REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Primarul Constanţei anunţă mărirea plafonului pentru pensionari la transportul în comun şi pentru programul ‘Respect’

Primarul Constanţei anunţă mărirea plafonului pentru pensionari la transportul în comun şi pentru programul ‘Respect’

Replica API 17 septembrie 2019 | 01:05 500

Consilierii locali municipali sunt convocaţi în şedinţă ordinară, în data de 30 septembrie, pe ordinea de zi figurând şi două proiecte referitoare la reducerile acordate pensionarilor la transportul în comun, respectiv programul „Respect”.

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, pentru „Replica”, faptul că se măreşte plafonul pentru transportul în comun, cât şi cel pentru programul „Respect”. „Ştiţi că s-a mărit punctul de pensie. Drept urmare, am început să primim tot mai multe întrebări de la beneficiarii rpogramului „Respect” dacă se mai încadrează sau nu. Tocmai de aceea am iniţiat două proiecte de hotărâri şi sper să fie aprobate de consilierii locali: un proiect prin care, pentru transportul în comun, mărim plafonul până la 1840 de lei, astfel încât toţi pensionarii cu venituri de până în 1840 de lei să beneficieze de transport. În programul “Respect”, unde era 1400 de lei mărim plafonul la 1610 lei. Aş vrea să liniştesc toţi constănţenii cu venituri mai mici – care se circumscriu programului “Respect”.”, a precizat edilul. Provocat să spună dacă este un program electoral, Decebal Făgădău a reacţionat: „Nu este program electoral, că dacă era program electoral, îl făceam doar în campanie. După cum aţi văzut, acest program funcţionează de aproape 4 ani de zile şi este foarte bine primit. Nu am mai văzut cozile sărăciei, cum erau numite. toată lumea primeşte acasă, cu decenţă, cu discreţie, atât tichetul de călătorie, cât şi tichetele valorice pe care le consumă după cum îşi dimensionează fiecare nevoile. Să nu vă gândiţi că toate aceste lucruri sunt făcute cu scop electoral. Eu ştiu că cei care nu au absolut nimic de spus în afară de a comenta ce fac eu sau nu fac, să nu credeţi că dacă vor veni ei la primărie vor avea inima să renunţe la 40 de mii de oameni care nu au altă soluţie decât să beneficieze de sprijin din partea comunităţii. Nu este cel mai consistent ajutor, dar de data aceasta este cel mai transprent, este făcut cu decenţă (...)”, a afirmat Făgădău.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta cu gratuitatea vine in locul pachetelor cu ulei, zahar, paste fainoase si conserve, nu-i asa dl. primar? Lasa-i pe prosti sa se consume degeaba, tu stii ce ai de facut pentru campania electorala. Si urmeaza si masa de votanti din Henry Coanda ... in curand. Chiar sunt curios, pentru ei ... ce facilitati mai ai???? Doar nu poti sa renunti la abonatii tai de la sectiile de votare ... Sper sa te ia DNA-ul cat mai curand ... excroc ordinar ce esti ...
0
0
Eu ma plimb zilnic cu autobuzul pe linia 43, la prietena mea de la Dacia, iau Viagra si dau la buci zilnic. Multumim, domn primar!
0
0
cine mai castiga salariul minim pe economie in zilele noastre si de ce? mai terminati cu cacaturile astea, ca daca-ti bati un pic capul, iti place un pic munca si si trecut un pic pe la scoala, n-ai cum sa nu incasezi un minimum 2000 lei pe luna...
0
1
Deci pentru cei cu pensia pana in 1840 se dau gratuitati. Ce faceti cu cei care au salariul minim pe economie? Si care mai au si copii de crescut?
0
1
Deci pentru elevi 50 la suta reducere iar pentru pensionari suta la suta.Vara nu ai loc de ei pentru ca e cald in casa si stau in autobuze la aer conditionat iar iarna stau tot in autobuze sa faca economie la gaze.
5
1
MA VARU DACA VEZI UN PENSIONAR IN AUTOBUZ CUM RIDICA UN COPIL DE PE SCAUN , POTI SA II FACI SI ALTCEVA MAI FRUMOS . POTI SA GHICESTI CE ? SUCCES
2
7
Cum plm 1800 e pensie mica ?? Fmm de kkt. Copii nu au reduceri sau gratuitati si se bat cu CJ si kktul asta le da la toti mortii gratuit. Aia de mai jos mai vor si mrdici si paturi in Cluburile mortilor. Sunt familii care se chinuie cu copii si 3000 lei pe luna si astia o ard ca 1800 e pensie mica. Ftu-va mortii in gura cu psd-ul vostru si cu pensionarii vostrii.
6
6
Mai magar fata pereche pe cine dracu prostesti tu?
4
2
Eu am pensie de 1900 lei, deci nu ma incadrez la abonament gratuit dar vecinul meu care a iesit la pensie la 50 de ani ,fost ofiter cu 6000 lei are gratuitate pentru ca are 70 de ani. Eu platesc pentru tichet el nu. Ori dati la toti pensionarii gratuitate ori nu si dati numai elevilor.
9
3
fb. cat o sa mai furati. a venit criza deja..... v-ati cariat
4
4
NU TREBUE GRATUITATE MAI MARE ,,E SUFICIENT PANA LA 1000 LEI,,,DATI LA COPII CARE MERG LA SCOALA,,GRATUIT,,BOSOROGI SA CIRCULE INTRE ORELE 10 - 14,,ATAT.
16
2
Mm de pitic handicapat. Copiii d c n-au gratuitate? D c nu se da laptele si cornul de 3-4 ani? Ca astia mici nu voteaza?
13
5
In cluburile de pensionari amenjati si cabinete medicale. Asa ajutati si pensionarii si medicii sa ramana in oras. Puneti-le o chirie modica ca si tariful consultiilor sa fie mic. Ori mai reduceti din gratuitatile RATC si subventionati in anumit numar de consultari. Erau bune si magazinele cu reduceri dar nu manglitorii lui Mazare care aveau preturi mai mari ca in piete. Unde se poate , puneti si 4-5 paturi pt cei cu adevarat amarati si abandonati. Puteti face multe activ conexe, numai sa vreti. Ajutatii pe nevoiasi cu adevarat, implicati si biserica sa org mese calde, ca asa tot cer bani.
5
7
PSD fara FAGADAU!
10
8
Muie fagadau
13
4
pai 1840 lei net este o pensie mica ? pai un salariat cu 2080 lei brut cat ia salariul net ? daca tot e orasul bogat , de ce nu acordati transport gratuit la toti locuitorii cu domiciliul in constanta ?
20
3
normal, campanie electorala, trebuie votanti roboti
16
3
Daca mai vad vre-un pensionar care ridica un copil de pe scaun , il arunc pe geam din din mers .
18
6
Din pacate, doar ei te mai voreaza. Si nu toti. Actuala guvernare imparte bani pe care ii imprumuta la randul lor. Pentru anul 2021, se preconizeaza lipsa banilor pentru oensii. De aceea acum orlando vrea sa dea legea cu puscaria pentru cei ce nu platesc darile la stat. Ce ati asteptat 30 de ani ? Acum, e tardiv.
12
7
o sa circule cu autobuzele doar pensionarii. Cine plateste? Autobuzele nu produc mergand fara incasare.
15
2
ar fi foarte bine daca si elevii ar putea beneficia de transport gratuit macarpe o linie,nu pe toate cum au bosorogii care se plimba toata ziua ca nu au ce face acasa.dar de elevii nu voteaza cu psd!
26
3
In Romania s a impamantenit obiceiul ca parintii sa voteze impotriva copiilor. Beneficiarul acestei apucaturi este PSD.
26
5
Ar fi foarte bine ca toti pensionarii sa poata beneficia de transport gratuit in orasul Constanta.
5
28

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920