REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Primărița din Ion Corvin, acuzată de trafic de influență în favoarea soțului!

Primărița din Ion Corvin, acuzată de trafic de influență în favoarea soțului!

Replica API 26 februarie 2022 | 08:06 7197

Acuzații de trafic de influență la Ion Corvin! Primărița Tudorița Floroș se află în centrul unui scandal, după ce președintele SNAPPC, Vasile Zelca, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că aceasta a intervenit în acțiunile exercitate de către polițiști și a încercat să pună presiune pe aceștia. Totul după ce soțul primăriței a fost sancționat pentru că avea asigurarea RCA.

Tudorița Floroș

Președintele SNAPPC, Vasile Zelca, a expus o situație din Ion Corvin care nu-i prea face cinste primăriței. Aceasta e acuzată că ar fi încercat să influențeze activitatea polițiștilor din cadrul postului de poliție comunal, atunci când aceștia au aplicat legile în rigoare.

Vasile Zelca

Zelca: Vom fi foarte atenți la modul în care IPJ Constanța își va apăra polițiștii supuși presiunii locale a factorului politic

Polițiștii din cadrul postului de poliție Ion Corvin au sancționat contravențional și au ridicat plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului unui contravenient în sarcina căruia au constatat că încălca normele legate privind asigurarea obligatorie.

Tudorița Floros ar fi intervenit în acțiunile exercitate de către polițiști și ar fi încercat să pună presiune pe aceștia, să nu ia măsura sancționării contravenționale și complementare, trecând la aluzii și amenințări voalate, spune Zelca, solicitând, totodată, Ministerului Afacerilor Interne, domnului Bode și Prefectului Județului Constanța, să intervină prompt și să sancționeze acest tip de comportament deviant și neeuropean.

Nu ne interesează culoarea politică a primarului respectiv, dar ne interesează ca interferențele politicului în activitatea Poliției Române să înceteze imediat! Ca atare, îi solicităm ministrului Afacerilor Interne, domnului Bode, dar și Prefectului Județului Constanța, să intervină prompt și să sancționeze acest tip de comportament deviant, neeuropean și specific unor vremuri pe care le considerăm demult apuse. Cunoaștem faptul că membrii noștri au depus o petiție la conducerea IPJ Constanța. Le vom acorda sprijin, prin Departamentul juridic al SNPPC. De asemenea, vom fi foarte atenți la modul cum IPJ Constanța își va apăra polițiștii supuși presiunii locale a factorului politic, care, iată că, după mai bine de 30 de ani de democrație, dovedește pe alocuri că încă nu renunță la ideea de a avea o poliție supusă, docilă și slugarnică!”, spune Zelca.

Primărița: Nu sunt o infractoare

Contactată de reporterii Replica de Constanța, primărița comunei Ion Corvin, Tudorița Floros, a declarat că bărbatul sancționat este soțul ei, fiind chemată de acesta la fața locului pentru că nu reușea să comunice cu organele de poliție, fiind de altă naționalitate.

Bărbatul în cauză este soțul meu și nu este cetățean român. Mașina a fost oprită în satul Viile, n-a avut asigurare, am plătit amenda, nu am comentat, eu nu am făcut nimic. Pe mine doar m-a sunat soțul să vin să-l iau că nu are asigurare la mașină. Ceea ce face polițistul este fix problema lui. Am înțeles că s-a zis că le îngreunez activitatea. Întotdeauna când au cerut filmări la primărie, s-au dat conform cererii lor, că nu putem să le dăm fără să ceară, ca nu știm unde ajung filmările acelea cu caracter personal. Nu știu de ce spun ei că le îngreunez eu activitatea. Nu sunt o infractoare, lucrez de 20 de ani în localitatea Ion Corvin și nu am avut nici o dată probleme cu poliția. Cei care mă denigrează ar trebui să stea de vorbă și cu mine, totuși sunt primarul acestei comune”, a declarat Tudorița Floris, primarul comunei Ion Corvin.

Primărița a cerut... translator

Tudorița Floros spune că a fost indignată de faptul că aceasta nu a avut acces la procesul verbal pe care polițiștii l-au întocmit pentru situația în cauză, și nici nu au pomenit de solicitarea unui translator (?!) pentru soțul ei. Femeia specifică faptul că, în Bulgaria, așa se procedează.

Este soțul meu, cetățean străin, avea nevoie de un translator acolo, dacă mie nu mi-a dat voie să citesc procesul verbal, pentru că soțul meu trebuie să știe ce scrie acolo pentru a semna, trebuia chemat un translator. Pe mine când m-au oprit în Bulgaria cu radarul, mi-au chemat un translator pentru că nu știam limba Bulgară și nu știam ce semnez. Putea să fie scris în procesul verbal că l-au găsit cu droguri, cu țigări de contrabandă, el neștiind ce scrie acolo, a semnat”, a declarat primarul localității Ion Corvin, Tudorița Floros.

Tudorița Floros crede că polițistul care l-a sancționat pe soțul ei are ”pata pusă” pe aceasta

Primarul comunei Ion Corvin a mai declarat că polițistul care l-a amendat pe soțul ei are ceva personal cu aceasta.

Ieri a venit în primărie cu camera pornită. Păi tu vii într-o instituție și-ți pornești camera ca să ce? Pornești camera în momentul în care oprești pe stradă o mașină, un infractor, nu într-o instituție publică”, a declarat Tudorița Floros, primarul comunei Ion Corvin.

Mirela PASCAL, Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parca il vad pe putin , cand se victimizeaza. Nu le-ar fi rusine. Ce ne mai mira, Las Fierbinti.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108