REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primarul Mangaliei, SCRISOARE către Horia Constantinescu, după ce l-a pus la zid cu locurile de joacă

Primarul Mangaliei, SCRISOARE către Horia Constantinescu, după ce l-a pus la zid cu locurile de joacă

Replica API 16 septembrie 2017 | 22:01 656

Locurile de joacă din Constanţa şi Mangalia au intrat în atenţia Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu arătând că spaţiile destinate celor mici sunt deplorabile şi periculoase!

Aşa se face că şeful OPC, Horia Constantinescu, a transmis primăriilor din Constanţa şi Mangalia adrese prin care a cerut explicaţii cu privire la stadiul de degradare al locurilor de joacă. Dacă la Constanţa a avut parte de o “plimbare” între sediile primăriei şi nu a avut cu cine să discute, la Mangalia, administraţia locală a asusţinut că a văzut mai întâi în presă adresele OPC (scanate), iar abia apoi le-a primit! În acest context, primarul Mangaliei, Cristian Radu, i-a adresat o scrisoare şefului OPC Horia Constantinescu, în care explică situaţia din municipiu, cât şi planurile administraţiei locale, însoţite de o invitaţie de a vizita sudul litoralului:

Stimate domnule director,

Vă informez, prin prezenta, că în Primăria Municipiului Mangalia există, la acest moment, mai multe proiecte de înfiinţare sau reamenajare a unor locuri de joacă moderne, aşa cum este cel din Parcul Evergreen, dat în folosinţă în cursul anului trecut, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Personal, în calitate de primar, am dorit modernizarea locurilor de joacă încă de acum cinci ani, însă acestea, ca de altfel, întregul patrimoniu al municipalităţii aparțin Consiliului Local, fiind la acea dată, în administrarea unei instituţii subordonată direct CL Mangalia, respectiv Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (S.P.A.D.P.P.). Din păcate, de-a lungul anilor, conducerea S.P.A.D.P.P. a avut alte priorităţi, generate de interesele personale ale unor consilieri locali. Locurile de joacă şi toate celelalte investiţii în domeniul public au fost neglijate, în ciuda tuturor semnalelor de alarmă pe care le-am tras, atât eu, cât şi cetăţenii oraşului.

Pentru remedierea acestei anomalii şi soluţionarea problemelor oraşului, în interesul comunităţii, inclusiv modernizarea locurilor de joacă, am început demersurile de preluare a S.P.A.D.P.P., încă de la începutul anului 2015, prin depunerea documentaţiei necesare la A.N.F.P., de unde am primit aviz favorabil în data de 23.03.2015. Ulterior, conform legii, am inițiat un proiect de hotărâre, pe care l-am depus spre dezbatere și aprobare Consiliului Local Mangalia. Documentul a fost supus atenției consilierilor locali în şedinţa CL din 28.05.2015, fiind respinsă reorganizarea instituțiilor publice din municipiul Mangalia și implicit preluarea activității S.P.A.D.P.P. de către Primăria Mangalia. Același proiect de hotărâre l-am redepus la CL Mangalia și în ședinţa din 23.09.2015, fiind în continuare respins, prin votul politic al majorității consilierilor locali.

După alegerile locale din 2016, am reluat demersurile de preluare a activității S.P.A.D.P.P. Mangalia, în cadrul Primăriei. În şedinţa CL, din data de 04.11.2016, s-a aprobat H.C.L. nr.96, privind reorganizarea S.P.A.D.P.P. şi preluarea activității instituției de către Primărie. Întregul proces de desființare a respectivului serviciu public, precum şi aprobarea rezultatelor inventarierii şi preluarea personalului s-au finalizat prin adoptarea mai multor Hotărâri de Consiliu, după cum urmează: H.C.L. 112/29.11.2016, H.C.L. 118/21.12.2016, H.C.L. 7/30.01.2017 și H.C.L. 38/25.04.2017. În consecință, locurile de joacă, precum și întreaga administrare a domeniului public și privat al municipalității au fost preluate efectiv de către aparatul de specialitate al primarului, ulterior datei de 10.05.2017, conform deciziilor Consiliului Local Mangalia.

Domnule director,

Dacă toate cele menţionate anterior nu v-au marcat, vă invit la sediul Primăriei Municipiului Mangalia pentru a constata, personal, că multe dintre locurile de joacă din Mangalia nici măcar nu au acte, fiind amenajate la sfârşitul anilor `90 şi începutul anilor 2000, fără o minimă documentaţie de urbanism. Acest aspect de legalitate, ca de altfelmulte alte nereguli a fost constatat de juriştii municipalităţii odată cu recenta preluare a arhivei fostului Serviciu Public A.D.P.P. În acest fel, am înţeles cu toţii obstinaţia cu care unii membri ai Consiliulul Local au refuzat să lase din mână "locul de joacă" numit ADPP.

Aşadar, domnule director, sunteţi oricând binevenit în oraşul nostru şi în instituţia pe care o conduc, pentru a discuta despre adevăratele locuri de joacă, cele pentru copii. Între timp, noi continuăm să informăm cetăţenii Mangaliei în legătură cu stadiul şi evoluţia documentaţiei, în vederea începerii lucrărilor. Dacă doriţi să aplicaţi sancţiuni, vă pot transmite, oricând, datele de contact ale consilierilor locali care au blocat, până de curând, modernizarea locurilor de joacă din municipiul Mangalia”, se arată în epistolă.

A.C.

DOCUMENTE:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au pus pe strazi limitatoare de viteza dar cu ce viteza poti sa mergi prin mangalia din cauza gropilor pe fir care strada sunt cel putin 10 gropi acolo trebuia sa lucrati domnule asa zis primar
1
0
Nimeni nu face nimic...acesti functionari publici i-au salarii de pomana si curvele lor au fotoliu si sunt proaste la ghisee nu cred ca au 8 clase macar ...iar ADPP e mafie fura la greu..nu uitati de jurista voastra care a murit in Turcia..si voi puteti ajunge ca ea daca mai continuati nedreptatea si hotia pe banii publici
1
0
De ce asta de la protectia consumatorului nu inchide locurile de joaca si nu da amenda la primar, asa cum face la privat?
2
0
mihaela dragostea mea ma intereseaza foarte tare propunerea.in rest despre primar-greaua mostenire deh.
3
1
Sa i dau muie lui radu cristian si impaiata aia stearpa de nevasta fura dar nu au pentru cine ca nu le a dat dumnezeu copii dar sa stitii bine o mare javra de om cere banii pentru orice favor sa nu aiba parte de nimic latura
4
3
PRIMARUL SI ADMINISTRATIA POOLII! NU ASTUPA GROPILE DAR PUN LATRECERI LIMITATOARE! MAI IEFTIN ERA SA MAI SAPE DOUA SANTURI, AVEAU ACELASI EFECT .CHIAR MAI BUN CA LA IARNA LE SMULGE DOREL CU LAMA!!!
2
1
Pune-i la zid si arata-le ce inseamna documente, legi, proceduri, ca, pana in 2012, astia n-au stiut decat sa distruga si sa fure! Si da-i inainte cu ce ai inceput! A inceput orasul sa iasa la lumina!
3
2
Sa-mi sugeti pizda!
1
4
Foarte bine tov Radu....pai ce asta stie ce mostenire grea ai preluat matale de la Iorgus....chiar daca intre voi a fost coloratul de tusac....Desfiinteaza tot si fa tu, asa cum ai facut si cacatul ala de parc...
3
4
Primaria si Consiliul administreaza orasul! Ca nu te lasa nu stiu cine....nu te mai ascunde si fofila ...manca-le-ai .... cetatenilor! ce mecla de ipocrit ai!
2
7
UN MINCINOS ORDINAR , A.D.P.P. ESTE IN SUBORDINEA PERSONALA A LUI .., EL NUMIND LA CONDUCEREA SOCIETATII APROPIATII LUI ANGELESCU , MITRANA .... RADULE PLEACA HOTULE SI MINCINOS ORDINAR CE ESTI
3
7
Doar PSD poate sa schimbe ceva la Mangalia si in Tara. Liviu Dragnea si Tariceanu sunt solutia nr 1 si unica
5
19
Scuze dar parcul ala este mai degraba ,,NEVERGREEN'',un fel de platforma pentru parcarea TIR-urilor,nu ceva care chiar sa atraga pustimea la joaca acolo. Cam cat de diliu sa fii,sa te plimbi in soare pe betonul ala ,copil sau nu? Cine gandeste locurile de agreement o cam face cu dosul. Lucrurile se fac fara suflet,urate,respingatoare, parca sa goneasca si mangaliotii,nemaivorbind de turisti.Simtul estetic lipseste,asta e clar.Nu avem oameni cu viziune,sa-i aducem din alte parti.
5
4
Mincinos si penal odios! Esti primar de 5 ani! Care consilieri si primari nu te-au lasat sa amenajezi niste amarate de locuri de joaca? N-ai fost in stare sa faci o casa,un bloc sau sa asfaltezi o jumate de strada! Ori esti impotent,ori incapabil,sau te intereseaza cum sa furi mai mult sa-ti platesti datoriile cand ai preluat mandatul! Tot nu scapi de gratii!
7
6
Primaru e bun fratilor dar consilierii aia sunt jegosi Vor lovele si primaru lea inchis robinetul
15
5
la mangalia totul a fost facut asa doar sa se zica ca e facut, si acum in parcul care zici este dezastru! sper sa se faca acel referendum si sa te schimbam! nu meriti aceasta functie si ai pe linga tine numai incompetenti!
6
9
Un primar mai incompetent nu gasesti in toata tara. A ruinat Mangalia, altadata un oras superb. Am ajuns sa-l regretam pe Tusac. Parca suntem blestemati!
11
9
primare cand dai autorizatie de taierea asfaltului cine raspunde de repararea lui 100la 100 la fel ne trebuiesc tancuri sa circulam in acest oras ai asfaltata decat matei basarab in 6 ani sa poti merge la famiia ta in rest transee stim ca vatorile si persoanele din MANGALIA nu te intereseaza dar totusi chiar nimic sa faci pentru oras nu dai autorizati de constructie nu dai o semnatura ca acest oras sa se dezvolte sau il duci in ruina sal cumperi tu??
11
4
Gargara cit cuprinde ,un primar zero asta nu este in stare sa puna un bec pe strada face numai promisiuni .
12
6
Ce primar mascarici, pai bai, nu voi va laudati in campaniile electorale ca va dedicati cetatenilor urbei pt care candidati!? Acum asta nu e in stare sa intretina niste amarate de locuri de joaca, macar cu vopsea sa le dea daca altceva nu poate sa faca. E penibil, mai iese si in presa ca sa confirme penibilul stuatiei in care se afla. Domn primar cam stati la umbra muncii sa nu zic ca o cam frecati, rezolvati problema, pt asta sunteti platit din banutii contribuabililor. Cu drag,
11
6
Prea lung, prea ca la tara. Era suficient sa-i spuna s-o lase mai usor cu fumigenele ieftine. Daca chiar ii pasa si nu mai doarme de tot felul de balarii, sa proceseze naibii o solutie si o actiune concreta, cu termene de timp si bani. Apoi, poate clantani si convoca aiurea oameni cat vrea el.
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218