REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primii clienți ai beach barurilor din Faleză Nord au fost procurorii!

Primii clienți ai beach barurilor din Faleză Nord au fost procurorii!

Replica API 12 mai 2020 | 00:02 27381

În urma unui control efectuat săptămâna trecută pe plaja Dacica din Faleză Nord, din municipiul Constanța, inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au găsit o serie de nereguli. Beach barurile de pe plajă nu aveau autorizaţii de funcţionare, motiv pentru care au dat termene operatorilor de remediere a neregulilor constatate și au sancționat cu avertisment verbal patru operatori de plajă, care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere a plajei Mãrii Negre.

Vorbim despre societăţile Quick Class SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL și Mega Telecom Solution care nu dețineau acte tehnico-juridice din partea ABADL pentru mai multe construcții ușoare de tip beach - bar sau terase, amplasate pe sectoarele de plajă pentru care au fost încheiate contracte de închiriere cu Apele Române.

SOMATE să demoleze construcţiile în 72 de ore, dar n-au mişcat un pai

Inspectorii au notificat operatorii de plajă și le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială. Luni dimineaţă, zeci de reprezentanţi ai instituţiilor de control, printre care Garda de Mediu sau ABADL ori ai Poliţiei Locale au mers din nou la locul cu pricina. Aici, surpriză: nu fusesse demolat nici măcar un pai.

„Am mers în control, deoarece aveau termen 72 de ore să demolze construcţiile. Nu le-au demolat. Niciuna dintre aceste societăţi. Le-am întocmi procese verbale”, a spus Bogdan Bola, şeful ABADL. Aşa cum spuneam, control au efectuat şi inspectorii Gărzii de Mediu.

„Am efectuat control şi noi, nu este singurul sector de plajă unde am avut controale. Vom continua aceste acţiuni. În acest caz, nu vă pot oferi mai multe detalii decât după finalizarea controlului”, a precizat Marian Râşnoveanu.

Beach baruri la orice pas, pe plaja din Faleză Nord

Precizăm că cei patru operatori nu sunt singurii care au construcţii ilegale. Pe plaja din Faleză Nord, beach baruri sunt la fiecare pas, amenajate chiar în buza mării. Cei care le deţin vor fi verificaţi şi ei, nu va scăpa niciunul, iar cei care nu au respectat legea, vor ajunge în atenţia procurorilor.

De punctat faptul că, potrivit legii, pe sectorele de plajă se pot amplasa doar dotările prevăzute în Ordinul MDRT 1204/2010 şi cele pentru care face solicitare şi se obţine acceptul A.B.A.D.L.

Operatorilor de plajă au obligaţia să asigure permanent o suprafață de plajă liberă pe toată lungimea sectorului de plajă, corespunzătoare unei lățimi de 5 m de la linia apei, în vederea realizării lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare și ecologizare mecanizată, iar pe această suprafață de plajă se interzice amplasarea oricăror dotări de plajă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HUOOO! JOS CU ECONOMICA! AB OBOSIT DE CAND VA TOT ATENTIONEZ DOMNULE BOLA! ESTE OMNIPREZENTA IN BIROUL DVS CU TEXTE GEN EU FAC, EU DREG, EU REZOLV. REZOLVA PE NAIBA, ALEARGA PROSTIMEA PE CARE O TERORIZEAZA SI APOI ISI ASUMA! A FOST LINISTE CAT A LIPSIT, CUM A APARUT CUM AU INCEPUT INTRIGILE, MINCIUNILE, RAUTATILE. NU VEDETI CA NU O MAI PUTEM SUPORTA!!! SA MUNCEASCA LA CAT BANET CASTIGA. NOI DACA INDRAZNIM SA RIDICAM VOCEA ASTA NE SPUNE, MUNCITI PE BANI BUNI. CARE BANI BUNI? VA UITATI IN STATE SA VEDETI DISCREPANTELE? DA, NOI VORBIM DIN BARFE, DAR ORICE BARFA ARE O BAZA.
0
0
Ceva dubios, cand a carat sandramaua cu camionul pe plaja nu l-a vazut nimeni ?, e nevoie de 2-3 zile ca sa aduci atata stuf pt mega wcul construit cu pretentie de bar !
4
0
Lasati ma cu demolarea ,vrajeli de doi lei ,vou de unde mai papati toata vara ?mai ales pe praful asta ...
0
1
Se pare ca asa este. Nu s-au inteles la noile tarife. Se vor stabili noi tarife, se vor face noi intelegeri,Politia Locala va actiiona din nou. Sa descopere cine nu a platit ... tariful de tacere. Asta nu va trece curand. Schimbata baza, apoi rezultatele se vor vedea.
0
0
pentru turism avem statiunile...Mamaia, etc...plaja din Cta nu trebuie transformata in afacere pentru toti neavenitii
2
0
Si anul trecut si anul acesta se fac controale numai in zona Faleza si este numai comanda politica. Pe doamna jurista de la ABADL nu o intreaba nimeni cum poste administra atatea sectoare de plaja
1
0
Veniti si pe plaja Tuzla in control !!!!!
5
0
Nicule, taci in mm de analfabet cu nas mare.
1
0
Toate dughenele de pe nisip si lasati plaja libera. Asa este normal.
5
1
Toate trebuiesc demolate, sa revina plaja la destinatia ei!
14
0
Cu siguranta cei care comentati aici ori sunteti niste batrani labartati ori sunteti foarte frustati ca nu ati putut realiza ceva in viata asta. Cum vreti sa avem turism ? La cearsaf ?
2
11
Domnule Alt locuitor Faleza, ce spun eu si ce intelegi tu! Nu am spus ca nu ma deranjeaza bubiala, am spus ca ma bucur ca s-a terminat cu galagia. In acelasi timp vreau cei cu afaceri linistite, la negru, sa plateasca taxe. Acatistul nu poate fi impozitat? Sa fim toti corecti!!!
4
2
vine Bola cu vola sa.i faca pe plac lui NITU ,NU mai au zil multe ,amandoi
3
5
Domnului Locuitor Faleza Nord Daca ai casa sau apartamentul pe Unirii si nu auzi bubuiala de la barul de pe plaja asta nu inseamna ca ea nu exista, specific ca in sezonul estival muzica lor incepe de la 20:00 si se termina pe la 05:00-06:00 cand eu ar trebui sa ma trezesc sa plec la munca, dar fara sa dorm din cauza decibelilor peste media admisa, deci doar sa plec la munca. Taci acolo in casa ta antifonata si lasa-ne! P.S. Ai respect fata de orice doamna ce iti iese in cale! Rusinos.. copilas
13
0
nu va ma laudati cu nimic, radeti tot si atunci o sa credem in institutiile statului.
12
5
Sa dispara sezlongurile.
21
5
Ma bucur si eu ca scapam de galagie, dar totusi sa fim mai cumpatati dragi colegi de cartier, vorbim de parca plaja ne apartine noua. Ce ma intriga cel mai mult este cucoana preoteasa Mosteanu pe care vreau sa o intreb cu ce a cumparat casa pe faleza? Incasarile fam nu sunt tot dintr o afacere? Afacerea cu acatiste? Si spre deosebire de cei pe care ii acuza fam M nu plateste impozite, tva si chirii la ABDL pe acatiste. Linistiti in casa de la mare vin enoriasii la taina rugaciunii, platesc taxa si gata. Hei, statule!!! Afacerea cu acatiste e legala? E munca la negru sau cum sa o iau?
15
7
Oricine poate face un barulet pe plaja cu adaos 500 la suta si se umple de bani. Vinzi sucuri calde expirate, bere in aceleasi pahare de plastic, chipsuri incalzite etc etc.
15
4
cand se termina odata cu mizeria asta .eu vreau sa vina tata chitu inapoi sa.l pup in f...sa ajung mare director si eu ,ca de dan popa nu mai vorbesc aspira la locul lui gagiu.titel
6
2
Cele mai ieftine"baraci" transformate in baruri pentru oi adormite care dau ca fraierii bani pe bautura ieftina contrafacuta,Jack,Johnny,Bala,si alte mizerii de wodka...nu vrea nimeni Grey Goose sau Talisker dar nici mizeria aia pe care o vindeti la supra-pret,dar cand te cheama P ...cu,faci ce vrei
14
1
Mai mare rusinea mai si pune ti poza cu politia locala! Sub nasul lor si prin impotenta si inconpetenta lor sa ajuns la atata volum de constructii ilegale pe plaja si in tot orasul. Ei sunt primi abilitati dar ultimii care gasesc o solutie. Niste prostavani care hac hartii fara nici o valoare si vin altii sa ii ajute dupa
18
3
Clubul ilegal a lui Nastase de pe plaja Costinesti cand il demolati? Sau nu puteti de Horia Constantinescu, interlopul.
24
4
Pt edy interlopul de laPlus cta, prietenul lui Johnny walker cu buticuri la gardul scolii tot respectu din partea operatorilor de plaje din jud cta, la mai mare
9
2
de ce nu au fost demolate pana acum?
29
3
Inchiriat un buldozer , demolate cocinile astea si dupa trimisa factura la cimpanzeii patroni.
31
4
au demolat zoom???
11
4
Praf in ochii cetatenilor. De parca nu stie toata Constanta cum se procedeaza cu afacerile de sezon. Fiecare isi vede de "afaceri"
30
1
Intr-adevar sunt facute abuziv si de prost gust. Dar nu asta este proeblema. Sa nu creada careva ca autoritatilor le pasa de asta. E vorba doar de concurenta si mancatoria dintre ei. Pana acum in zinele alea erau doar 2-3 beach baruri consacrate. Acum le dau socotelile peste cap daca apar si altele. Atata tot!
32
4
...desfiintati sandramalele de pe plaja din Faleza Nord...este o tiganie de nedescris...acesti indivizi sfideaaza legile...a fost un calvar vara trecuta ...urla muzica pana dimineata la ora 5...totusi Faleza Nord este cartier si nu statiune...asa ca ...daca nu s-au conformat deciziei de a demola sandramalele in 72 ore...sa se treaca la urmatorul pas...demolarea se va efectua de persoane autorizate in acest sens iar ei...indivizii aroganti... vor achita devizul ...
45
4
Bai handicapatule au ridicat toate cosmeliile alea fara autorozatie ce dracu nu intelegi? Deci daca si tu bai handicapatule, asa te exprimi, vrei sa iti faci un bici bar..poti sa o faci.. pe barba ta. De.ce sa amenajezi bici barurile pe plaja,? m-ai bine pe malul apei sau in mare. Capra plina de raie coada sus o tine. Demolate toate cele fara autorizatie. Si cele cu autorizatie sa plateasca chirie pana le iese pe ochi. Pe astia i-a durut in basca . Le demoleaza daca vrea muschiul lor. Dar daca punea legea in aplicare, le freca si o amenda de trebuia sa isi vanda tot lemnul, altfel discutam
30
5
Oricum mai toate sunt de prost gust, tiganie si haos marca Constanta
29
1
De fiecare data cand au venit la putere, incepand din anii '90, astia de la PNL l-au scos pe Bola la produs si l-au lasat sa pluteasca ca un cacat intr-un lighean. Pana intr-o zi cand o sa se scufunde.
11
16
Dle Bola,nu au demolat in 72 de ore,demolati-le dvs.aveti conform legii,puneti costul devizului sicietatii.Asta se intampla in tarile civilizate.
37
2
Bravo, ai sesizat exact esentialul !!!
15
1
Cosmeliile trebuie desfiintate. Sunt o rusine pentru litoral, pentru Constanta si pentru Romania. O adevarata tiganie.
43
2
Domnule Bola,va rugam sa veniti in Mangalia,mai precis intre statiunile Saturn si Venus sa vedeti ce construtii macabre au rasarit pe plaja.Nu mai trimiteti inspectorii in control,veniti dumneavoastra la fata locului si o sa vedeti cu ochii dumneavoastra.Daca nici aceste cladiri nu le vedeti,inseamna ca sunteti parte cu ei,v-au manjit pe toti si coruptia v-a papat cu totul.
31
3
Problema e ca nu sau inteles la spaga cu bola cum era normal daia au fost in control
34
8
Din titlu rezulta ca procurorii au efectuat acest control. Apoi citind mai jos intelegi ca ei nici nu au trecut pe acolo. Ha.Ha ce stire!!!
46
3
Poate gaseau un beach-bar la Brasov!Palaz nu mai sare de sapte metri in sus,anul trecut el si rudele care aveau bar pe plaja faceau niste ilegalitati cu bransarea la reteaua de curent electric!Cum a ramas?
29
4
UN BEACH BAR NU POATE FI DE CAT PE PLAJA, DE-AIA SE NUMESTE ASA, NE INTOARCEM IN VREMEA LU CEASCA CAND MANCAM BRANZA CU ROSI PE PLAJA SI BEAM COMPOT
30
54

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369