REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.3° Constanța Sâm., 30 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6684
15.3° Constanța Sâmbătă, 30 Martie 2024 Anul XX Nr. 6684
 

Primarul CHIȚAC are un nou consilier ONORIFIC!

Primarul CHIȚAC are un nou consilier ONORIFIC!

Replica API 1 martie 2021 | 14:11 3997

Lista consilierilor primarului Vergil Chițac este completată, mai nou, cu Radu Argenti, responsabil cu digitalizarea și Smart City. Noul consilier are în vedere, printre altele, și tema digitalizării sistemului de parcare.

”Am văzut multe dezbateri pe tema regulamentului de parcare, ceea ce cred că este un lucru foarte bun, dar și multe derapaje și aș dori, în măsură în care îmi permiteți, să va aduc la cunoștință faptul că încă de acum aproximativ 2 luni am purtat discuții cu domnia să pe tema digitalizarii sistemului de parcare, iar până în prezent am reușit să punem cap la cap un set de idei principale prin intermediul cărora sperăm să aducem un plus de confort și valoare în viețile noastre, a tuturor. Înainte de a va povești câteva cuvinte despre acestea, trebuie să înțelegem că digitalizarea presupune un proces de durata, începând cu identificarea de fonduri și până la caiete de sarcini și licitații …câștigate, iar Constanța are nevoie de un regulament astăzi!”, spune Radu Argenti.

Consilierul știe, deja, ce are de făcut și cum va îmbunătăți sistemuld e parcare.

”Cred că toți ne dorim un sistem eficient și inteligent care să ne ajute să optimizăm cererea și oferta locurilor de parcare publice iar acest lucru presupune un sistem de taxare cu un cost variabil în funcție de zona, sezon, durata și număr de locuri disponibile. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unor senzori instalați în tot orașul, iar prin intermediul unei aplicații mobile se vor putea verifică în timp real (poate la o diferența de câteva minute) numărul locurilor disponibile dintr-o anumită zona, costul unui loc de parcare, dar și o perioada recomandată de a merge în zona respectivă, pentru a putea beneficia de cel mai scăzut preț (dacă NASA poate face poze 4K pe o altă planetă, cred că putem face și noi asta…)

Spre exemplu: dacă ești în centru, iar parcarea e goală, să plătești un preț mult mai mic decât atunci când parcarea este ocupată în proporție de 90%, sau dacă vrei să mergi la piață, să poți verifică în timp real unde anume este mai liber… Pentru aceia care nu doresc sau nu pot instala aplicația, vor există inclusiv parcometre ce vor indică în timp real nivelul de încărcare (locuri ocupate / locuri libere) și tariful / ora. Pentru o mai bună transparență, tot în cadrul acestei aplicații va fi publicată, în timp real, suma de bani strânsă din colectarea taxei, dar și cheltuielile cu diversele proiecte ce urmează a fi implemenmtate.

Putem ajunge să parcam într-un loc, iar prin intermediul aplicației instalate pe telefon, sau a unor module instalate pe mașînă, șoferul să poată efectua plata automat, fără a mai fi nevoie să atingă dispozitivul... Această idee este una complexă, de care nu cred că suntem încă pregătiți, dar am vrut să înțelegeți nivelul la care au fost dezbătute ideile, și să înțelegeți că nu a fost niciodată vorba de nepăsare sau dezinterez....

Aveți încredere... se vor întâmplă lucruri minunate în orașul nostru!”, a conchis consilierul primarului.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' ce, Horia Constantinescu nu era bun la parcari?!? Dupa ce si-a facut mana cu "ia sezlongu, na umbrela" niste amarate de parcari vopsite pe asfalt sunt floare la ureche... IL VREM PE HORIA CONSTANTINESCU PARCAGIU SEF!!!
0
0
Sa ne monteze la fiecare cite un numarator de pasi si sa fim tazati dupa cit uzam trotuarele.e xigente maxime in a colecta banii de la cei multi si largheta la risiprea lor la cei putini .
4
0
ba lasati vrajeala si construiti sa cereti slugilor numai sa mariti taxe si impozite stiti inante de alegeri promiteati acum veniti cu vrajeala ieftina ,angajati toate obligatile pe bani nostri manglitorilor
9
0
nu sunt prosti.Chitac nu e prost.E hot si lacom de bani. Baga pe altii la inaintare dar el intinde mana.Nu e prost Chitac desi asa pare. E versat la spaga din Academie.100 euro examenul.
13
1
Nu era suficient cu cati prorsti te-ai inconjurat pe care i-ai numit tu bolocane pe banii nostri.Iti mai aduci alti toparlani si ii angajezi pe banii lui ma-ta.Cat de nemernic poti fi sa angajezi tot mai multi oameni in primarie cand nu sunt bani si lumea urla in strada ca moare de foame si nu au cu ce sa-si plateasca darile catre stat din slarile minime pe economie? Schimbati-va idiotilor mentalirtatea.Voi sunteti tampiti.O tot tineti cu parcari digitalizate.Nu stiti de unde si cum sa furati bani.Prostilor din primarie,cetatenii Constantei sunt saraci.Parcarile vor ramane goale.
14
0
cine sa catige de la PSD . mostru sacriic Felix Sroie si fratele lui in afaceri Dumitrache au preluat din nou PSD . Aceastia au facut la fel ca Mazare vor sa fie vatafii in continuare peste Judet. Nu le ajunge cat au, sa nu pateasca ca alte somiteatiidin PSD care au buletin de POarta Alba.
3
6
mweeee pnl!!!!!
9
1
Amiralul invatat sa fie pupat in cur, nu e in stare sa faca nimic.doar sa manance prazul din diplomat , si sa incaseze bani cacalau
19
1
Sa cesi atunci pierderi totale camd cei cu magazinele din zonele cu parcari incadrate la zona centru vor inchide magazinele, vor concedia angajatii, vor rezilia contractele de inchirieri, etc. Nici nu realizati prin ce domino trec tampeniile voastre de asa zisa reforma. Mai ales aia cu negociatul locurilor de parcare. O idee de negociere ar fi de identificarea de noi locuri de parcare si acolo proprietarii de autovehicule sa -si rezerve dreptul de a concesiona un loc de parcare pe x nr de ani. Cu x% plata in avans. Si apoi sa fie scutiti pe nr de ani echivalenti investitiei initiale.
13
1
Tebuie sa ne pregatim, dupa 4 ani cu PNL si Chitac vor urma cel putin 20 de ani de PSD
20
3
noi, constantenii nu avem nimic cu tine personal ca marlanii muisti pesedei care au postat mai devreme. Noi vrem sa scapi de stoarfele din primarie !!! Acolo e buba !!! Putorile strica tot !!! Tu nu poti singur sa faci tot !!! De aceea ai nevoie de OAMENI HARNICI SI CINSTITI !!! Restul, muia cu cacat !!!
9
6
Vrem sa platim si bucatarul personal, ospatarul si menajera. Sanchi, tot onorifice!!!
13
3
Chestii extraterestre puse pe banii nostri,ca sa ne goleasca buzunarele.Demisia e mai buna !
18
1
cu oameni de specialitate , descongestionati traficul zonal, se pot face parcari supraetajate pe tot versantul estic al litoralului , de la mamaia si pana la agigea!
14
0
Ce rahat sunt aiurelile astea ? Toate aberatiile debitate de indivizi rupti de realitate, parca sunt cazuti de pe alta planeta. Exista o singura solutie : construirea de parcari, in paralel cu interzicerea construirii de blocuri in zonele deja aglomerate.
21
1
Cam multi consilieri onorifici si la primarii si la ministere! Asta e un fel de munca voluntara, daca esti consilier onorific la vreo 3-4 d-astia,din ce traiesti?Undeva pute treaba asta,sau esti consilier onorific,sau incasezi pt.servicii sub alta forma!
19
1
Primare, alege si oameni care au avut sau au legatura cu administratia. Sa vii cu idei paranormale cu senzori montati pe masina, aplicatii de parcare real time, etc este o magarie cand vorbim de un municipiu unde jumatate din autovehicule parcheaza pe spatii interzise. CREAZA LOCURI DE PARCARE NU APLICATII TAMPITE CARE VOR CONSUMA BANII PROVENITI DIN TAXA DE PARCARE. Din cate se vede te-ai inconjurat de oameni care au invatat totul din filmele comerciale vizionate. Iar daca tot imi dai exemplu alte orase atunci mergi sa fii primarul lor.
30
0
Pe Mihail Jora in Compozitorilor machidonii constructori de blocuri au distrus si astupat trotuarul care era facut in planul zonal. Proprietari si pe trotuar. Parcheaza masinile fara sa plateasca nimic drept parcare. Mergi pe soseadin cauza lor. Restul prostilor de la BN platesc parcarea la primarie
19
0
Duceti-va dracul amandoi
21
3
pus pe furat.Imagineaza ei sisteme de taxat constantenii.Hotii hotilor.Constantenii doresc parcari gratuite.Descongestionarea orasului se face prin interzicerea constructilor inalte.Evacuarea institutiilor din Centru spre Palazu Mare.Plantarea de arbori si infiintarea de noi spatii verzi.Interzicerea accesului turistilor cu masina in oras.Interzicerea drogatilor Neversea. Oil terminal sa nu mai polueze cu gaze. Asta vor constantenii.Vor o viata linistita.Nu mai vrem haos in fiecare vara.Calitatea vietii in Constanta este mizerabila. Chitac este un imbecil care a mintit electoratulVrea bani
35
1
Sa ma cac in aplicatiile tale! Taica-miu este sofer, dar nu are smartphone cu aplicatiile tale!! Iar eu n-am de gand sa stau cu ochii in telefon, sa des-cac aplicatii ca vrei tu..Nu stau destul la munca cu ochii in calculator? Ma obligi sa am smartphone? Ne complici existenta, tinere!
35
4
Bajeti, asta este un semn ca ne ducem pe ciocan daca a ajuns Argenti consilier al primarului. Dumnezeu sa ne ajute !!!
36
2
Lasa vrajeala, smart city fara chitcan ! Semnati aici: Scufundamamiralul.ro
31
3
Pai normal, mai baga niste consilieri pe statul de plata ca ce plm. Mai du-te-n mortii ma-ti Vergile, contra amiral de pluta.
40
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367