REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Primul adăpost din România destinat animalelor fără stăpân a fost inaugurat la Cernavodă

Primul adăpost din România destinat animalelor fără stăpân a fost inaugurat la Cernavodă

Replica API 5 octombrie 2012 | 00:00 118

Problema câinilor maidanezi din Cernavoda şi-a găsit rezolvare. Primul adăpost din România destinat câinilor fără stăpân, dar şi alte animale abandonate, construit după standarde europene, a fost inaugurat joi, la Cernavodă. Investiţia a fost peste jumătatea de milion de euro, iar aportul principal a fost al Sarei Turetta, creierul acestui proiect

Proiectul implementat la Cernavodă se doreşte a fi un punct de referinţă în domeniul protecţiei animalelor pentru întreaga ţară. Adăpostul Footprints of Joy din Cernavodă este parte a unui proiect mai mare, ce are ca obiectiv soluţionarea problemei câinilor comunitari din zona Cernavodă. "Pentru public, acest eveniment poate să declanşeze rezolvarea tuturor problemelor câinilor fără stăpân, dar şi a celor din curţi. Câinii sunt castraţi, vaccinaţi, centrul fiind un confort foarte mare pentru ei. Acest centru poate fi luat drept standard de atins, un exemplu care ar trebui să fie urmat şi-n alte părţi", a spus primarul din Cernavoda, Gheorghe Hânsă. Alături de câinii maidanezi, în noua lor locuinţă se învecinează şi cu câţiva măgari, găsiţi pe câmp. "Centru are componenţă şi pentru măgari, avem câţiva, găsţi pe câmpurile din România", a completat Hânsă. Creierul acestui proiecta fost Sara Turetta, care a contribuit cu o foarte mare parte din bani, iar investiţia se ridică la peste 500.000 euro. La eveniment au participat, alături de Gheorghe Hânsă, şi Lucian Blaj, primarul de la Seimeni, Marian Iordache, primarul din Medgidia, Sara Turetta, coordonatorul centrului, şi europarlamentarii Vadim Tudor şi Andrea Zanoni, ambasadorii din marea Britanie şi Italia.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272