REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Primarul Kievului, prezent la summitul NATO, cere mai multe arme pentru Ucraina

Primarul Kievului, prezent la summitul NATO, cere mai multe arme pentru Ucraina

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 579

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, prezent la summitul NATO de la Madrid, a cerut marţi ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice să "accelereze" livrările de arme către Ucraina, considerând acest sprijin necesar pentru "revenirea păcii" în Europa, relatează AFP.

Vitali Kliciko

"Ne aşteptăm" ca summitul NATO să permită "accelerarea" livrărilor de arme către armata ucraineană, a declarat Vitali Kliciko, întrebat de jurnalişti cu privire la aşteptările sale faţă de acest summit, citează Agerpres.

"Avem nevoie de sisteme anti-rachetă. Vedem că în fiecare zi rachetele ruseşti ne distrug oraşele, ucid civili, distrug infrastructura", a continuat fostul boxer, alături de fratele său geamăn, Vladimir Kliciko.

"Sprijinul pentru Ucraina este cheia ca pacea să revină în Europa", a continuat primarul Kievului, dând asigurări că invadarea ţării sale de către Rusia nu a fost "un război împotriva armatei ucrainene", ci "împotriva populaţiei" ucrainene.

"Trebuie să izolăm Rusia", a pledat fratele său Vladimir, condamnând atacul de luni asupra unui centru comercial din Kremenciug, la 330 de kilometri sud-est de Kiev, care a făcut cel puţin 18 morţi şi aproximativ 40 de dispăruţi.

"Lumea trebuie să înveţe să acţioneze rapid: trebuie să oprim armata lui Putin în Ucraina acum", şi "indiferent de costuri" în materie de "trupe, arme defensive şi arme ofensive", a insistat fostul campion la box.

Circa 40 de şefi de stat şi de guvern sunt prezenţi la summitul de la Madrid, care trebuie să acţioneze pentru a întări NATO pe flancul său estic în faţa ameninţării ruse. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa miercuri prin videoconferinţă în cadrul acestui summit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272