REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Primarul din Hârșova vrea să vină armata pe străzile orașului VIDEO

Primarul din Hârșova vrea să vină armata pe străzile orașului VIDEO

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:23 5522

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a demarat o anchetă epidemiologică, după anunțarea primului caz pozitiv cu noul coronavirus în orașul Hârșova. În aceste condiții, Viorel Ionescu, primarul localității, susține că nu este vremea pentru relaxare, făcând apel către cetățeni să dea în continuare dovadă de responsabilitate.

Viorel Ionescu

"Vrem să dotăm polițiștii cu camere de filmat și GPS-uri"

Totodată, edilul cere o mai mare implicare din partea reprezentanților Poliției Române din localitate, fiind dispus inclusiv să doteze autospecialele și agenții cu camere de filmat și GPS-uri.

"Vă asigur că ofer toată disponibilitatea pentru a dota polițiștii cu GPS și cameră de filmat pe fiecare autospecială și cu body-cam pentru fiecare polițist. Acest lucru există la Poliția Locală, în orice moment știm unde sunt mașinile și polițiștii. Încercăm să-i conștientizăm pe polițiștii locali că sunt în slujba cetățeanului. Este normal să se poată verifica dacă pe timpul nopții poliția patrulează. Am făcut o adresă către IPJ și sper să-i bucure intenția noastră de a dota polițiștii cu echipamente.", a declarat, pentru "Replica", Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

"Agenților le este frică să acționeze pentru că vor da cu subsemnatul"

Subcomisarul de poliție George Marcu, șeful Poliției din Hârșova, nu a oferit deocamdată un răspuns acestei inițiative venite din partea autorităților locale. Primarul orașului este de părere că a venit momentul ca forțele de ordine să pună piciorul în prag și să arate că merită să poarte uniforma pe care o îmbracă.

"Am fost întrebat într-o perioadă dacă doresc Armata, dacă mă întrebați și acum vă răspund la fel. Da, îmi doresc să vină armata pe străzile din oraș, dacă se poate. Îmi doresc un control mai eficient a persoanelor care intră în oraș. În spital au fost ceva cazuri mai delicate. Un individ care a pus în pericol cadrele medicale este cercetat. Dacă este o cercetare continuă, până la finalul deceniului, nu mă miră de ce și-o iau în cap. Sunt cercetați greoi, nu se aplică legea cum trebuie. Legea trebuie modificată și polițiștii au nevoie de mai multă putere. Agenții sunt deseori puși în fața unor situații delicate și le este frică să acționeze pentru că mai apoi vor da cu subsemnatul.", ne-a mai precizat Viorel Ionescu.

Posturi de Poliție Rutieră, înființate doar pe hârtie

Nu este niciun secret că, asemenea altor localități, și în orașul Hârșova există o subdimensionare a numărului de agenți. Tocmai de aceea s-a aprobat, la finele anului trecut, înființarea a trei posturi de Poliție Rutieră în orașul Hârșova, posturi care existau în anul 2013.

"Ele s-au înființat, însă doar pe hârtie, pentru că nu vin oameni. Am solicitat prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență detașarea măcar a unui polițist rutier în Hârșova, dar nici până astăzi nu am primit vreun răspuns oficial. Când vin polițiștii de la Constanța, aici deja se știe și toată lumea stă două ore pitită. Dau câteva amenzi și apoi pleacă, dar problemele rămân. Dacă am avea un polițist rutier detașat, situația s-ar schimba. Putem inclusiv să-i punem la dispoziție o locuință de protocol, însă numai să vină cineva.", mai spune Ionescu.

Acestea au fost doar câteva dintre ideile abordate în cadrul interviului, pe care-l puteți urmări integral în videoul de mai jos.

VIDEO

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212