REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
19.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Primarul Constanţei: "Au câştigat destul Băsescu şi Comănescu cât au supt din Portul ăsta, de 20 de ani. Să mai mănânce şi alţii!"

Primarul Constanţei: "Au câştigat destul Băsescu şi Comănescu cât au supt din Portul ăsta, de 20 de ani. Să mai mănânce şi alţii!"

Replica API 8 aprilie 2014 | 00:00 248

Sondaj: Sunt constănţenii de acord sau nu ca municipalitatea să preia mai multe acţiuni ale APC?

Sondaj: Sunt constănţenii de acord sau nu ca municipalitatea să preia mai multe acţiuni ale APC?

Vorbe grele la şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de luni. Duelurile dintre consilierii PSD şi primar, pe de-o parte şi aleşii PNL şi PD, de cealaltă parte, au început la votul pentru proiectul de hotărâre pentru organizarea unei campanii de consultare a populaţiei municipiului Constanţa pe problemele referitoare la port. Consilierul PNL Radu Matei a propus ca de organizarea campaniei de consultare, de informare a populaţiei să se ocupe o comisie alcătuită din reprezentanţii tuturor partidelor din Consiliul Local, iniţiativă primită cu ostilitate de aleşii PSD şi primarul Radu Mazăre. "Voi ce mai vreţi, că oricum aţi votat împotrivă", l-au apostrofat consilierii PSD pe Matei, în timp ce Mazăre a transmis că el, dacă ar fi consilier, ar vota împotriva acestei propuneri: "Să vă informaţi voi milionarii din port!". Ulterior, după ce majoritatea PSD- UNPR- PPDD a votat proiectul de hotărâre, discuţiile au degenerat.

Stan, către Roman: "Ce grad aveţi, subofiţer sau ofiţer?"

În timp ce consilierul PDL Iustin Fabian Roman avea ceva de transmis primarului pe seama acuzaţiilor acestuia legate de interesul pedeliştilor în port, a intervenit zgomtos viceprimarul Gabi Stan: "Băi, dar vă împotriviţi până în ultima clipă! Nu vă lăsaţi, nu mai scapă omul de voi, sunteţi ca păduchioşii! Ce diferenţă e între 20% şi 33%? Că tot vorbim de serviciile din port, poate şi Roman e pe acolo şi de aia tot insistă. Ce grad aveţi, domnule Roman, subofiţer sau ofiţer?". Prilej pentru Roman să-i răspundă tăios: "Vă zic afară...", după care a revenit: "O să vă spun peste o lună", afirmaţie văzută de susţinătorii PSD din preajmă ca fiind o ameninţare. "Lasă că au câştigat destul Băsescu şi Comănescu cât au supt din portul ăsta, de 20 de ani! Să mai mănânce şi alţii! Ce vă tot împotriviţi atâta?! O să ne ajute Dumnezeu să iasă cum vrem noi", a mai spus Radu Mazăre. Ulterior, Mazăre a explicat şi ce presupune campania de consultare a constănţenilor în privinţa portului: "O să trimit o scrisoare tuturor constănţenilor, în care îi informez despre situaţia actuală a portului şi ce urmează să se întâmple, cum voi folosi banii pentru subvenţii la căldură. Apoi, pentru că există o presiune foarte mare a milionarilor din port, vom face un sondaj, dacă sunt de acord sau nu să preluăm mai mult din acţiunile portului".

Ce spun reprezentanţii GSP

De precizat că milionarul Gabriel Comănescu, cel care controlează Grup Servicii Petroliere, companie cu activitate în Portul Constanţa, a respins acuzaţiile lui Radu Mazăre. Radu Petrescu, purtătorul de cuvânt al GSP, a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că: "Informaţia vehiculată de primarul Radu Mazăre, cum că este achitată o sumă infimă la contractele pe care GSP le are în port, este falsă. Sumele au fost mărite, prin renegociere, periodic. Vorbim de sume de câteva ori mai mari decât cele vehiculate de primar". Reamintim, în acest context, că Radu Mazăre declara, luna trecută: "Miza în port şi de fapt de ce domnii operatori din port cu patronii lor milionari pe care îi ştiţi foarte bine nu doresc ca aceste acţiuni, 13 la sută, să vină la Primărie, iar restul să se privatizeze, este că domnii doresc să menţină în continuare contractele de utilizare a terenulului cu statul pentru că marii operatorii din port plătesc aceleaşi tarife din 1990 şi până acum. O să vedeţi cum domnii operatori au profituri aşa: 8 milioane de euro, 14 milioane de euro, 7 milioane de euro şi plătesc la stat pe metrul pătrat 0,05 euro, tarifele de acum 24 de ani, metrul pătrat aflat la cheu, lângă apă, care e mai scump".

Cristian ANTON, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108