REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Primarul Londrei se opune disputării meciurilor de Premier League în luna iunie

Primarul Londrei se opune disputării meciurilor de Premier League în luna iunie

Replica API 13 mai 2020 | 00:00 847

Deși Guvernul britanic a anunțat că reduce restricțiile impuse de starea de urgență, revenirea Premier League întâmpină un nou obstacol.

Primul Londrei, Sadiq Khan, se opune ca partidele din Premier League să aibă loc la Londra, anunță Standard.co.uk. Deși Guvernul a transmis luni că fotbalul poate reveni în Anglia după 1 iunie, Khan crede că este prematur ca Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham sau Crystal Palace să joace în capitala țării.

Primele 3 echipe menționate au fost printre cele care s-au declarat împotriva disputării meciurilor pe teren neutru la videoconferința care a avut loc luni. Șeful executiv al Premier League, Richard Masters, le-a transmis cluburilor că "toată lumea ar prefera să joace acasă și în deplasare dacă este posibil".

Obstacol pentru Project Restart

Premier League inteționează să revină la jumătatea lunii iunie iar 22 dintre cele 92 de meciuri rămase de disputat ar trebui să se joace la Londra, plus alte 5 la Watford, oraș aflat în apropiere.

Primul Londrei, Sadiq Khan, se opune însă în condițiile în care Londra este unul dintre cele mai afectate orașe din lume din cauza pandemiei. Acest lucru a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Primăriei Londrei.

"Sadiq este foarte dornic ca Premier League și sportul să revină. Cu toate astea, având în vedere că țara este încă puternic afectată de această criză și că sunt sute de oameni care mor în fiecare zi, el crede că este prea devreme să se discute despre revenirea Premier League și a sportului de top în capitala țării. Ca fan al lui Liverpool, Sadiq desigur că își dorește ca Premier League să revină, dar se poate întâmpla acest lucru doar când este sigur și să nu fie plasată o nouă povară pe umerii NHS și a serviciilor de urgență" a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Londrei.

Premier League urmează să discute propuneri de arene pe care să se dispute partidele cu Departamentul Digital, de Cultură, Media și Sport, dar și cu Poliția Metropolitană, existând temeri că fanii s-ar putea strânge în număr mare în jurul stadioanelor deși nu le-ar fi permis accesul, conform eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212