REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Primarul Sectorului 2, audiat într-un dosar care are legătură cu mafia imobiliară

Primarul Sectorului 2, audiat într-un dosar care are legătură cu mafia imobiliară

Valentina CAMARA 10 aprilie 2023 | 12:38 1971

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, este audiat la SecÈ›ia 8 de PoliÈ›ie din Capitală. El este audiat în calitate de martor în dosarul privind construcÈ›ia ilegală a unui bloc din Sectorul 2.

Primarul Sectorului 2, audiat intr-un dosar care are legatura cu mafia imobiliara

Mihaiu este audiat în dosarul în care s-au efectuat 10 percheziÈ›ii, luni dimineaÈ›a, în Capitală È™i în judeÈ›ele Ilfov È™i DâmboviÈ›a, după ce beneficiarul unui imobil nou construit în BucureÈ™ti a determinat funcÈ›ionarii să admită înscrierea dreptului de proprietate È™i a unor suprafeÈ›e mai mari decât cele din autorizaÈ›ia de construire.

Conform surselor judiciare, la acest bloc s-a construit un etaj în plus È™i s-u intabulat È™i o suprafață mai mare a apartamentelor. Se fac verificari sa se stabilească dacă a minÈ›it cu privire la suprafaÈ›a lor când vindea persoanelor.

PoliÈ›iÈ™tii din cadrul DirecÈ›iei Generale de PoliÈ›ie a Municipiului BucureÈ™ti - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziÈ›ie domiciliară în BucureÈ™ti, cât È™i în judeÈ›ele Ilfov È™i DâmboviÈ›a, la adresele unor persoane bănuite de săvârÈ™irea infracÈ›iunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată È™i abuz în serviciu.

„În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepÈ›ie formată din beneficiarul unui imobil nou construit È™i reprezentanÈ›i ai unor instituÈ›ii publice ar fi semnat procesul verbal de recepÈ›ie la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălÈ›ime conform autorizaÈ›iei de construcÈ›ie emisă. Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituÈ›ii publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din BucureÈ™ti È™i a unor suprafeÈ›e vădit mai mari decât suprafeÈ›ele prevăzute în autorizaÈ›ia de construire”, arată PoliÈ›ia Capitalei.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârÈ™irii infracÈ›iunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată È™i abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te CACl pe tine degeaba, ba! GEORGE SlMlON E MULT MAI b****t decat asta. Georgica "Capitanul legionar" e cam 97% "mai pakistanez" decat primarul RADU. Oare pakistanezii se trag din Simion sau invers? N-ai gandit-o prea bine si ti-ai dat MUlE singur. Mai incearca! A, da! Mai incearca si pe la scoala, poate descoperi cum se folosesc semnele alea de punctuatie! Observam ca in 99,9% din cazuri NU LE NIMERESTI UNDE TREBUIE. Oare de ce? HA HA HA!!! Ai studii inferioare/lipsa. Rusinica!
10
0
Ce fata da t***n borat ! … au ajuns tiganii sa conduca Romanica … huaaa
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468