume apentru rezultate.Impresionant a fost numărul mare de voluntari care au participat la această acţiune. Voi fi mereu alături de dumneavoastră", a spus Claudiu iorga Palaz.Acţiunea de curăţare a naturii nu a dus lipsă de incidente. La Cumpăna, voluntarii au avut probleme cu mormanul de gunoi de la marginea localităţii. "În localitatea Cumpăna există loc de selectare a deşurilor, cu toate astea, la marginea localităţii există două gropi ilegale unde se aruncă gunoiul. Cel mai probabil, primăria va fi pasibilă de o amendă de 40.000 lei, din partea Gărzii de Mediu Cosnatnţa", a spus Victor Maxim.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212