REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Dum., 21 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6706
9.2° Constanța Duminică, 21 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6706
 

Primele reacții ale italienilor acuzați că au abandonat proiectul de modernizare a Delfinariului!

Primele reacții ale italienilor acuzați că au abandonat proiectul de modernizare a Delfinariului!

Ana Maria LIPAN 3 februarie 2023 | 00:00 2910

Manelli Impresa SRL, compania italiană contractată pentru executarea lucrărilor din cadrul proiectului de extindere și modernizare a Complexului Muzeal de Științele ale Naturii, a reacționat la articolul  “O firmă italiană, cu un subcontractor din Galați, au stricat imaginea Delfinariului”, publicat de Replica pe data de 27 ianuarie a.c.. Italienii susțin că au fost supuși unui „atac mediatic”.

Primele reactii ale italienilor acuzati ca au abandonat proiectul de modernizare a Delfinariului!


Manelli Impresa SRL, firma italiană ce a fost contractată pentru executarea lucrărilor din cadrul proiectului de extindere și modernizare a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, reacționează în urma articolului  publicat de Replica, cu titlul “O firmă italiană, cu un subcontractor din Galați, au stricat imaginea Delfinariului”. După ce numele acestora a devenit sinonim pentru constănțeni cu dezastrul de la Delfinariu, reprezentanții societății au decis să își susțină propriul punct de vedere, în contradictoriu cu cel al Consiliului Județean.

“Am luat la cunoștință cu surprindere și regret de informațiile apărute în mass-media online cu privire la pretinsa incapacitate a subscrisei Manelli Impresa de finalizare a Contractului de lucrări pentru obiectivul extindere Delfinariu Constanța. Situația reală din punct de vedere faptic și contractual este diferită de informațiile apărute în publicația online, însă clauza de confidențialitate a Antreprenorului ne împiedică să facem publice detalii obiective care au generat încetarea Contractului.
 

În ciuda dificultăților apărute pe durata de Execuție din cauze neimputabile Antreprenorului, subscrisa Manelli am acționat întotdeauna cu profesionalism, bună credință și cu intenția de finalizare a contractului asumat. În acest sens, în colaborarea cu Beneficiarul, am manifestat flexibilitate și deschidere față de orice probleme ivite. Din păcate, partenerul nostru contractual a dat dovadă de rigiditate și, contrar principiului interesului public, a respins orice propunere legală și contractuală pentru salvgardarea proiectului.
Cauzele reale cu privire la încetarea anticipată a Contractului urmează a fi analizate și stabilite de autoritățile competente, având în vedere demersurile pe care subscrisa Manelli le voi face pentru dovedirea faptului că nu a existat nicio pretinsă încălcare contractuală din partea noastră și, bineînțeles, pentru recuperarea prejudiciului suportat ca urmare a conduitei necorespunzătoare a Beneficiarului. Atacul mediatic la care am fost supuși este incompatibil cu buna imagine pe care societatea noastră o are la nivel național și internațional, construită în peste patru decenii de profesionalism și respectare a angajamentelor contractuale. “
, au transmis aceștia.

Primele reactii ale italienilor acuzati ca au abandonat proiectul de modernizare a Delfinariului!Petre Enciu

Reamintim faptul că Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean, în calitate de coordonator al Direcției Generale de Proiecte, a declarat că acest contract a fost reziliat în mod automat după ce firma italiană a refuzat să prelungească garanția de bună execuție. Aceasta a menționat, de asemenea, și faptul că lucrările nu au avut niciodată un ritm satisfăcător, un factor ce a influențat evoluția proiectului fiind și alegerea unui subcontractor nepotrivit.

Mai multe puteți citi AICI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce nu ati inteles proiectul era pe fonduri europene nu se pot fur si le-am pierdut. Acum se fac pe bani nostri si se pot fura este simplu Asa cum se va pierde finantarea europeana pentru strada Stefan cel Mare Nu va agitati ne meritam soarta. Un dezastru asa mare nu a existat in Constanta cum este acum
2
0
hastagistilor, ce mweeeeee luati !!!!! hai la vot,lgbt istilor......
5
0
Cine-i crede pe acesti italieni ? Numai cand auzi ca au subcontractat lucrarea, ceva nu este in regula !
7
2
Vă rog să notati: CJC este campion la absorbția fondurilor europene! Adevărul trebuie să iasă la lumină.
7
0
Ce nume au ,,Manelli,, sa cheme lăutarii sa vezi ce repede se executa....
8
1
Golăneala stă in felul urmator : angajam un ageamiu,facem un contract cu clauze de confidentialitate, ne facem ca muncim si pierdem banii europeni de unde nimeni nu se incumeta sa fure dar vom continua lucrarea cu bani publici din care fiecare o sa se infrupte , Lupu ,Enciu & Co. Golăneală tipic r*mânească inregistrata la OSIM de clasa politică. La Lupu nu am pretentii, o ființă săracă cu mintea, cu un deficit mare de neuroni, care este pus acolo doar sa delapideze bugetul in folosul lui si al partidului, ci aveam pretentii la TFL istul dobrogean Enciu, care chipurile reprezinta un partid anti sistem care lupta impotriva coruptiei,adica USR.Ce a facut Enciu & USR in acest caz ? Au facut cumva plangere penala la DNA? Nu , a tras si el un mic tun( o groapa) de cateva milioane de euro pe spatele contribuabilului impreuna cu marele rival politic si prieten in jaf ,Lupu. PS. Apropo , sa nu-l uitati "mână intinsă" de Palaz, are si el loc la masă?
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614