REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primii pași pe calea spre a deveni un blogger de succes

Primii pași pe calea spre a deveni un blogger de succes

Replica API 19 septembrie 2019 | 00:21 677

Statutul de blogger este unul dorit de foarte multe persoane, un statut la care aspiră mai ales tinerii cu ceva talent la scris. În prezent, blogurile se bazează de fapt nu doar pe text, ci includ tot mai multe imagini și chiar video-uri, mergând și spre partea de vlogging. Blogurile au de obicei un rol de informare, dar și de divertisment. În multe cazuri, asigură informarea într-un mod plăcut, distractiv, asumat subiectiv. Autorul blogului își implică personalitatea în postările sale, mai mult sau mai puțin. Cert este că, spre deosebire de un website de știri, privit la modul de echipă redacțională cu brand impersonal, blogul este de cele mai multe ori legat în mod direct de o anumită persoană. Aceasta capătă un statut ce merge spre cel al unei vedete, cu fani, admiratori, cititori fideli.

De la un simplu blogger până la un blogger de succes este cale lungă. Este nevoie de ceva mai mult decât de un simplu blog. Dar totul pornește cu blogul în sine și este necesar ca startul să fie unul corect. Ai nevoie de un domeniu web propriu ușor de reținut sau care să te definească bine. Îți trebuie de asemenea un provider de hosting care să asigure stabilitate, încărcare rapidă, o experiență plăcută pentru vizitatori. Mare atenție la acest capitol al găzduirii web, mulți tratează cu superficialitate acest subiect. Există pachete de hosting ieftine și de calitate, trebuie doar căutat cu grijă un furnizor de găzduire web care să asigure servicii premium la costuri mici.

Contează desigur și website-ul în sine, dar poți să îl construiești pe cont propriu pe platforma Wordpress. Dacă totuși nu ai cunoștințe suficiente în domeniu, poți să apelezi la alte persoane, chiar la o firmă de specialitate care să te ajute cu partea de configurare. Poți să colaborezi cu o companie de web design și programare pentru a avea rapid un website care să arate foarte bine și care să funcționeze perfect, dar o astfel de abordare va însemna probabil un buget de câteva sute de euro, mai ales dacă dorești o personalizare avansată, modificări multe față de temele predefinite. Dacă vrei să îți faci însă o intrare rapidă în lumea bloggerilor de succes, poate fi o investiție inteligentă.

Așadar, după un început corect, care este calea spre blogger de succes? Rețeta nu este simplă și nici nu are un timp clar de la start până la punctul în care succesul este validat. Este obligatoriu să fie utilizate cât mai multe resurse din mediul online, în special rețele sociale. Pe scurt, se poate spune că ai nevoie de trafic și de vizibilitate. Ai nevoie de mult content original, de actualitate, subiecte de interes, care să stârnească audiența să se implice și în comentarii și distribuiri. Poți să mergi și spre provocări, însă mare atenție să nu ajungi în zona în care ești privit în mod negativ.

Traficul web se poate câștiga în mod natural sau / și prin buget alocat pentru promovare plătită, mai ales pe Facebook, canalul ideal pentru a atrage audiență spre blogul tău. Poți utiliza de asemenea YouTube, căci tinerii în special își doresc mult content video. De obicei, lansarea de concursuri online ajută mult să transformi oameni oarecare în agenții tăi de promovare. Dar cel mai important este să găsești calea ta unică prin care să te faci remarcat în mod pozitiv, să atragi oamenii să distribuie postările tale în mod natural. Probabil ai nevoie și de ceva noroc, însă se spune că norocul și-l face omul cu mâna lui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108