REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.4° Constanța Sâm., 9 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6572
0.4° Constanța Sâmbătă, 9 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6572

Primul suspect prins în cazul Kreiner s-a căsătorit cu o săptămână înainte de crima

Primul suspect prins în cazul Kreiner s-a căsătorit cu o săptămână înainte de crima

Victor ROTARU 17 noiembrie 2023 | 09:18 1103

Laurenţiu Lăcătuşu, primul suspect prins în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, prins în comuna Valea Stanciului din Dolj după o operaţiune a Poliţiei, s-a căsătorit cu o săptămână înainte de crima de la Sibiu.

Primul suspect prins in cazul Kreiner s-a casatorit cu o saptamana inainte de crimaLaurenţiu Lăcătuşu

Laurenţiu Lăcătuşu este, potrivit surselor din anchetă, unul dintre cei trei indivizi care au participat efectiv la crima de la Sibiu, procurorii explicând că, în total, cinci persoane au luat parte la planul asasinării, printre care se numără şi o femeie despre care se ştie cu certitudine că a plecat din ţară.

Lăcătuşu a fost prins, noaptea trecută, în comuna Valea Stanciului din judeţul Dolj, în urma unei operaţiuni a Poliţiei Române. El a fost încătuşat şi dus iniţial la IPJ Dolj, iar ulterior a fost transferat la IPJ Sibiu pentru continuarea anchetei.

Laurenţiu Lăcătuşu este un fost boxer şi a luat parte, pe 6 noiembrie 2023, la spargerea dată în casa omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu.

Cu o săptămână înainte de crima de la Sibiu, Lăcătuşu s-a căsătorit.

Anchetatorii cred că, în spatele asasinării, stă Ilie Sitariu, el fiind considerat "creierul operaţiunii". Sitariu a petrecut trei ani într-o închisoare din Statele Unite ale Americii, după ce a fost prins în timp ce fura bani cu carduri clonate.

Ilie Sitaru ar fi fost cel care le-a dat pontul celor cinci suspecţ, dar și cel care l-ar fi ajutat pe unul dintre atacatori să fugă din țară. Din primele informații, acesta ar fi plecat spre Germania.

Filmul complet al asasinatului la comandă de la Sibiu

În data de 04.11.2023, cei 5 suspecți (4 bărbați și o femeie) au plecat de pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți. Un autoturism a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu se fi intrat pe raza orașului Sibiu.

Cei cinci au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecți, suspect care nu a participat la săvârșirea faptei. Aceștia au oprit în parcarea unui mall în jurul orei 17.30. După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, în timp ce ceilalți 2 au așteptat în mașină, în jurul orelor 18.00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde suspecta închiriase un apartament pentru 3 nopți.

După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți. Aceștia au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 05.11.2023, când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima.

În jurul orei 00.30 minute, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vizavi de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 06.11.2023, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp, având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere diferite produse alimentare.

În dimineața zilei de 06.11.2023, în jurul orelor 02:20, cei trei suspecți au părăsit podul casei, au sărit gardul proprietății și s-au dus la gardul locuinței victimei. Doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au pătruns în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă, supraveghind ce se întâmplă în exteriorul locuinței, dar și în stradă.

După ce au pătruns în curtea victimei, cei doi suspecți au deșurubat becurile de la iluminatul perimetrelor, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată și au pătruns în garajul victimei, în jurul orei 02:38. Din garaj, suspecții au intrat în casă, unde, la parter, în living, se afla victima care probabil adormise pe canapea.

În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solid, dar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care a fost lăsată la sol în modul ”legăturii de tip Arbatachar”.

Acesta este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sangvin care conduce la paralizie. De asemenea, este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiectele de valoare. La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde aceasta dormise.

La un moment dat, suspecții au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței. Doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla fiica victimei și, sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii. 

După ce le-a dat acestora banii pe care îi avea în portofel, aproximativ 40 de euro și 100 de lei, a fost amenințată cu pistolul de către unul dintre atacatori, care a întrebat-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat și le-a introdus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor. Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dislocat al gardului. 

Între timp, poliția a fost sesizată de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul lor, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței. 

Un echipaj de poliție a ajuns în doar două minute la fața locului, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stii tu ca nu e vinovat ? Vad astia si cand te caci .... stiau din prima zi numele la toti , vroiau doar sa fie siguri.
0
0
Și dacă nu este vinovat omul asta ar trebuie sa dea politia în judecata și mai departe scrie in carte
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362