REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Primarul din Ovidiu, deranjat de "bubele" DN2A, ar vrea să demareze "borduriada"

Primarul din Ovidiu, deranjat de "bubele" DN2A, ar vrea să demareze "borduriada"

Replica API 14 februarie 2014 | 00:00 154

Ghimpele din călcâiul primarului

Ghimpele din călcâiul primarului

Tânăr şi ambiţios, primarul localităţii Ovidiu, George Scupra, uimeşte din nou: vrea să "trateze" problema DN2A, din mijlocul localităţii, cu CNADNR, Consiliul Judeţean Constanţa, Drumuri şi Poduri, proiectanţi şi cu oricine ar fi dispus să accepte faptul că el "taie şi spânzură" în localitate şi proiectele naţionale de drumuri nu-l impresionează prea tare. Astfel, în cadrul ultimei şedinţe de consiliu local, organizată la sfârşitul lunii ianuarie, statul major de drepţi al lui Scupra a votat fără drept de apel respingerea unui studiu de fezabilitate, care, din punctul de vedere al lui Scupra, ar "tăia oraşul în două".

În cadrul unei întâlniri cu mass-media, organizată joi, la Ovidiu, Scupra a declarat: "Am discutat şi cu CNADNR, şi cu domnul Dima (ing. Marin Dima - n.r.), de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri şi am adus şi în atenţia Consiliului Judeţean faptul că am respins proiectul, pentru că, practic, tăia oraşul în două", a menţionat Scupra. Pentru edil, îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport îi dă impresia Coreei de Nord cu cea de Sud şi, astfel, intenţionează să tranşeze problema la CJ, pentru că nu se mai poate, dom'le: "În şedinţa de Consiliu Local din luna ianuarie, când practic ne-am adoptat şi bugetul, am avut pe ordinea de zi şi acest studiu de fezabilitate. Proiectul se numeşte "separator de sensuri pe drum naţional". Noi, strict, pentru oraşul Ovidiu, nu am dat aprobare pentru acest studiu de fezabilitate, urmează în perioada imediat următoare să ne întâlnim cu CNADNR şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cu proiectantul, pentru că noi considerăm că putem găsi soluţii mai bune, viabile, strict pentru oraşul Ovidiu". "Noi nu ne dorim să împărţim oraşul în două prin acea delimitare serapator de sensuri. Practic, e un zid destul de mare. Cred că putem găsi soluţii moderne, poate o bordură înaltă, suntem deschişi. Nu ne-am întâlnit cu reprezentanţii CJ, la ultima lor şedinţă am spus că suntem nemulţumiţi şi urmează să ne întâlnim într-o săptămână, maxim două, toţi cei implicaţi, CNADNR, primăria Ovidiu, Consiliul Judeţean, proiectant, pentru a găsi soluţia tehnică cea mai fericită strict pentru oraş. În afara oraşului, este foarte bun acest proiect", a menţionat Scupra.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272