REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prin summitul de la Panmunjom, SUA şi Coreea de Nord au pus capăt ostilităţilor

Prin summitul de la Panmunjom, SUA şi Coreea de Nord au pus capăt ostilităţilor

Replica API 3 iulie 2019 | 00:00 504

Moon Jae-in

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat marţi, în cursul unei şedinţe de guvern, că SUA şi Coreea de Nord au pus capăt, 'practic', relaţiilor ostile şi au început o nouă eră de pace odată cu summitul de la Panmunjom între preşedintele american Donald Trump şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, chiar dacă nu au fost semnate documente oficiale, transmite Xinhua.

Kim şi Trump s-au întâlnit duminică în partea sud-coreeană a satului de frontieră Panmunjom, la zi după invitaţia surprinzătoare adresată de preşedintele american printr-un mesaj pe Twitter.

Trump şi Kim şi-au strâns mâinile pe linia de demarcaţie, după care au traversat-o şi au intrat pe teritoriul nord-coreean, o premieră pentru un preşedinte american în funcţie.

În urma unei discuţii tete-a-tete de 50 de minute, cu uşile închise, Kim şi Trump au convenit înfiinţarea unor echipe pentru negocieri de denuclearizare la nivel de grup de lucru în săptămânile viitoare.

Potrivit preşedintelui sud-coreean Moon, întâlnirea de la Panmunjom a fost, 'practic, o declaraţie de încetare a relaţiilor ostile prin fapte'.

Preşedinţia de la Seul afirmase în cursul anului că, prin acordul militar cuprinzător semnat la cel de-al treilea summit Moon-Kim de la Phenian, în septembrie, cele două Corei au încheiat, practic, un pact de neagresiune.

În baza acordului militar, cele două Corei au convenit să înceteze acţiunile ostile în zonele de frontieră, prin crearea unor zone-tampon la graniţele terestră, maritimă şi aeriană. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212